Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > De leukste steden in Scandinavië

De leukste steden in Scandinavië

Een keer geen zin in zinderende hitte? Bezoek dan eens één van de steden in het hoge noorden. De steden in Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en IJsland zijn bruisend, modern en trendy en kennen een lange geschiedenis die terug te zien is in de musea, historische sites en architectuur. Dus, houd je hoofd koel en geniet in Scandinavië van een stedentrip vol kunst, cultuur, historie en lekker eten, terwijl die schitterende natuur nooit ver weg is. Wij hebben de leukste steden voor je op een rijtje gezet.

Denemarken

Kopenhagen

De Deense hoofdstad Kopenhagen is een heerlijke bestemming als je houdt van shoppen, lekker eten en design. Het centrum is knus en compact en de stad kan gemakkelijk met de fiets verkend worden. Geniet van de fraaie architectuur, bijzondere musea en galerijen, hippe cafés, trendy restaurants en sfeervolle grachten. Wat je niet mag missen: De ‘Strøget’ (de strook), de grootste winkelstraat van Europa, en de bruisende haven en het beeldje van de Zeemeermin uit het sprookje van Hans Christian Andersen.

Kopenhagen - Denemarken
Kopenhagen - Denemarken

Roskilde

Dé Vikingstad van Denemarken en de voormalige hoofdstad. Duik hier de geschiedenis in en bezoek de Kathedraal van Roskilde en het Vikingschipmuseum. Het stadje én de omgeving leent zich ook uitstekend voor pittige wandeltochten en je kunt hier ook fietsen en zeilen. Kortom, een prima bestemming als je een stedentrip én actie wilt combineren.

Roskilde - Denemarken
Roskilde - Denemarken

Odense

Odense, het bruisende hart van het eiland Funen. Funen is het op één na grootste eiland van Denemarken en ligt tussen het vasteland en eiland Seeland in. Het wordt ook wel Tuineiland genoemd. Odense ligt pittoresk aan een riviertje en een fjord en is de geboorteplaats van Hans Christian Andersen. Bezoek hier zijn geboortehuis en het imposante renaissance kasteel Slot Egeskov of neem deel aan een boottocht om walvissen te spotten.

Odense - Denemarken
Odense - Denemarken

Zweden

Stockholm

De Zweedse hoofdstad Stockholm is zeer veelzijdig. Het is de stad van Astrid Lindgren en Pipi Langkous en van historie: zoals in het oude gedeelte Gamla Stan met kastelen en musea. Maar het is ook een stad van culturele hoogstandjes, lekker shoppen, culinair genieten en nog veel meer!

Stockholm - Zweden
Stockholm - Zweden

Malmö

Het knusse Malmö met de gekleurde huisjes is de voormalige hoofdstad van Zweden. Ook hier kun je weer uitgebreid shoppen en even uitrusten in één van de Zweedse koffiehuisjes aan de talloze pleintjes. Wil je ontspannen? Ga dan naar één van de zandstrandjes aan de kust. En is Malmö je niet genoeg? Maak dan een tripje naar Denemarken via de bekende boogbrug over de Sont rivier.

Malmö - Zweden
Malmö - Zweden

Göteborg

Ook in de verrassende stad Göteborg zal je je zeker niet vervelen. Shopaholics kunnen uit hun dak gaan in het stadscentrum Kungsportsavenyen met grote winkelketens, boetiekjes, het populaire mode museum en voor meer design ga je naar de wijken Kungstorget en Vallgatan. Bezoek ook het Wetenschapsmuseum en maak boottochtje langs de vele eilandjes voor de kust.

Göteborg - Zweden
Göteborg - Zweden

IJsland

Reykjavik

De meest noordelijk gelegen hoofdstad Reykjavik is klein en knus, met smalle straatjes en gekleurde houten huisjes. Er is hier voldoende om je te vermaken, zoals gezellige koffiebarretjes, trendy winkels en restaurants en een bruisend uitgaansleven. Dit, in combinatie met de excursies die zeker zult maken om de unieke natuurverschijnselen van IJsland te zien, maken het een fijne stad voor een bijzondere stedentrip.

Reykjavik - IJsland
Reykjavik - IJsland

Noorwegen

Oslo

Oslo is prachtig gelegen aan het Oslofjord. De adembenemend mooie, omliggende natuur biedt veel mogelijkheden voor excursies, maar ook in de stad is veel te doen en zien. Shoppen doe je hier op de Karl Johans Gate. De straat loopt iets omhoog en biedt een prachtig zicht op het Koninklijk Huis, dat aan het eind ligt. Bezoek ook het Fram museum over de beroemde ontdekkingsreizigers Nansen en Amundsen of de pittoreske straatjes Damstredet and Telthusbakken met gekleurde huisjes uit de 15e tot 18e eeuw. Ga eilandhoppen met een bootje of ga naar de top van Holmenkollen voor een adembenemend uitzicht over de omgeving.

Oslo - Noorwegen
Oslo - Noorwegen

Finland

Helsinki

In de lente en zomer zijn de dagen in Finland lang en is het veelal mooi weer met aangename temperaturen. In Helsinki bevinden zich een aantal opvallende gebouwen, zoals de Domkerk. Dankzij deze spierwitte kerk heeft Helsinki de bijnaam ‘De Witte Stad’. Verder zijn er ook het ernaast gelegen Senaatsgebouw, de Finse Nationale Bibliotheek, de Universiteit van Helsinki en enkele fascinerende musea. Ook erg bijzonder is de uit rotsen gehakte kerk Temppeliaukio Church en de Russisch-Orthodoxe Uspenski kathedraal. Verder breng je uiteraard ook een bezoek aan het gigantische zeefort Suomenlinna, waar ook een historisch museum gevestigd is.

Helsinki - Finland
Helsinki - Finland

Nog meer keuze

Natuurlijk zijn er nog meer steden die ook de moeite waard zijn, zoals het Noorse Bergen, Trondheim en Kristiansand. Wij zeggen, het uitzoeken van je vakantiebestemming is de voorpret, dus neem daar lekker de tijd voor! Hoe dan ook, in Scandinavië is genoeg te beleven zonder oververhit te raken.


Alle stedentrips

Home > Blog > De leukste steden in Scandinavië