Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Op de fiets door Kopenhagen

Op de fiets door Kopenhagen

Op de fiets door Kopenhagen...

Lees door om onze tip te lezen waardoor je minstens 5 keer zo weinig betaalt voor je fiets!

Kopenhagen is een hippe stad en een absolute aanrader voor iedereen die van lekker eten, design en fietsen houdt! Eigenlijk heeft Kopenhagen heel veel weg van Amsterdam, maar toch is het weer een hele andere ervaring. Wat leuk is, is dat je net als in Amsterdam, lekker door de stad kunt fietsen. Overal zijn goede fietspaden aangelegd waardoor het ook nog eens veilig is. Spring op de fiets en bekijk alles in de stad wat je maar wilt zien, zonder dat je je hele stedentrip in bussen en metro's doorbrengt.

Fiets huren in Kopenhagen

Er zijn verschillende mogelijkheden om een fiets te huren. De meeste hotels hebben fietsen ter beschikking die je voor een dag kunt huren. Maar er zijn ook speciale stadsfietsen, de witte fietsen die je overal tegenkomt. Je kunt deze op verschillende plekken in de stad pakken en weer terugzetten. Voor deze fietsen maak je een login aan en betaal je 25 Deense Kronen (ongeveer €3,35) per uur. Dit kan best wel oplopen. Wij wilden fietsen, maar ook bij de verschillende highlights stoppen om even te kijken, foto's te maken of ergens een drankje doen voordat we weer verder gingen. Wat wij ons afvroegen was of je ook het volle bedrag betaalt als je de fiets na 10 minuten inlevert. En zo raakten we aan de praat met een local...

En ja hoor, waar we al bang voor waren, je betaalt inderdaad het volle pond, of je nu 60 minuten fiets, of 10... Gelukkig wist deze local ons wel wat tips te geven en deze delen wij graag met jullie! De goedkoopste manier is om een maandelijks opzegbaar abonnement af te sluiten voor 70 Deense Kronen (nog minder dan een tientje). Je kunt dan steeds het eerste half uur gratis fietsen! Daarna kost het 7 Kronen per uur, maar als je slim bent, zet je 'm eens in het half uur even in het dockingsysteem, dan is het gewoon gratis. Ga je dus bijvoorbeeld naar De Kleine Zeemeermin, dan zet je tijdens het foto's maken gewoon je fiets even in de stalling en daarna gaat er weer een nieuw half uur in! Het leuke is, je kunt per abonnement meerdere personen tegelijk inloggen, dus ben je met z'n tweeën, maak dan één account aan en je hebt voor 5 euro p.p. het hele weekend een fiets ter beschikking (of zelfs een hele maand als je wilt)! En, het zijn nog elektrische fietsen ook!

Geen dank! ;)

Bekijk de goedkoopste stedentrip naar Kopenhagen van dit moment!


Stedentrip Kopenhagen boeken

Home > Blog > Op de fiets door Kopenhagen