Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Norway in a nutshell

Norway in a nutshell

Norway in a nutshell!

Olso, Flåm en Bergen in 5 dagen...

Wauw, wat een prachtreis door dit Scandinavische land! Tijdens het Hemelvaartsweekend zijn wij op studiereis naar Noorwegen geweest, een echte aanrader voor iedereen die houdt van gezellige steden en prachtige natuur. Met Norway in a nutshell zie je binnen een paar dagen de verschillende kanten van Noorwegen: De steden Oslo en Bergen, grote watervallen, berggebieden en prachtige fjorden. Doordat je in korte tijd zoveel van het land ziet, is het een hele belevenis.

We begonnen de trip in Oslo, waarvandaan we met de trein naar Flåm zijn gereden. Lees hier meer over Olso en de bezienswaardigheden in Oslo. De treinrit richting Flåm duurde zo'n 4 uur, maar door de prachtige uitzichten vloog de tijd voorbij. Bovendien is er een 'NSB-kafe'. Voor ons Nederlanders klinkt dat nogal raar, maar je kunt er wat eten en drinken bestellen tijdens je reis. Als je deze treinrit gaat doen, houd dan je camera bij de hand, want deze prachtige natuur móet je vastleggen! In Oslo was het nog heerlijk warm en zonnig, maar hoe langer je in de trein zit, hoe hoger je komt en voor je het weet rijd je door de sneeuw en zie je sneeuwscooters en skipistes om je heen.

Bij Myrdal stapten we over op een andere trein, de Flåmsbana. Dit is, met een hellingshoek van 1 op 18, één van de steilste treinen ter wereld en stopt bij de prachtige Kjosfossen waterval waar je mag uitstappen om foto's te maken. Eenmaal aangekomen in Flåm kun je heerlijk wandelen, shoppen bij de souvenirswinkeltjes, een lekker drankje halen bij één van de restaurants of foto's maken bij de fjorden. Flåm is heel klein en alles ligt dicht bij elkaar. Je komt hier heerlijk tot rust. Houd er wel rekening mee dat je op tijd gaat eten, want alle restaurants gaan vroeg dicht en dat hebben wij gemerkt... Mocht je toch te laat zijn, dan kun je nog naar Green Norway Flåm, een kraampje bij een hostel, waar je prima eten kunt halen. Dit kraampje is langer open dan de restaurants en je kunt buiten eten aan één van de picknicktafels met dekentjes. Weer eens iets anders! ;)

Noorwegen fjord

De tweede dag in Flåm zijn wij 's ochtends door de bergen gaan lopen en 's middags stond de boot klaar voor de fjordencruise. Ga je zelf op vakantie naar Noorwegen? Dan mag een fjordencruise zeker niet aan je reis ontbreken! Wij keken onze ogen uit bij het Nærøyfjord, dat overigens ook niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Neem een goed opgeladen camera mee met voldoende geheugen, want je gaat héél veel mooie plekken zien. Ga je niet naar Flåm, geen zorgen, ook in Oslo en Bergen heb je mogelijkheden voor een fjordencruise.

Noorwegen fjorden

Fjord Noorwegen

Helaas vliegt de tijd om als je het naar je zin hebt, maarja het heet ook niet voor niets "Norway in a nutshell". De fjordencruise eindigde in Gudvangen en daar stond de bus al klaar. Deze bus bracht ons samen met een trein alweer naar de laatste bestemming, Bergen! Bergen is een heel gezellige stad aan de haven waar je goed kunt eten en drinken op een terrasje of lekker kan shoppen in de gezellige winkelstraatjes. Helaas hadden wij maar een avondje de tijd om de stad te verkennen, maar desondanks kan ik met 100 procent zekerheid zeggen dat het een echte aanrader is voor een stedentrip!

Bergen Noorwegen

Wil jij een vergelijkbare reis doen, kijk dan eens naar deze individuele rondreis door Noorwegen!


Home > Blog > Norway in a nutshell