Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Dit zijn de mooiste watervallen van Bali

Dit zijn de mooiste watervallen van Bali

Heb jij een reis naar het prachtige Bali in het vooruitzicht? Bali staat niet alleen bekend om haar mooie stranden, lieve mensen, vele rijstvelden en heerlijke eten, maar heeft ook vele mooie watervallen. Een waterval op Bali bezoek je gemakkelijk zelf of met gids. Wij zetten de mooiste watervallen van het eiland op een rij.

Tegenungan waterval

Op een kleine afstand van het bruisende Ubud vind je de Tegenungan waterval. Na een lange wandeling met geweldig uitzicht kom je uit bij de vele trappen en de gave schommel. Iedereen die op zoek is naar een perfecte Instagram foto zit hier goed. Je kunt namelijk schommelen met uitzicht over de waterval. Dit wil je echt niet missen, en het is ook nog eens goedkoper dan de drukbezochte Bali Swings bij Tegallalang. Het toffe van deze waterval is dat je in het meertje onder de waterval kunt zwemmen. In het water zijn veel gladde en scherpe steentjes dus doe wel even waterschoenen aan!

Tegenungan waterval Bali schommel
Tegenungan waterval Bali schommel

Munduk en Melangtingwatervallen

De watervallen in Munduk zijn de drukbezochtste watervallen op het prachtige Bali. Je zal even het oerwoud in moeten om de waterval te bereiken, maar dat is zeker de moeite waard. Munduk is naast de waterval ook een regio in Bali en bestaat uit een dorpje met in de omgeving meerdere watervallen, onder andere de bekende Munduk waterval. Het dorpje zelf is ook heel leuk om te bezichtigen tijdens je bezoek aan de waterval!

Munduk Bali jungle
Munduk Bali jungle

Op een kleine afstand vanaf de Munduk waterval vind je ook de Melanting. Je moet iets dieper het oerwoud in om bij deze waterval te komen en het is een echte aanrader voor natuurliefhebbers. De wandeling ernaartoe is al een avontuurtje op zich!

Gitgit waterval

De Gitgit waterval, ook wel de tweeling genoemd door de lokale bevolking, vanwege het water dat in tweeën splitst, is maar liefst 35 meter hoog. Ook hier kun je een duik nemen in het koele water bij de uitmonding van de waterval en kun je heerlijk zwemmen in het meertje. De waterval heeft onderaan een kleine tempel waar je ook zeker even een kijkje moet nemen!

Gitgit waterval bovenaf
Gitgit waterval bovenaf

Banyumala Twin

Deze mooie, nog deels onbekende waterval, ligt bij het Buyan meer. De wandeling naar deze mooie waterval toe is niet zo standaard, de weg verloopt namelijk door het oerwoud heen en door het volgen van de bordjes kom je uiteindelijk uit bij de waterval. Ook bij de Banyumala Twin neem je voor een verfrissende duik een sprong in het meertje bij de waterval.

Banyumala waterval
Banyumala waterval

Aling Aling

Als jij van het echte avontuur houdt, dan wordt een bezoekje aan de Aling Aling waterval een echte must-do tijdens je vakantie op Bali. Wil je een sprongetje wagen, ga dan met een lokale gids op pad. Je hebt dan de mogelijkheid om te springen vanaf meerdere punten bij de waterval. Zet die maar op je bucketlist!

Aling Aling waterval Bali

Aling Aling waterval Bali
Aling Aling waterval Bali

Sekumpul waterval

Waar we je bij de vorige waterval aanraadde met een gids te komen, is dat bij deze mooie waterval juist niet nodig. Bij aankomst bij de route van deze waterval zullen er veel lokale gidsen zijn die met je mee willen ter begeleiding. Echter is deze route zo simpel en kun je heel goed zelf de weg volgen naar deze prachtige waterval. Houd wel rekening met de wat gladde steentjes die je in de jungle tegen kan komen.

Sekumpul waterval Bali
Sekumpul waterval Bali

Met de scooter kom je gemakkelijk tot het verste puntje van de ingang, met de auto of taxi moet je nog wat verder lopen. Omdat de Sekumpul waterval een van de mooiste watervallen op Bali is, is de afstand vanuit je hotel echt de moeite waard. De waterval beschikt over meerdere stromen en je hebt vanaf het uitkijkpunt een prachtig uitzicht. Wil je wat dichter bij de waterval komen, volg dan de weg naar beneden om het meertje onderaan de waterval te bereiken.

Tukad Cepung

De Tukad Cepung is extra bijzonder. Deze mooie waterval is misschien wel de waterval die je het meest bij blijft, omdat de waterval een aparte ligging heeft. Tukad Cepung ligt namelijk binnen in een grot, waar je dicht bij het water kunt komen om prachtige foto’s te maken. Wanneer de zonnestralen door het gat van de grot komen, zie je de glinstering van het water en de prachtige regenboogkleuren maken deze waterval extra magisch.

Tukad Cepung waterval Bali
Tukad Cepung waterval Bali

Kanto Lampo

Een andere waterval die je volgens ons niet mag missen is de Kanto Lampo waterval. Dit paradijsje vind je vlak bij de bekende Tegenungan, maar wordt vaak overgeslagen, omdat de parkeerplaatsen nihil zijn. Het is hierdoor lastig voor gidsen om je deze mooie waterval te laten zien. Voor de avonturiers die wel dit bezoek overwegen: je maakt hier de mooiste foto’s voor jouw Instagram! Doe wel waterschoentjes aan, zodat je niet uitglijdt en neem goede bescherming mee voor je camera.

Kanto Lampo waterval Ubud
Kanto Lampo waterval Ubud

Al met al genoeg opties op Bali als jij fan bent van watervallen. Maar mocht je er geen genoeg van krijgen, kun je ook nog een kijkje nemen bij de Nungnung -, Dusun Kuning - of Tibumana waterval. Wat is jouw favoriete waterval op Bali?


Aanbiedingen Bali

Home > Blog > Dit zijn de mooiste watervallen van Bali