Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Cuba, het land van salsa, rum en oldtimers

Cuba, het land van salsa, rum en oldtimers

Cuba wordt steeds toeristischer, maar nog steeds is het een bijzonder eiland dat totaal anders is dan andere Latijns Amerikaanse landen. Ben je op zoek naar een lekkere strandvakantie, maar wil je ook wat zien van het land, dan is Cuba een goed idee. Sfeer proeven in Havana, naar één van de vele rumstokerijen, genieten van de vrolijke muziek of gewoon lekker relaxen op de stranden van Varadero met een cocktail in je hand, het kan allemaal op Cuba!

Prachtige stranden in Varadero

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je aan Cuba denkt, maar Cuba heeft prachtige witte stranden met een helderblauwe zee. Het is echt een paradijsje! Varadero ligt op een schiereiland in het noorden van het eiland, ten oosten van Havana. Een groot deel van de all-inclusive hotels op Cuba liggen in Varadero. Er zitten genoeg luxe resort tussen en veel van de hotels hebben een privéstrand, zodat je niet lastiggevallen wordt door verkopers en dergelijke. Wil je wat meer activiteit tijdens je strandvakantie in Varadero, dan kun je ook naar de marktjes, het dolfinarium of de golfbaan met 18 holes.

Varadero Cuba strand
Varadero Cuba strand

De hoofdstad Havana

Met meer dan 2 miljoen inwoners is Havana verreweg de grootste stad op het eiland. Of je nu gaat rondreizen over het eiland of in een all-inclusive resort verblijft, Havana móet je in ieder geval gezien hebben.

Er zijn genoeg hotels te vinden in Havana, maar nog leuker is om in een "casa", bij mensen thuis te slapen. Dit is naast dat het heel voordelig is, een leuke manier om in contact te komen met de lokale mensen. Zo krijg je wat meer achtergrondinformatie en tips voor de omgeving, zoals gezellige pleintjes of leuke plekken om te eten.

De sfeer in Havana is authentiek en gezellig. Ga naar Plaza de la Catedral in het oude centrum om op het terras een lekker drankje te drinken, sluit aan bij één van de danslessen, doe een oldtimertour of slenter gewoon lekker rond door de stad. Het is een bijzondere stad, en bijna overal hoor je Cubaanse muziek of zelfs live bandjes. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen. Overigens is Cuba één van de veiligste landen in het Caribisch gebied, dus je kunt ook 's avonds nog gewoon buiten zijn. Houdt er wel rekening mee dat je niet al te laat gaat eten, want de meeste eettentjes en gezellige barretjes sluiten al rond 11 uur 's avonds.

Cuba Havana gekleurde huizen
Cuba Havana gekleurde huizen

Rum en sigaren

Cuba is beroemd om haar vele verschillende soorten rum, welke daar ook naar hartenlust worden genuttigd. In verschillende dorpen en steden zijn rumstokerijen, die door liefhebbers van rum zeker bezocht moeten worden. Maar dit geldt ook voor tabak. Cubaanse sigaren zijn over de gehele wereld geliefd en geroemd, een leuk uitje is dan ook om naar een sigarenfabriek te gaan waarin mensen de gehele dag bezig zijn met het handmatig rollen van sigaren.

Oldtimers en andere vervoersmiddelen op Cuba

De condities van de wegen op Cuba zijn niet overal even goed, maar er zijn voldoende mogelijkheden op het eiland te ontdekken. Op het schiereiland Varadero zijn de wegen prima, zijn er bussen die heen en weer rijden en rijden er voldoende taxi's. Je kunt er zelfs met paard en wagen reizen. Wil je de rest van het eiland ontdekken dan kun je ook kiezen voor bussen en taxi's. Er zijn diverse excursies naar Havana, maar je kunt ook alleen het vervoer boeken. Je kunt dan een nacht in een "casa" overnachten en dan bijvoorbeeld de dag daarna zelf terug met een oldtimer taxi, een hele bijzondere ervaring! Los vervoer in het hotel via bijvoorbeeld TUI kost rond de 25 euro, de oldtimer rond de 70 euro (als je een beetje kan onderhandelen). Dit is een redelijk bedrag, maar het is dan ook wel meer dan 2 uur rijden.

Als je wat langer op Cuba bent, dan is een eigen auto huren ook een aanrader. Dat biedt de meeste mogelijkheden om het eiland goed te bekijken en om op plekjes te kunnen stoppen waar niet iedereen zomaar kan komen.

Hoe je je reis op Cuba ook indeelt, het is hoe dan ook een bijzondere vakantiebestemming waar je een keer geweest moet zijn!


Aanbiedingen Cuba

Home > Blog > Cuba, het land van salsa, rum en oldtimers