Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > 5 leuke plaatsen in Zuid-Spanje

5 leuke plaatsen in Zuid-Spanje

5x leuke plaatsen in Zuid-Spanje

Het dagelijks leven in Zuid-Spanje is een stuk ontspannender dan bij ons. Geef de Zuid-Spanjaarden eens ongelijk: met een gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 28 graden in de zomer kun je er haast niets anders dan genieten, zwemmen, zonnen, ontdekken, eten, drinken en nog veel meer. Zuid-Spanje kent een aantal fraaie en gezellige steden met culturele en historische hoogtepuntjes. Ook kun je er terecht voor een lekkere zon-, zee- en strandvakantie aan de Costa del Sol (letterlijk de kust van de zon!). Kortom: in Zuid-Spanje is er voor ieder wat wils! Ga je mee naar steden zoals het bijzondere Sevilla of het historische Granada?

Sevilla

Sevilla is een stad met veel gezichten: het is volgens velen zelfs de mooiste stad van heel Spanje! Daarnaast is het één van de meest warme steden van het hele land. In de winkelstraten zie je diverse gekleurde doeken hangen om een beetje schaduw te bieden. Daarom is het aan te raden om Sevilla te bezoeken buiten het hoogseizoen, zodat je kunt genieten van lekkere warme temperaturen zonder dat het te heet wordt. Sevilla staat bekend om de Arabische invloeden van de Moren honderden jaren geleden. De vele kleurrijke gebouwen, het koninklijk paleis Alcázar en de grote pleinen: overal zie je het leven van de Moren terug. Bezoek tijdens je vakantie Santa Cruz, de Joodse wijk, waar diverse highlights te bekijken zijn, zoals de Giralda klokkentoren en de Jardines de Murillo. Ook vind je hier veel knusse terrasjes en lokale restaurants.

Stedentrip Sevilla

Málaga

Ook Málaga is een zeer bijzondere Spaanse stad en anders dan je wellicht gewend bent van andere grote steden zoals Barcelona of Madrid. Málaga staat bekend om de vele historische bezienswaardigheden maar is tevens populair onder vakantiegangers die willen genieten van het strand en de zee. De stad ligt namelijk aan de Middellandse Zee waardoor deze bestemming perfect is wanneer je én wat wilt zien én wilt ontspannen. Een van de eyecatchers van Málaga is Alcazaba, een groot oud fort op de heuvel Gibralfaro. Een ander hoogtepunt van de stad is het feit dat kunstenaar Picasso geboren is in Málaga. Dit zie je op diverse plekken terug in de stad: bezoek bijvoorbeeld het interessante Museo Picasso. Verder is Málaga een heerlijke stad om rond te struinen: je vindt er tientallen leuke winkels, knusse straatjes, schilderachtige gebouwen en echte Spaanse terrasjes.

Granada

Vond je de Arabische invloeden in Sevilla wel wat? Dan is Granada helemaal wat voor jou! Op iedere plek in deze stad krijg je een nostalgisch gevoel. Granada staat voornamelijk bekend om het bijzondere historische deel Alhambra op de heuvel La Sabika. Deze stad is gebouwd tussen de 12e en 14e eeuw en ligt vandaag de dag nog tussen stadsmuren. Je vindt er enkele prachtige bouwwerken en paleizen, waaronder Palacio de Generalife. Alhambra staat op de lijst van UNESCO Werelderfgoed door de historie en de schoonheid ervan. Ieder jaar komen er duizenden mensen richting Granada om te kunnen genieten van dit speciale stuk Spanje. Wanneer je op de heuvels van Alhambra staat heb je niet eens het idee dat je in Spanje bent, maar ergens ver weg waar de Moren nog steeds aan de macht zijn. Erg bijzonder!

Alhambra Granada

Marbella

Badplaats Marbella is een van de meer luxere plekken in Zuid-Spanje. Je moet hier dan ook niet versteld staan van de vele fancy bars, restaurants, winkels en clubs. Juist omdat de plaats deze status heeft vind je er veel grote vakantiewoningen en villa's, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon naartoe gaan wanneer je gek bent op zon, zee en strand! Ook heeft Marbella als stad behoorlijk wat te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de jachthaven Puerto Banús, Av. del Mar met mooie beelden van Salvador Dalí of van de fraaie historische binnenstad waar je heerlijk rond kunt lopen en je ogen uit kunt kijken. In Marbella vind je veel kleine koffietentjes, tapasbarretjes en boetiekjes waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken valt!

Nerja

Last but zeker not least: het magische Nerja. Nerja is een fijne badplaats waar je een écht vakantiegevoel kunt beleven. Hier vind je maar liefst dertien stranden! Moet je je voorstellen: je kunt met een vakantie van twee weken vrijwel iedere dag naar een ander strand wanneer je naar Nerja gaat. Het leuke aan deze badplaats is dat het erg populair is onder de watersporters: je kunt er dus zelf actief bezig gaan, maar je kunt ook volop genieten en kijken vanaf het terras. Een van de dingen die je niet mag missen in Nerja is het adembenemende uitzicht vanaf de promenade op de zee: de promenade bevindt zich op een hoge ruige klif en wordt ook wel "het balkon van Europa" genoemd. Neem dus vooral je fototoestel mee wanneer je besluit om naar Nerja te gaan.

Benalmadena Zuid-Spanje

Natuurlijk kent Zuid-Spanje nog veel meer andere prachtige plekken. Wat dacht je van het zonnige Benalmadena of het bruisende Torremolinos? Kijk zelf welke (bad)plaats het beste bij jou past en geniet ook van een verdiende vakantie aan de Zuid-Spaanse kust. Boek vandaag nog je tripje en begin nu al met genieten!

Vakantie boeken naar Nerja?


Home > Blog > 5 leuke plaatsen in Zuid-Spanje