Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > 13x hotel met sterrenrestaurant

13x hotel met sterrenrestaurant

Klein maar groots: dát is Nederland! Ons kikkerlandje heeft zoveel te bieden om in je vrije tijd van te genieten. Het leuke is dat alles lekker dicht bij elkaar is én we een prima infrastructuur hebben. Een prachtige, veelzijdige natuur, een rijke historie, veel cultuur en een bruisend uitgaans- en festivalleven. Culinair genieten hoort natuurlijk ook in dat rijtje thuis. Daarom hebben wij hier een heerlijk overzicht voor je samengesteld van culinaire hotels met sterrenrestaurant. Zo weet je zeker dat je comfortabel slaapt én lekker kunt eten!

1. Landgoed Lauswolt, Beesterzwaag - Friesland

Landgoed Lauswolt gerecht

Landgoed Lauswolt is een in de bossen verborgen parel bij Beesterzwaag in Friesland. In de luxe kamers van de statige gebouwen kom je helemaal tot rust. Met Golf & Countryclub Lauswolt, de Health & Spa; Art of Beauty en een binnen- en buitenzwembad wissel je actie en ontspanning af.

Verken de prachtige omgeving door te wandelen of de gratis fietsen van het landgoed te gebruiken. Dankzij de uitstekende faciliteiten voor presentaties en meetings verenig je in dit hotel met sterrenrestaurant het nuttige met het aangename. Bourgondiërs kunnen terecht in het met Michelin ster bekroonde restaurant De Heeren van Harinxma of in Bistro Nijeholt, welke bekroond is met een Bib Gourmand. Deze restaurants staan bekend om een geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Gastronomisch hotel Landgoed Lauswolt is te boeken bij Booking.com of op HotelSpecials.

2. Kaatje bij de Sluis, Blokzijl - Overijssel

Kaatje bij de Sluis Michelin arrangement

Wil jij even écht lekker genieten met hoofdletter G? Ga dan eten en slapen in een sterrenrestaurant! Restaurant Kaatje bij de Sluis en bijbehorend hotel Kaatjes Résidence vormen de perfecte formule om er even tussenuit te gaan en je culinair te laten verwennen. Beide panden liggen aan weerszijden van het water, midden in het knusse havenstadje Blokzijl. Laat je eerst verleiden met een diner van heerlijke gerechten met ingrediënten uit de streek en, na een goede nachtrust, met een groots ontbijt van biologische producten.

Voor meer informatie en boeken van een culinair arrangement (overnachting, ontbijt en 9-gangen amusefestijn) kun je terecht bij TUI.

Bekijk arrangement

3. Boetiekhotel ’t Lansink, Hengelo - Overijssel

Boetiekhotel 't Lansink Michelin restaurant

Hotel met Michelinster restaurant ’t Lansink is een unieke locatie om zowel de inwendige als de uitwendige mens te verwennen. Maak heerlijke wandel- en/of fietstochten en ontdek het mooie landschap rondom Hengelo. Na afloop wordt je verwend met culinaire hoogstandjes! Dit kleinschalige hotel is gevestigd in een historisch pand en gelegen in een prachtige omgeving. De kamers zijn comfortabel, zeer stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien.

Voor meer informatie en boeken voor Boetiekhotel ’t Lansink kijk je op Booking.com. Of boek een compleet culinair arrangement bij dit hotel met Michelin ster restaurant, inclusief luxe 4-gangendiner en ontbijt, bij TUI.

Bekijk arrangement

4. Landhuishotel de Bloemenbeek, De Lutte - Overijssel

Landhuishotel de Bloemenbeek Michelin arrangement

Landhuishotel de Bloemenbeek is nou echt zo’n hotel met sterrenrestaurant waar je heerlijk uit eten kunt gaan en daarna lekker kunt blijven overnachten. De volgende ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijt, voordat je de schitterende natuur van Twente gaat ontdekken. Daarna kun je ook nog lekker relaxen in het stoombad en de whirlpool van het hotel!

Landhuishotel de Bloemenbeek kun je voordelig boeken bij HotelSpecials of Booking.com. Een compleet culinair arrangement met 4-gangendiner, overnachting en ontbijt kun je boeken bij TUI.

Bekijk arrangement

5. De Swarte Ruijter, Holten - Overijssel

De Swarte Ruijter is een landelijk gelegen Michelinster restaurant waar je ook kunt overnachten. Je verblijft op een prachtige, landelijke plek in Holten. Hier bevind je je op een van de mooiste plekjes van Nederland, op een steenworp afstand van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Geniet van een diner in een sterrenrestaurant met overnachting in een geweldig hotel, midden in de prachtige natuur.

Voor meer informatie over de Swarte Ruijter en om te boeken kijk je op Booking.com.

6. De Librije, Zwolle - Overijssel

Wanneer je écht wilt genieten van culinaire hoogstandjes, moet je beslist naar het bekendste sterrenrestaurant van Nederland: De Librije! Het is het enige restaurant in Nederland met maar liefst 3 Michelinsterren. Je overnacht op een verrassende, unieke plek: in een voormalige vrouwengevangenis! Van de voormalige functie van het pand merk je echter niets meer, want de suites zijn zeer sfeervol ingericht, steeds met een andere themakleur. Slapen en dineren is hier een echte belevenis en ook de omgeving is verrassend mooi!

Librije’s Hotel kun je boeken bij Booking.com.

Wist je dat er op Bonaire een hotel is mét restaurant dat gemanaged wordt door Jonnie en Thérèse Boer, wereldwijd bekend door hun restaurant De Librije? Het Brass Boer restaurant is te vinden bij het 4-sterren Delfins Beach Resort Bonaire en is heel betaalbaar!

7. Historic Hotel Huis ter Duin, Noordwijk – Zuid-Holland

Historic Hotel Huis ter Duin

Direct aan het strand van Noordwijk ligt Historic Hotel Huis ter Duin. Het is een befaamd hotel met sterrenrestaurant, waar je alle heerlijkheden van het leven combineert. De ruime kamers van The Historic Huis ter Duin zijn comfortabel, van alle gemakken voorzien en sommige hebben zelfs uitzicht op de Noordzee.

Ga lekker uitwaaien op het strand, of leen fietsen in het hotel. Op het strandpaviljoen kom je even bij tijdens een lekkere lunch of een verfrissend drankje. Ontspan en laat je verwennen in de spa of ga juist wat calorieën verbranden in het binnenbad of de fitness. Zo kun je, zonder schuldgevoel genieten in een van de drie restaurants, waaronder het prestigieuze, met Michelin ster bekroonde restaurant Latour. Franse cuisine met uitzicht op de Noordzee! Verder is er ook de gezellige Brasserie La Terrasse; een restaurant met 2 terrassen met uitzicht op het strand en het Breakers Beach House.

Historic Huis ter Duin kun je boeken bij Booking.com en HotelSpecials.

8. Parc Broekhuizen, Culinair landgoed, Leersum - Utrecht

Voel je even een echt VIP in Parc Broekhuizen. Dit culinair landgoed is een historisch pand in de prachtige omgeving van Leersum. Het statige landhuis met de elegante tuin en vijver, vormen de perfecte ambiance om te genieten van een sterrenbehandeling. De moderne, stijlvolle inrichting en uitstekende faciliteiten en service zorgen dat je kunt ontspannen en tot rust komt. In de 2 restaurants, waarvan 1 met Michelin ster, maakt men gebruik van oogst uit eigen moestuin. Lekkerder en verser kan dus niet!

Doe jezelf een VIP-behandeling cadeau en boek Parc Broekhuizen, Culinair landgoed op Booking.com.

9. De Nederlanden, Vreeland - Utrecht

De Nederlanden Michelin arrangement

Midden in ’t Gooi vind je het gastronomisch Hotel de Nederlanden. Het monumentale pand waarin zowel het hotel als het restaurant zijn gevestigd ziet er statig uit, wat nog versterkt wordt door de fraaie ligging aan de rivier de Vecht. Aan de buitenkant doet de Nederlanden heel Hollands aan, maar eenmaal binnen is dat anders! Laat je positief verrassen door de moderne, comfortabele kamers in Scandinavische en Japanse stijl. In het met Michelinster bekroonde restaurant word je getrakteerd op de heerlijkste internationale gerechten.

Boek een culinair arrangement bij de Nederlanden, inclusief ontbijt, diner en overnachting, via TUI.

Bekijk arrangement

10. Hotel Okura Amsterdam, Amsterdam – Noord-Holland

Hotel Okura Amsterdam restaurant

Voor een bijzondere en luxe ervaring is Hotel Okura Amsterdam de perfecte keuze. Van binnen ademt deze moderne toren een serene, Japanse sfeer en buiten ben je in 10 minuten wandelen in hartje Amsterdam. De sfeervolle, moderne kamers zijn uitermate comfortabel en voor nog meer ontspanning zijn er diverse wellness faciliteiten. Voor een Europees of Aziatisch ontbijt kun je terecht in hotel-restaurant Le Camelia en voor lunch of diner in een van de twee (!) door Michelin bekroonde restaurants. Kers op de taart: de hotelbar op de 23e verdieping met fantastisch uitzicht!

Boek vandaag nog dit heerlijke hotel met sterrenrestaurant. Kijk voor meer informatie en om te boeken op HotelSpecials of Booking.com.

11. Boetiekhotel The Dylan Amsterdam – Noord-Holland

Verblijf in stijl op een unieke plek in de bruisende hoofdstad; in boetiekhotel The Dylan Amsterdam. In de elegante designkamers van dit historische pand dompel je jezelf onder in luxe. Dit verborgen pareltje is gelegen aan de Keizersgracht, dus met alle bezienswaardigheden op loop- of tramafstand. Na een dagje Amsterdamse cultuur en historie ga je culinair genieten in het bekroonde restaurant van het hotel, Vinkeles. Vinkeles heeft een Michelin-ster en is gevestigd in een 18e-eeuwse bakkerij met uitzicht op de tuin. Kortom, The Dylan is een heerlijke en bijzondere uitvalsbasis om Amsterdam te verkennen!

Om te boeken of voor meer informatie over dit hotel met Michelin ster restaurant kijk je op Booking.com.

12. Suitehotel & Restaurant Posthoorn – Noord-Holland

Suitehotel Posthoorn Michelin restaurant

Dit 4-sterrenhotel in het historische centrum van Monnickendam heeft een restaurant met vermelding in Guide Michelin en maar liefst 14 punten in de Gault Millau. Het hotel en restaurant bevinden zich in een 17e-eeuws rijksmonument en ondanks dat deze sferen behouden zijn, zijn de kamers comfortabel en stijlvol ingericht. Hier kun je uniek overnachten en culinair genieten.

Je kunt een overnachting boeken via Booking.com of een compleet Michelin arrangement boeken bij TUI, inclusief ontbijt en 4-gangendiner.

Bekijk arrangement

13. Restaurant Hotel Merlet in Schoorl – Noord-Holland

De laatste plek in het rijtje waar je kun eten en slapen in een sterrenrestaurant is Restaurant Hotel Merlet. Het is een gezellig familiehotel met een gevarieerd aanbod van kamers, in het duindorp Schoorl, op slechts een paar kilometer van het strand. Een ideale uitvalsbasis en heerlijke plek om te verblijven als je gastronomisch hotel met sterrenrestaurant vlak bij de zee zoekt!

Voor meer informatie over Restaurant Hotel Merlet en om te boeken kijk je op Booking.com.

Meer inspiratie?

Wil je nog meer inspiratie voor mooie locaties van culinaire hotels met Michelin arrangementen? Kijk dan eens bij de volgende aanbieders:

  • HotelSpecials: Wil jij een hotel met Michelinster restaurant boeken? HotelSpecials heeft diverse van zulke gastronische hotels.
  • TUI: Volop keuze uit culinaire arrangementen waarbij je een overnachting combineert met een sterrendiner.
  • Booking.com: Hier vind je niet alleen hotels met sterrenrestaurants in Nederland, maar ook mooie hotels-restaurants met Michelinster(ren) in het buitenland.
Veelgestelde vragen:
Wat is een Michelinster?

Een Michelinster is een onderscheiding die je als restaurant kunt krijgen. Wanneer je als restaurant een ster krijgt, wordt je restaurant zowel nationaal als internationaal goed op de kaart gezet. Je krijgt meer naamsbekendheid en daardoor ook meer gasten.

Wie bepaalt of een restaurant een ster krijgt?

Restaurants worden door anonieme inspecteurs bezocht en beoordeeld en ook wanneer je eenmaal een ster hebt, wordt je meerdere keren per jaar door verschillende inspecteurs bezocht.

Waar komt de Michelinster vandaan?

De Michelingids was oorspronkelijk bedoeld om bestuurders te wijzen op restaurants en hotels in Frankrijk en daarmee men te stimuleren het land te ontdekken en daarmee dus meer te gaan rijden en dus meer Michelin-banden te kopen. Tegenwoordig is de Michelingids voor restaurants in 30 landen te vinden.

Hoeveel Michelinsterren kan een restaurant maximaal krijgen?

Je kunt als restaurant maximaal 3 Michelinsterren krijgen. In Nederland hebben Restaurant De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen 3 sterren. Verder kun je sinds 2021 ook een groene ster krijgen als restaurant als je goed scoort op gebied van duurzaamheid. Alle restaurants die opgenomen zijn in de Michelin gids komen hiervoor in aanmerking. Nederland heeft op dit moment 11 restaurants met een groene ster.

Wanneer één, twee of drie Michelinsterren?

Eén ster betekent een keuken van hoge kwaliteit en dus zeker een stop waard. Twee sterren krijg je met een verfijnde keuken en daarmee een omweg waard. En drie sterren worden alleen uitgereikt voor een uitzonderlijke keuken en daarmee een reisbestemming op zich.

Welke Michelinrestaurants hebben arrangementen inclusief overnachting?

Bij diverse sterrenrestaurants kun je een culinair arrangement boeken met overnachting, luxe diner en vaak ook ontbijt. Dit kan bijvoorbeeld bij Kaatje bij de Sluis, Boetiekhotel 't Lansink, Landhuishotel de Bloemenbeek, De Nederlanden of Suitehotel & Restaurant Posthoorn.


Home > Blog > 13x hotel met sterrenrestaurant