Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Norway in a nutshell

Norway in a nutshell

Norway in a nutshell: Olso, Flåm en Bergen in 5 dagen

Wauw, wat een onvergetelijke ervaring, deze reis door het adembenemende Scandinavische landschap! Gedurende het Hemelvaartsweekend hadden wij de gelegenheid om Noorwegen te ontdekken tijdens deze "Noorwegen in een notendop" reis van 5 dagen. Deze bestemming is zonder twijfel een must-see voor liefhebbers van sfeervolle steden en betoverende natuur.

Met de 'Norway in a nutshell'-tour hebben we in slechts enkele dagen tijd de diversiteit van Noorwegen ervaren: van de levendige steden Oslo en Bergen tot imposante watervallen, uitgestrekte berglandschappen en prachtige fjorden. Doordat je in korte tijd zoveel van het land ziet, voelt het als een belevenis die veel langer duurt dan 5 dagen!

Check deze vergelijkbare rondreis >>

Fjordencruise Noorwegen

Onze reis begon in de hoofdstad Oslo, van waaruit we een schilderachtige treinreis naar Flåm ondernamen. Ondanks de vier uur durende treinrit naar Flåm, vloog de tijd voorbij, mede dankzij de adembenemende landschappen langs de route. Bovendien is er een 'NSB-kafe'. Voor ons Nederlanders klinkt dat nogal raar, maar je kunt er wat eten en drinken bestellen tijdens je reis. Voor liefhebbers van natuur deze route een droom; houd je camera gereed om de prachtige vergezichten vast te leggen! In Oslo genoten we van warm, zonnig weer, maar naarmate de trein hoger de bergen in ging, veranderde het landschap in een winters tafereel met sneeuw, sneeuwscooters en skipistes.

Flamsbana Noorwegen

Bij Myrdal maakten we een overstap naar de Flåmsbana, bekend als een van de steilste treinroutes ter wereld met een hellingshoek van 1 op 18. Een hoogtepunt van deze rit is de stop bij de spectaculaire Kjosfossen waterval, waar je de gelegenheid krijgt om foto's te maken. Eenmaal aangekomen in Flåm, biedt dit pittoreske dorpje volop gelegenheid om te wandelen, te winkelen in de souvenirwinkels, te genieten van een drankje in een van de restaurants, of om adembenemende foto's te maken van de fjorden. Flåm is knus en overzichtelijk, waardoor je hier perfect tot rust kunt komen. Let wel op de openingstijden van de restaurants; ze sluiten vroeg, iets waar wij zelf te laat achter kwamen. Mocht je toch een late maaltijd zoeken, probeer dan Green Norway Flåm, een kraampje bij een hostel dat langer open is dan de restaurants. Hier kun je heerlijk eten, beschikbaar tot later op de avond, en genieten aan een van de gezellige picknicktafels met dekentjes. Weer eens iets anders! ????

Noorwegen fjord

Op onze tweede dag in Flåm startten we de ochtend met een verfrissende wandeling door de bergen. In de middag wachtte ons een hoogtepunt: de fjordencruise. Als je een reis naar Noorwegen plant, is zo'n cruise absoluut een must-do! We waren bijzonder onder de indruk van het Nærøyfjord, dat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Zorg dat je camera volledig is opgeladen en genoeg geheugen heeft, want je zult talloze prachtige plekken willen vastleggen. En maak je geen zorgen als je niet naar Flåm gaat; ook in Oslo en Bergen zijn er uitstekende mogelijkheden voor een fjordencruise.

Noorwegen fjorden

Fjord Noorwegen

Tijd lijkt altijd sneller te gaan als je plezier hebt, en dat geldt zeker voor de "Norway in a nutshell"-ervaring. Onze fjordencruise eindigde in Gudvangen, waar we direct de bus namen. Deze bus, samen met een treinrit, bracht ons naar onze laatste bestemming: Bergen! Bergen is een charmante havenstad met talloze mogelijkheden om heerlijk te eten en drinken op een terras, of om te winkelen in de sfeervolle straatjes. Hoewel we slechts één avond hadden om Bergen te verkennen, ben ik overtuigd dat deze stad een uitstekende keuze is voor een stedentrip.

Bergen Noorwegen

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je een soortgelijke reis maken? Kijk dan eens naar deze individuele rondreis door Noorwegen!


Home > Blog > Norway in a nutshell