Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > De 7 wereldwonderen: Welke kun jij al afvinken?

De 7 wereldwonderen: Welke kun jij al afvinken?

De 7 wereldwonderen, daar heb je vast wel eens van gehoord, maar weet je ook welke plekken er in dit lijstje thuishoren? De kans is groot dat je bewust of onbewust al een deel ervan gezien hebt. Zo niet, dan is dit je kans om te zien waar al die ophef over gaat en welke wereldwonderen een plekje op jouw bucketlist verdienen. Deze blogpost neemt je mee op een rondleiding langs de 7 wereldwonderen, van oude ruïnes tot natuurwonderen. Dus wees voorbereid: na het lezen van deze blog is je bucketlist weer een stukje langer...

Om gelijk even duidelijkheid te scheppen: Als we het over de 7 wereldwonderen hebben, gaat dit meestal over de 7 moderne wereldwonderen, maar wist je dat er ook een eeuwenoude lijst is met de 7 wereldwonderen van de antieke wereld én de 7 wereldwonderen van de natuur? Meer hierover onderaan deze blog.

Navigeer direct naar:

Taj Mahal India

De 7 moderne wereldwonderen

De New7Wonders Foundation stelde in 2007 een officiële bijgewerkte lijst van de zeven moderne wereldwonderen samen, aangezien er van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld nog maar één intact was. De lijst werd samengesteld uit een voorselectie van 200 intacte constructies, waarop vervolgens door meer dan 100 miljoen mensen werd gestemd.

Nadat er 21 finalisten waren, zijn dit uiteindelijk de 7 moderne wereldwonderen geworden:

 • Het Colosseum in Rome (Italië)
 • Machu Picchu in Peru
 • Taj Mahal in India
 • Cristo Redentor in Brazilië
 • Chichén Itzá in Mexico
 • De Chinese Muur in China
 • Petra in Jordanië

Hoeveel kun jij er al afvinken?

Het Colosseum in Rome (Italië)

Het Colosseum in Rome is om vele redenen een van de zeven wereldwonderen. Het is een ongelooflijk bouwwerk om te zien, met een enorme omtrek van meer dan 520 meter. In de tijd van het Romeinse Rijk werd het gebruikt voor gladiatorengevechten waarbij het om leven en dood ging, maar ook voor andere evenementen. Het Colosseum bood ruimte voor zo'n 50.000 toeschouwers en alhoewel er delen zijn ingestort, is het meer dan tweeduizend jaar nadat het gebouwd werd nog steeds een verbazingwekkend bouwwerk. Bovendien is dit de enige van de zeven wereldwonderen die in Europa staat.

Colosseum Rome

Machu Picchu in Peru

Machu Picchu is een oude Inca stad in de regio Cusco in Peru. Het is een van de populairste toeristische bestemmingen in Zuid-Amerika, en een van de zeven wereldwonderen. De stad werd in de 15e eeuw gebouwd, maar is daarna lange tijd verlaten geweest. Vanwege de unieke locatie werd Machu Picchu pas in 1911 herontdekt door Hiram Bingham. Sinds 1983 staat deze ruïnestad op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en trekt deze bezienswaardigheid jaarlijks zo'n 400.000 bezoekers.

Machu Picchu Peru lama

Machu Picchu ligt op ruim 2400 meter hoog en een populaire manier om deze stad te bereiken is door de Inca Trail te belopen, een meerdaagse trektocht die je langs de oorspronkelijke paden van de Inca's brengt. Geniet van de weelderige groene omgeving en wonderbaarlijke uitzichten. Machu Picchu is een populaire bestemming voor toeristen, omdat het een unieke inkijk biedt in de Inca geschiedenis en cultuur. Het is een onvergetelijke ervaring om door de ruïnes van deze oude stad te wandelen en de fascinerende geschiedenis te verkennen.

Taj Mahal in India

De Taj Mahal in de Indiase stad Agra is een van de wereldwonderen omdat het een prachtig en vooral uniek bouwwerk is. De Taj Mahal is gemaakt van wit marmer en is versierd met gestileerde bloemmotieven, waaronder de lotusbloem. Het is een populaire toeristische bestemming in India en trekt elk jaar miljoenen bezoekers.

Taj Mahal Agra India

De Taj Mahal is niet alleen een prachtig gebouw, maar heeft ook een fascinerende geschiedenis. Het mausoleum werd gebouwd door Mughal keizer Shah Jahan ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw Mumtaz Mahal. Het werd in een periode van 22 jaar gebouwd door zo'n 20.000 arbeiders. De Taj Mahal staat na zoveel jaar nog altijd symbool voor de liefde en wordt ook wel het mooiste gebouw ter wereld genoemd. Waarschijnlijk heb dit bouwwerk al op veel foto's voorbij zien maken, maar als je hier dan zelf staat, voelt het echt magisch!

Cristo Redentor in Brazilië

Cristo Redentor, of Christus de Verlosser, is een enorm standbeeld van Jezus Christus dat zich in Brazilië bevindt. Het is een van de 7 wereldwonderen en werd in 1931 gebouwd. Het standbeeld zelf is 38 meter hoog en staat op de top van de berg Corcovado in Rio de Janeiro waardoor dit beeld ver boven de stad uittorent.

Christusbeeld Rio de Janeiro Brazilië

Het Cristo Redentor standbeeld is een iconisch beeld van Brazilië en Rio de Janeiro, en een must-see voor iedereen die de stad bezoekt. Cristo Redentor is dan ook een van de populairste toeristische attracties in Brazilië en trekt elk jaar honderdduizenden bezoekers.

Wist je dat dit beeld niet in Rio de Janeiro gemaakt is, maar in Frankrijk en in blokken van ongeveer 16 ton naar Brazilië verscheept is?

Chichen Itza in Mexico

Chichen Itza was een Maya-stad in de Mexicaanse staat Yucatan. Het was een van de belangrijkste steden van de Maya beschaving en was een centrum voor politiek, economie en godsdienst. Volgens de legendes werd deze stad gesticht in 987, alhoewel er ook verhalen gaan over dat deze stad toen veroverd was en dus al ouder zou zijn.

Chichen Itza Mexico

Chichen Itza is een van de populairste toeristische bestemmingen die je tijdens een vakantie in Mexico kunt bezoeken en is een van de 7 wereldwonderen. De stad herbergt enkele van de indrukwekkendste Maya-ruïnes, waaronder de Tempel van Kukulkan, ook bekend als El Castillo. De trappen van deze trappiramide fungeren als kalender. De vier trappen met ieder 91 treden, plus een extra trede op het bovenste platform, tellen bij elkaar 365 treden, ofwel de dagen van het jaar. De Maya's konden met hun geavanceerde astronomische vaardigheden zelfs zonsverduisteringen voorspellen.

Deze oude stad is een fascinerende plaats om te verkennen en meer te leren over de Maya beschaving. Dit wereldwonder staat dus niet voor niets ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Chinese Muur in China

De Chinese Muur is een van de 7 wereldwonderen en een van de meest iconische oriëntatiepunten in China. De muur werd gebouwd over een periode van meer dan 2000 jaar en is het langste door mensen gemaakte bouwwerk ter wereld. De muur strekt zich uit over meer dan 21.000 kilometer en loopt door enkele van de meest schilderachtige plekjes van China.

Chinese Muur China

De Grote Muur werd gebouwd om het Chinese rijk tegen indringers te beschermen. Tegenwoordig is het een populaire toeristische bestemming en een must-see voor iedereen die China bezoekt. Niet alleen is de Chinese Muur een van de zeven wereldwonderen, deze indrukwekkende muur staat sinds 1987 ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Petra in Jordanië

Petra is een oude stad in het huidige Jordanië. Het was ooit de hoofdstad van de Nabateeërs en is nu een van de populairste toeristische bestemmingen in het Midden-Oosten. Petra werd mogelijk al in 312 voor Christus gesticht, maar werd pas in 1812 door westerse ontdekkingsreizigers herontdekt.

Petra Jordanië

Deze stad is bekend om de uit rotsen gehouwen architectuur en hun vindingrijke waterleidingsysteem. Petra herbergt veel indrukwekkende bouwwerken, waaronder El-Khazneh Firaum (de schatkamer van de farao), de Grote Tempel, de koningsgraven en het amfitheater. Petra is een must-see voor iedereen die Jordanië bezoekt!

Wist je dat Petra niet alleen een populaire toeristische trekpleister is, maar dat deze plek ook gebruikt wordt als filmlocatie? Onder andere 'Indiana Jones and the last crusade' is hier opgenomen en in 2009 werd een deel van seizoen 9 van Wie is de Mol hier opgenomen.

Boek bijvoorbeeld een van deze rondreizen door Jordanië.

De 7 klassieke wereldwonderen

Zoals we al aangaven is de huidige lijst van wereldwonderen niet de eerste lijst. De eerste lijst van wereldwonderen werd door diverse schrijven van voor Christus samengesteld. De zeven wereldwonderen van de oudheid waren als volgt:

 • Piramide van Cheops in Egypte
 • Pharos van Alexandrië, ook in Egypte
 • De hangende tuinen van Babylon in Irak
 • Tempel van Artemis in Efeze (Turkije)
 • Mausoleum van Halicarnassus in Turkije
 • Beeld van Zeus te Olympia in Griekenland
 • Kolossus van Rhodos in Griekenland

Piramides van Gizeh Egypte

De Piramide van Cheops (ook wel Grote Piramide van Gizeh) is een van de 7 klassieke wereldwonderen en de enige die nu nog overeind staat. Deze werd vermoedelijk tussen 2251 en 2472 voor Christus gebouwd als graftombe voor farao Khufu en is de grootste piramide van Egypte. De Grote Piramide is een van de populairste toeristische attracties om tijdens een vakantie Egypte te bewonderen en trekt nog steeds elk jaar vele bezoekers.

De 7 wereldwonderen van de natuur

Los van de indrukwekkende gebouwen, zijn er ook veel natuurwonderen in de wereld. Deze zeven behoren tot de meest imposante:

 • Puerto Princesa Subterranean River National Park in de Filipijnen
 • Komodo-eiland in Indonesië
 • Tafelberg in Zuid-Afrika
 • Jeju-eiland in Zuid-Korea
 • De Amazon in Zuid-Amerika
 • Ha Long Bay in Vietnam
 • Iguazú-watervallen in Brazilië en Argentinië

Ha Long Bay Vietnam

Puerto Princesa Subterranean River National Park op de Filippijnen is een schitterende ondergrondse rivier die door een grottenstelsel stroomt. Het eiland Komodo in Indonesië is het thuis van de grootste hagedis op aarde, de Komodovaraan. De Tafelberg in Zuid-Afrika is een berg met een vlakke top, verticale kliffen en een uniek ecosysteem. Het vulkanische eiland Jeju in Zuid-Korea is bekend om zijn ongelooflijke landschappen en lavagrotten. Het Amazoneregenwoud in Zuid-Amerika is het grootste regenwoud op aarde en zit vol interessante dieren en planten. Ha Long Bay in Vietnam is een baai vol kalkstenen eilanden en kristalhelder water. De watervallen van Iguazú in Brazilië en Argentinië zijn een reeks watervallen die zich over bijna 3 kilometer uitstrekken. Stuk voor stuk dus unieke natuurwonderen en zeker een bezoekje waard!

En? Is jouw bucketlist weer uitgebreid?


Home > Blog > De 7 wereldwonderen: Welke kun jij al afvinken?