Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > 9 dingen die je zéker moet doen op Bali

9 dingen die je zéker moet doen op Bali

9 dingen die je zéker moet doen op Bali

Ga je op vakantie naar Bali? Dan mag je deze dingen zeker niet missen...

1. Eten onder de sterrenhemel

Oh so romantic! Eten onder de sterrenhemel aan een tafeltje voor twee terwijl je luistert naar de kabbelende zee… Op het strand van Jimbaran zijn er een stuk of vijf restaurantjes naast elkaar die rond etenstijd allemaal de tafels buiten zetten en zelfs in het laagseizoen zit het helemaal vol!

2. Lopen door de rijstvelden

Rijstveld Bali Ubud

Natuurlijk breng je ook een bezoek aan de rijstvelden als je Indonesië bent. Er zijn verschillende plekken waar je een prachtig uitzicht hebt over de rijstvelden vooral in Ubud. Je kunt hier ook wat eten of drinken terwijl je uitkijkt op de velden.

3. Huur een scooter

De Balinezen zie je rondrijden met het hele gezin op één scooter of met alle voorraad van een winkel, dat is misschien wat overdreven, maar als je iets van Bali wilt zien, is het zeker een aanrader om een scooter te huren! Bali is een relatief klein eiland, binnen een half uur ben je weer op een totaal andere plek. Je kunt kiezen voor taxiritjes of een privéchauffeur die je overal brengt, maar met een scootertje kun je zelf rondcrossen en overal even stoppen. Door de vele scooters die op Bali rijden ben je vaak zelfs sneller dan met de auto en het kost maar zo’n 4 euro per dag… Wel altijd even afdingen natuurlijk! ;)

4. Drink uit een kokosnoot

Drinken uit kokosnoot Bali

Als dit geen tropisch gevoel geeft… Langs de weg kun je vaak voor een habbekrats een kokosnoot met een rietje kopen, maar ook bij veel restaurantjes staat het op de menukaart. Weer eens wat anders dan een glas cola.

5. Ga naar Ubud!

Ubud is ge-wel-dig! Ja, ook hier komen veel toeristen, maar toch voelt het een stuk minder toeristisch dan bijvoorbeeld Kuta. Er is een markt en er zijn veel knusse restaurantjes en terrasjes met livemuziek. Als je lekker wilt eten voor weinig is Warung Biahbiah echt een aanrader: héérlijk eten, altijd gezellig druk en spotgoedkoop. Wij zijn er zelfs nog een keer teruggegaan.

Net buiten het centrum van Ubud, heb je prachtige rijstvelden én een ‘Kopi Luwak’ plantage. De civietkatten eten de koffiebessen en de pitten die in de ontlasting gevonden worden, worden gebruikt voor de koffie… Yak! Maar het is wel één van de duurste koffiesoorten ter wereld… Je krijgt een gratis rondleiding en op het eind heb je de mogelijkheid om voor ongeveer 4 euro de koffie te proeven en te vergelijken met normale koffie.

Kopi Luwak Bali

6. Met de boot naar Gili Islands

Seriously, this is PARADISE! Vanaf Padangbai kun je met de boot naar Lombok en de drie kleine eilandjes die daarbij horen, de Gili Islands. Zelf zijn wij naar Gili Trawangan geweest, de grootste van de drie. Dit is een beetje een hippie eiland. Er rijden geen auto’s, alleen fietsen en paard en wagen, je kunt er prachtig snorkelen en je kunt er heerlijk eten op het strand met livemuziek.
Gili Trawangan

7. Cultuur snuiven

Een vakantie in Bali is een hele andere ervaring dan een zonvakantie in Zuid-Frankrijk of Spanje. Het is dan ook leuk om wat cultuur te snuiven. Bali is grotendeels Hindoestaans en dit merk je aan de gewoontes. Overal zie je kleine bakjes met o.a. koekjes, bloemetjes, sigaretten en wierook, “Canang Sar”. Dit zijn offers aan de goden om dankbaarheid te tonen die minstens één keer per dag neergelegd worden op straat, in restaurants, hotels en in de vele tempels die je kunt bekijken.

8. Massage voor €5,00

Een vakantie is er om tot rust te komen, nietwaar? In Bali gaat dat zeker lukken. Op bijna iedere hoek van de straat vind je wel een spa waar je voor een habbekrats een uur lang wordt gemasseerd! Héérlijk!

9. Villa met private pool

Verblijf op z’n minst één nacht in een villa met private pool en heb even het gevoel alsof je een beroemdheid bent! Op Bali heb je talloze villa’s met een privé zwembad die je al kunt huren voor de prijs van een simpel hotel in Nederland. Soms heb je ook nog een bubbelbad in de hotelkamer. Echt een aanrader om even lekker te relaxen!

En last but not least, neem niet te veel kleding mee! Je kan al voor 2 of 3 euro voor 2 personen alle was laten doen en het komt netjes gestreken en gevouwen terug! :)


Aanbiedingen Bali

Home > Blog > 9 dingen die je zéker moet doen op Bali