Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Ontspannen in de natuur bij Hof van Salland!

Ontspannen in de natuur bij Hof van Salland!

Ben jij toe aan een lekkere rustige ontspanvakantie in de natuur? Dan ben je bij Hof van Salland in Hellendoorn aan het juiste adres. Niet alleen verblijf je in het ruim opgezette park in de natuur in huisjes met luxe faciliteiten, ook in de buurt kun je genieten van de buitenlucht. Wij verbleven een weekend in een 6-persoons wellness villa en verkenden de buurt. Zelf van plan om naar dit Sallandse vakantiepark te gaan? Lees dan door voor onze tips en ervaringen.

Geniet van de natuur

Een vakantie bij Hof van Salland betekent een vakantie in de natuur, zowel op het park als in de omgeving. Je kunt je eigen fietsen meenemen en deze veilig opbergen in de schuur bij je huisje, maar je kunt op het park ook (elektrische) fietsen huren. Zeker een aanrader, want de omgeving is te mooi om niet te verkennen. Wij hebben de mooiste natuurgebieden in de buurt voor je op een rij gezet. Waar gaan jullie wandelen en/of fietsen?

Fietsen op auto bij Hof van Salland
Fietsen op auto bij Hof van Salland

Holterberg

De Holterberg is de bekendste berg van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug vanwege de vele wandel- en fietsroutes en diverse faciliteiten. De sportievelingen kunnen met de fiets naar boven gaan. Het is van Hof van Salland ongeveer een uur fietsen en let op, het is een behoorlijke klim! Je kunt natuurlijk ook met de auto naar de top rijden. Er zijn voldoende parkeerplekken en vanuit hier kun je diverse korte en langere wandelroutes door bos en heidegebied volgen. Dit staat allemaal erg goed aangegeven. En er zijn hier ook genoeg fietspaden aanwezig, voor wie de fietsen mee kunnen nemen op de auto.

Holterberg natuur
Holterberg natuur
Holterberg boomstammen
Holterberg boomstammen

Een aanrader is een bezoek aan de Canadese begraafplaats (Canadian War Cemetery). Het is heel indrukwekkend om dit in je wandeling op te nemen! En na een flinke wandeling of fietstocht, kun je op de top van de Holterberg genieten van een verfrissend drankje bij een van de restaurants.

Canadian War Cemetery

Lemelerberg

De Lemelerberg ligt wat dichterbij, en kun je vanaf Hof van Salland via het dorpje Lemele op de fiets goed bereiken. Ook hier heb je de keuze om met de auto te gaan om vanuit daar lekker te wandelen. Je hebt hier mooie natuur en vergezichten, je kunt zelfs Duitsland in de verte zien! Dit gebied kent veel hoogteverschillen, maar het is goed te doen, zeker als je een e-bike meeneemt of huurt. Op de Lemelerberg kun je weer genieten van een lekker hapje en een drankje op het terras! Zo kun je weer vol energie terug naar het park.

Lemelerberg uitzicht
Lemelerberg uitzicht
Lemelerberg wandelpad
Lemelerberg wandelpad

Eelerberg

Net als de Holterberg, is ook de Eelerberg onderdeel van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Met een ligging tussen Hof van Salland en Hellendoorn is de Eelerberg goed te bereiken met de fiets, zo'n 5 kilometer heen en 5 kilometer terug. Bereid je voor op een prachtige route door het bos.

Eelerberg bos
Eelerberg bos

Richting Ommen

Via de Lemelerberg kun je ook richting Ommen fietsen. Dit is totaal ongeveer 30 kilometer heen en terug. Onderweg kun je op verschillende plekken stoppen om wat mooie foto's te maken of om een kanotocht door de Beneden Regge te maken! Natuurlijk kun je ook stoppen bij een van de vele terrasjes, want ontspannen hoort er zeker bij tijdens een vakantie in eigen land.

Beneden Regge
Beneden Regge

Beneden Regge kano
Beneden Regge kano

In de nabije omgeving van Hof van Salland

Wil je gewoon even in de directe omgeving van het park wandelen, dan kan dat ook! Dan kun je bijvoorbeeld een "Rondje Boksloot" doen, een wandelroute van een aantal kilometer die je vanuit je villa kunt starten!

Boksloot Hof van Salland
Boksloot Hof van Salland

Verblijf in luxe wellness villa's

Niet alleen heb je prachtige natuur in de omgeving, ook het verblijf zelf bij Hof van Salland is ideaal! Je verblijft op een ruim opgezet en rustig vakantiepark waarbij je keuze hebt uit verschillende wellness villa's. Ga bijvoorbeeld voor de Wellness Lodge voor 2 personen of een grotere villa voor 4 of 6 personen. Kom je met een grote groep, dan kun je zelfs een villa voor 14 personen huren!

De luxe 6-persoonsvilla waar wij in verbleven, had een sauna, bubbelbad en sunshower, zoals de meeste villa's op het vakantiepark. Zo kun je na een dag in de natuur helemaal tot rust komen! Bovendien kun je lekker buiten van de zon genieten en er is een tennisbaan en buitenzwembad waar je gebruik van kunt maken.

Hof van Salland Wellness Villa
Hof van Salland Wellness Villa
Wellness Villa sauna
Wellness Villa sauna

Al met al kun je bij Hof van Salland heerlijk ontspannen tijdens een vakantie in eigen land. Lekker genieten van de rust op het park en de prachtige natuur in de omgeving. Je komt weer als herboren terug! Zelf zo'n relaxte vakantie boeken, bekijk dan de wellness villa's van Hof van Salland.


Hof van Salland

Home > Blog > Ontspannen in de natuur bij Hof van Salland!