Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > 7 stedentrips met strand in Europa

7 stedentrips met strand in Europa

Jouw stedentrip moet alles hebben: cultuur, luxe, strand, lekker eten én het moet natuurlijk niet te duur zijn. Ben jij zo iemand die niet met minder genoegen neemt? Wij geven je groot gelijk! In Europa zijn vele prachtige steden, mét strand, waar je in alle opzichten aan je trekken komt. Wij hebben de beste locaties voor je gezocht en hieronder voor je op een rijtje gezet. Dus pak je koffers maar vast!

1. Barcelona

Barcelona is een bekende, populaire bestemming voor een stedentrip. Als je er nog nooit geweest bent, moet je beslist een keer gaan. In deze prachtige stad vind je talloze bezienswaardigheden die je echt een keer gezien moet hebben, zoals de Sagrada Familia en ander meesterwerken van Gaudi. Duik het Picassomuseum of het Miromuseum in, ga shoppen op het bruisende Las Ramblas, pik een lekker maaltje op bij een eetkraampje of ga tapas eten in een bar. Afkoelen doe je natuurlijk op het strand, dat dichtbij en gemakkelijk te bereiken is.

Stedentrip Barcelona strand

2. Valencia

Valencia is ook een Spaanse stad waar je van een ‘alles-in-een’ pakket kunt genieten. Bewonder er prachtige historische bouwwerken, zoals de Catedral de Valencia el Miguelete en La Lonja. Loop ook even over de ertegenover gelegen Mercado Central, een gezellige markt waar van alles te krijgen is. Een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen is de Ciudad de las Artes y las Ciencias: de door Santiago Calatrava ontworpen Stad der Kunst en Wetenschap. Je hebt er aan één dag haast niet genoeg om alles te zien. Verder kun je uiteraard ook heerlijk eten, uitgaan én een lekker dagje strand doen in Valencia.

3. Istanbul

Officieel maakt Istanbul geen deel uit van Europa en geografisch gezien ligt het op twee continenten: een schiereiland gescheiden door de Bosporus. Door die ligging heeft de stad in de geschiedenis een belangrijke rol gespeeld als contactpunt tussen oost en west. Bovendien heeft Istanbul daardoor bijna aan alle kanten strand! In deze bijzondere stad kan je genieten van zowel het bruisende, moderne stadsleven als je onderdompelen in de eeuwenoude sfeer van ‘Duizend-en-één Nacht’. Bezoek de Blauwe Moskee, de Hagia Sophia en slenter over de Grote en de Egyptische Bazaar. Om af te koelen maak je een boottocht over de Bosporus of ga naar de stranden aan de Zwarte Zee, de Zee van Marmara of maak een dagtocht naar de paradijselijke Prinseneilanden.

4. Dubrovnik

Ook Dubrovnik is een prachtige stad met zeer mooie stranden en een kristalheldere zee! In het knusse, compacte historische centrum kun je alles te voet bereiken en ook het strand is dichtbij. Deze goed bewaarde vestingstad stamt uit de dertiende eeuw en staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Vanaf de stadsmuren heb je een schitterend uitzicht over de stad en de zee en aan de andere kant kijk je naar de berg Srdj. Natuurlijk kun je ook uitgebreid shoppen én heerlijk eten!

Dubrovnik strand

5. Genua

Genua is een veelzijdige havenstad, modern en bruisend maar ook knus en pittoresk. Geniet er van prachtige paleizen in het Palazzi dei Rolli en slenter door de smalle straatjes en steegjes met kleine ambachtswinkeltjes in de oude wijk Caruggi. In de haven geniet je van een verse vismaaltijd en in het moderne centrum kun je fantastisch shoppen en uitgaan. De kustlijn langs de stad is prachtig en afwisselend. Zo heb je een knus, klein strand bij Boccadasse terwijl bij Nervi hoge rotsen zijn en het water ruig is.

6. Alghero

Alghero is een prachtig stadje op Sardinië. Het heeft een compact centrum waar je lekker kunt slenteren en snuffelen in het aanbod van de vele ambachtelijke winkeltjes. Ook zijn er talloze eettentjes en cafés waar je de inwendige mens kunt verwennen! Net ten noorden van de stad vind je de stranden en de haven waar je een bootje kunt huren of aan boord kunt gaan voor een georganiseerde trip. Een aanrader is bijvoorbeeld een boottocht langs de imposante kliffen van Capo Caccia en naar de Grot van Neptunus. Wat betreft het strand heb je de keuze uit verschillende, mooie locaties!

7. Nice

Houd je van luxe maar wil je het niet te duur maken? Dan is het mondaine Nice jouw stad! Er is een groot kiezelstrand en diverse privé zandstranden waar je terecht kunt voor je nodige portie ‘zon & zee’. Omdat de stad dicht bij bekende luxeoorden van de Franse Rivièra ligt, zoals Monte Carlo en Saint Tropez, is dat luxesfeertje ook een beetje overgewaaid naar Nice. Je kunt hier dus genieten van luxe terwijl je verblijft in een goed en goedkoop hotelletje of op de camping! In de haven liggen decadente jachten en in het centrum zijn dure winkels en hippe nachtclubs. Shoppen, eten en cultuursnuiven kan je ook goed. Het Matisse Museum en het Nationaal Museum Marc Chagall mag je bijvoorbeeld niet missen.

Stedentrip Nice boulevard

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden voor een zonnige stedentrip-met-strand-vakantie. Wij hopen dat we je hebben geïnspireerd met deze topsteden: om direct een vakantie te boeken óf om zelf nog eens verder te kijken naar mooie plekjes!


Alle goedkope stedentrips

Home > Blog > 7 stedentrips met strand in Europa