Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > De paradijselijke stranden van Zakynthos

De paradijselijke stranden van Zakynthos

De paradijselijke stranden van Zakynthos

Zakynthos, het meest zuidelijke Ionische Griekse eiland, is een prachtige vakantiebestemming die volgens ons boven aan je bucketlist zou moeten staan. De stranden zijn werkelijk sprookjesachtig mooi én heel gevarieerd: er zijn baaien met mysterieuze grotten die diep onder de zeespiegel doorlopen, er is een baai waar een scheepswrak ligt, er zijn zwavelstranden met kiezelstenen, plekken waar je schildpadden kunt spotten, een bounty eilandje en toeristische stranden met winkeltjes en bruisende gezelligheid. Kortom, je kunt elke dag een nieuwe plek verkennen op dit adembenemend mooie stukje van onze aardbol! Hieronder geven we je een overzicht van de mooiste stranden op Zakynthos.

Xigia Beach

Xigia Beach, een zwavelstrandje aan de oostkust, is een klein kiezelstrandje met prachtig blauw, bijna wittig water. In het hoogseizoen is het er erg druk. Je parkeert je auto boven en loopt via een trappetje naar beneden, je ruikt dan de zwavellucht al. Eten en drinken wordt (in het hoogseizoen) via een kabelbaantje naar strand gebracht. In het water voel je zowel koud als warm water en na het zwemmen is je huid heerlijk zacht! Little Xigia en Makris Gialos Beach zijn kleinere, wat rustigere alternatieven.

Wil je zelf op Zakynthos verblijven, check dan alle hotels die je op dit Griekse eiland kunt boeken!

Xigia Beach Zakynthos
Xigia Beach Zakynthos

Dafni Beach

Dafni Beach is beschermd gebied omdat het de broedplaats is van de caretta caretta schildpad. Van mei tot en met oktober zie je overal houten hekjes op het strand: die zijn geplaatst door het Marine Park en beschermen de schildpadnesten. Er hangt een fijne, relaxte sfeer, er zijn een paar tentjes waar je gratis aan het strand kan zitten en wat eten of drinken kunt bestellen. Het is een prachtig strand dat uitzicht biedt op de bergen en langzaam afloopt in zee. Ga hier snorkelen en met een beetje geluk kom je schildpadden tegen!

Laganas Beach

Laganas Beach is een langgerekt toeristisch strand met veel barretjes, souvenirwinkeltjes en restaurants. Alles is ook ‘s avonds geopend en dus super gezellig.

Hotels in of nabij Laganas

Cameo Island - Agios Sostis

Cameo Island is een mooi, klein privé-eilandje. Het is momenteel gesloten voor toeristen, maar het is ook heel leuk om het van de kant te zien of eromheen te varen. Je kunt een bootje huren bij Port Agios Sostis, een kleine, super knusse badplaats met goede restaurants en tavernes langs de boulevard en het strand. Het strand is kindvriendelijk en loopt geleidelijk af in het water. Je kunt er daarom ook goed snorkelen of met de boot naar het eiland Marathonissi (Turtle Island) varen om schildpadden te gaan spotten.

Agios Sostis Zakynthos
Agios Sostis Zakynthos

Shipwreck / Navagio Beach

Dit iconische scheepswrak is schitterend gelegen op een strandje in een baai die omzoomd is met hoge kliffen. Het is dan ook alleen per boot te bereiken. Het is niet altijd toegankelijk, maar je kunt het wrak ook vanaf de kliffen bekijken, wat eigenlijk nog veel mooier is!

Navagio Beach van bovenaf

Tsilivi

Tsilivi is een gezellig, druk badplaatsje met veel souvenirwinkeltjes en restaurantjes. Het heeft een lekker breed strand met diverse watersportmogelijkheden.

Hotels in Tsilivi

Banana Beach

Dit is een groot strand waar je een bedje kunt huren (7 euro of 10 euro voor 2 luxere bedjes) en waar boven een gezellig terras is. Banana Beach is wel erg commercieel, maar dat kan ook wel eens lekker zijn; om decadent te genieten.

Porto Limnionas

Porto Limnionas is onze favoriet. Het is niet echt een strand waar je kan liggen, maar er zijn wel plateaus op verschillende hoogtes. Vanaf sommige plateaus kun je zo het glasheldere water in springen. Het is een fantastische plek om te snorkelen. Zwem je naar de overkant dan kun je in de grotten zwemmen. Bovenin zit er een restaurantje waar je een lekker drankje kunt nemen, een ligbed kunt huren en kunt genieten van een prachtig uitzicht op zee. In het hoogseizoen is het vaak wel erg druk.

Porto Limnionas Zakynthos
Porto Limnionas Zakynthos

Porto Zorro Beach

Porto Zorro Beach is een heel mooi strandje met rotsen in het water. Je kunt hier prachtig snorkelen en je krijgt bijna het idee dat je in Azië bent. Waterschoentjes zijn wel aan te bevelen hier, vanwege de ruwe, rotsachtige bodem.

Gerakes

Gerakes is een mooi strand waar je nestjes van schildpadden ziet, maar na zonsondergang mag je hier daarom niet komen. Overdag kun je hier wel snorkelen en op zoek gaan naar schildpadden.

Turtle Island / Keri Caves

Combineer Turtle Island en Keri Caves door een bootje te huren. Je kunt hier namelijk gewoon zonder vaarbewijs varen en je hebt dan de ultieme kans om beide plekken te verkennen. De grotten zijn prachtig om te zien; een onvergetelijke ervaring! Tip: huur je bootje in Port Agios Sostis, dat is veel goedkoper dan in Keri.

Marathonisi / Turtle Island Zakynthos
Marathonisi / Turtle Island Zakynthos

Heb jij een favoriet strand op Zakynthos of op een ander eiland in Griekenland?


Home > Blog > De paradijselijke stranden van Zakynthos