Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > 11 stedentrips met strand buiten Europa

11 stedentrips met strand buiten Europa

In onze blog ‘7 stedentrips met strand in Europa’ hebben we de mooiste locaties in Europa voor je geselecteerd. Plekjes waar je zowel kunt genieten van wat een mooie stad zoal te bieden heeft, als van het zomerse strandleven. Zulke plaatsen zijn er uiteraard ook in de rest van de wereld en wij willen ze je niet onthouden. Bij deze dus: 11 fantastische locaties voor een stedentrip met strand buiten Europa.

1. Rio de Janeiro, Brazilië

Het swingende Rio de Janeiro in Brazilië is een echte toplocatie! De prachtige baai met de beroemde stranden Copacabana en Ipanema, het bruisende nachtleven en carnaval en heel veel bezienswaardigheden: dit is een stad waar je je gegarandeerd zult vermaken. Bezoek het Centro, het historische centrum met veel musea en monumentale gebouwen of het museum voor Archeologie, Etnologie en Natuurhistorie in het voormalige keizerlijk paleis in het Quinta da Boa Vistapark, maak een tocht met de tram over het oude aquaduct en uiteraard pak je de kabelbaan naar de top van de beroemde Suikerbroodberg.

Copacabana Rio de Janeiro
Copacabana Rio de Janeiro

2. Havana, Cuba

Een andere stad waar je helemaal uit je dak kunt gaan is Havana op Cuba. Overdag ga je lekker bakken op de mooie zandstranden en ‘s avonds ga je swingen in de wereldberoemde nachtclub Tropicana. Maak ook een rondrit door de stad in een Amerikaanse oldtimer, slenter door de knusse steegjes van de oude stad (UNESCO werelderfgoed) , bezoek de sigarenfabriek en ga lekker zitten in Hemingways favoriete bar Floridita. Op de Feria, een grote markt in de oude stad, scoor je nog wat leuke souvenirs voor thuis.

Santa Maria del Mar Havana
Santa Maria del Mar Havana

3. Sydney, Australië

De skyline van Sydney herken je direct: de bruisende haven met de Sydney Harbour Bridge en het typisch gevormde Opera House. Overdag maak je een rondrit door de stad in een bus met open dak, of een boottocht door de haven. Bezoek musea als de Art Gallery, Sydney Aquarium of het Museum of Contemporary Art, slenter door het drukke Chinatown en bezoek het Opera House. In de Blue Mountains geniet je van de immens prachtige natuur en neem je de Scenic Skyway om over de bergen naar de Jenolan Caves te gaan. Aan het eind van de middag ga je dan lekker naar het wereldberoemde Bondi Beach strand om een frisse duik te nemen of om te leren surfen!

Zwembad bij Bondi Beach Sydney
Zwembad bij Bondi Beach Sydney

4. Wellington Nieuw Zeeland

Wat minder groot is Wellington, maar zeker niet minder mooi! ‘Windy Welly’ ligt direct aan zee met heerlijke stranden en een prachtige onderwaterwereld. Het heeft een levendig centrum waar je een trammetje kunt pakken om naar de top van de berg te gaan. Wandel over de City tot Sea Bridge, de mooie voetgangersbrug die het stadscentrum verbindt met de waterwijk rond Lambton. De brug biedt niet alleen prachtig uitzicht op de stad, maar heeft ook een fraaie architectuur met Maori houtsnijwerk. Bezoek het parlementsgebouw, de gotische Parlementaire bibliotheek, het iconische Bijenkorf gebouw en diverse musea.

Wellington Nieuw-Zeeland
Wellington Nieuw-Zeeland

5. Kaapstad, Zuid-Afrika

Kaapstad kent woelige geschiedenis die je terugziet in het District Zes Museum over de onrechtvaardigheden door de apartheid, of in de beruchte gevangenis op Robbeneiland. Maar Kaapstad is ook hip en trendy! Bezoek de Victoria and Albert Waterfront, waar talloze winkels, restaurants en het Two Oceans Aquarium gevestigd zijn. Je kunt hier inschepen voor een tocht naar Robbeneiland, alsmede naar Duikereiland en Zeeleeuweneiland waar je de robbenkolonies kunt spotten. Neem de kabelbaan naar de top van de Tafelberg, volg een pad naar het eind van het Kaapschiereiland of neem deel aan een heuse safari. Rondom de stad liggen diverse stranden, zoals Clifton Beach met wit zand en blauwe water of Boulders Beach waar je het strand met de pinguïns moet delen.

Camps Bay Kaapstad Zuid-Afrika
Camps Bay Kaapstad Zuid-Afrika

6. Miami, Verenigde Staten

Miami is dé stad in de Verenigde Staten van ‘the hot, the hip & the happening’. In Miami ga je natuurlijk naar de wijk South Beach, met het strand, de hippe clubs, bars en restaurants. Het is ook voor beroemdheden ‘the place to be’, dus kijk goed om je heen! Ga winkelen en uit eten op Lincoln Road, stappen in een trendy club op Washington Avenue, bewonder de fraaie Art Deco architectuur en geniet van het weer en de ontspannen sfeer.

Miami Beach

7. Los Angeles, Verenigde Staten

Ook in Los Angeles draait alles om ‘zien en gezien worden’. Bezoek Hollywood, Beverly Hills en de Walk of Fame. Slenter over de boulevard bij Venice Beach én vergeet vooral niet om je heen te kijken of je beroemde sterren tegenkomt!

Venice Beach LA
Venice Beach LA

8. Honolulu, Verenigde Staten

In Hawaï ligt Honolulu met de wereldberoemde Waikiki Beach. Hier lig je tussen de palmbomen en luxe hotels en kun je écht genieten van het ware strandleven. Ga shoppen bij de talloze luxe boetieks, huur een bootje om de wateren te verkennen of wandel over de paden door de jungle naar de mooiste uitkijkpunten!

Honolulu Waikiki Beach - Hawaii
Honolulu Waikiki Beach - Hawaii

9. Tel Aviv, Israël

Overdag zoek je de koelte op van talloze schaduwrijke straatjes en steegjes van de oude stad. Maar daarna loop je zó het strand op. Ga er surfen, eten en van de zonsondergang genieten. Slenter over de 12 kilometer lange boulevard, bezoek een museum of maak een dagexcursie naar Jeruzalem.

Strand Tel Aviv
Strand Tel Aviv

10. Hong Kong, China

Deze hippe metropool bestaat uit talloze eilandjes, met wolkenkrabbers, woeste natuur en goudgele stranden. Wandel langs de Avenue of Stars, neem de Star Ferry naar Hong Kong Island en neem de Peak Tram naar Victoria Peak. Om af te koelen en lekker, net als de locals, te barbecueën, ga je naar het strand!

Ham Tin Wan strand Hong Kong
Ham Tin Wan strand Hong Kong

11. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

En natuurlijk niet te vergeten, het indrukwekkende Dubai. Buiten de gigantische gebouwen, shoppingmalls waar je je uren kunt vermaken en de bekende Palm Islands, heeft Dubai ook heerlijke stranden om even lekker af te koelen na een dag vol indrukken. Al een keer in Dubai geweest of wil je een iets rustigere bestemming, dan kun je ook naar een van de andere steden binnen de Verenigde Arabische Emiraten kijken.

Jumeirah Beach Dubai
Jumeirah Beach Dubai

Home > Blog > 11 stedentrips met strand buiten Europa