Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Natuurlijke zwembaden op Tenerife

Natuurlijke zwembaden op Tenerife

Ben jij een echte waterrat? Dan moet je zeker een vakantie naar Tenerife overwegen. Wist jij dat er op dit Spaanse eiland namelijk meerdere plekken zijn met natuurlijke zwembaden? Dit zijn ‘zwembaden’ die vanwege de natuurlijke opbouw (soms met een beetje hulp van de mens) met zeewater gevuld worden. Bij veel van deze natuurlijke zwembaden zijn trappetjes gebouwd waardoor het nog meer op een zwembad lijkt.

In welke van deze te gekke natuurbaden ga jij een duik nemen?

Piscinas de Bajamar

We beginnen helemaal in het noorden van Tenerife, daar ligt Piscinas de Bajamar. Deze plek bestaat uit twee zwembaden en een peuterbadje en is daardoor geschikt voor het hele gezin. En als je geluk hebt en de zee is wild, dan zie je hier de golven tegen de rotsen kletsen en dat levert (vooral in het najaar) te gekke beelden op! Dit is ook de reden dat dit natuurbad zo is aangelegd. Door de woeste zee was het anders te gevaarlijk om hier in de zee te zwemmen.

Er zijn op het strand bij Bajamar genoeg faciliteiten, denk aan kleedhokjes, maar ook leuke restaurantjes en cafés. Dat wordt een perfecte zwemdag!

Piscinas de Bajamar Tenerife
Piscinas de Bajamar Tenerife
Piscinas de Bajamar Tenerife golven
Piscinas de Bajamar Tenerife golven

Piscina Natural El Pris

Als we de vanaf Piscinas de Bajamar via de westkust een stukje zuidelijker rijden, komen we terecht bij Piscina Natural El Pris, ook een prachtig natuurlijk zwembad. Het bevindt zich in het gelijknamige vissersdorpje El Pris en het zal je dan ook niet verbazen dat je hier in de buurt veel restaurants hebt waar je verse vis kunt bestellen.

Via het trappetje met leuningen bereik je het zwembad en aan de andere kant van het zwembad, kun je vanaf de stenen muur zowel de zee als het zwembad bekijken.

Piscina Natural El Pris Tenerife
Piscina Natural El Pris Tenerife

Piscinas Naturales Mesa del Mar

Vlak bij Piscina Natural El Pris, nog net een stukje zuidelijker, vinden we Piscinas Naturales Mesa del Mar, in het gelijknamige plaatsje Mesa del Mar. Deze natuurlijke zwembaden zijn net als Piscina Natural El Pris aan de kust van de gemeente Tocaronte gelegen. Er zijn hier twee zwembaden, waarvan één alleen in de zomermaanden open is, de ander is het hele jaar door open. Als je een huurauto hebt, kun je hier gemakkelijk parkeren en er is een houten plek waar je kunnen zonnebaden.

Piscinas Naturales Mesa del Mar Tenerife
Piscinas Naturales Mesa del Mar Tenerife

Charco De La Laja

Een stuk westelijker op het eiland vind je natuurzwembad Charco De La Laja. Dit natuurlijke zwembad is gevormd door gestolde lavastromen van eerdere vulkaanuitbarstingen, waarna het gevuld is met zeewater. Een bijzondere plek om te zwemmen is dit zeker, en het levert ook nog eens mooie foto’s op! Wees wel voorzichtig, want als het water hoog staat, kunnen de golven ook in het natuurbad komen.

Tip van Travis: neem wat te eten en te drinken mee, want bij het bad zelf zijn er geen plekken om iets te halen en het zijn heel wat trappen om weer omhoog te lopen...

Charco De La Laja natuurlijk zwembad Tenerife
Charco De La Laja natuurlijk zwembad Tenerife

Charco Del Viento

Ook Charco Del Viento, letterlijk ‘Plas van de Wind’ ligt aan de westkust (in La Guancha) en heeft een indrukwekkend vulkanisch landschap. Nadat je door bananenplantages bent gereden kom je uit bij de parkeerplaats. Charco Del Viento is een van de populairste natuurlijke zwembaden op Tenerife en heeft maar liefst vier baden. Je kunt je hier de hele dag vermaken, niet alleen in het water, ook op de rots- en zandstrandjes waar je heerlijk kunt zonnebaden én met een drankje in je hand in de strandbar.

Charco Del Viento Tenerife trap
Charco Del Viento Tenerife trap

Piscinas Naturales El Caletón

Onderaan de noordwestkust van Tenerife, in Garachico, vind je een bijzonder natuurlijk zwembad: Piscinas Naturales El Caletón. Dit natuurbad is ontstaan als gevolg van een vulkaanuitbarsting in 1706.

Extra voordeel van Piscinas Naturales El Caletón is dat er vele voorzieningen zijn en dat op een paar meter afstand van de zwembaden. Neem na je duik een lekkere douche, kleed je om en haal een lekker drankje in de snackbar. In de zomer zijn er ook strandwachten aanwezig, wat een fijn gevoel geeft als je hier met het gezin heen gaat.

Piscinas Naturales El Caletón Tenerife
Piscinas Naturales El Caletón Tenerife

Al met al is er op Tenerife genoeg keuze voor een duik in een natuurzwembad en dan hebben wij ze nog niet eens allemaal genoemd. Het is een ideale manier om op een veilige manier in de zee te zwemmen én het is weer eens iets anders dan het 'chloorzwembad' bij je hotel!

Overigens kan een bezoekje aan Lago Maríanez ook niet ontbreken tijdens je vakantie op Tenerife. Dit is dan wel geen natuurlijk waterparadijs, maar veel waterplezier is hier wel gegarandeerd!

Natuurlijke zwembaden Tenerife
Natuurlijke zwembaden Tenerife

Op vakantie naar Tenerife?


Home > Blog > Natuurlijke zwembaden op Tenerife