Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Oud & Nieuw in Abu Dhabi, where to go?

Oud & Nieuw in Abu Dhabi, where to go?

Hoe gaaf is dat? Oud & Nieuw vieren in Abu Dhabi... Elk jaar pakken zowel Dubai als Abu Dhabi groots uit met spectaculaire vuurwerkshows op oudejaarsavond! Als je ooit een keer in het buitenland Oud & Nieuw wilt vieren zijn de Verenigde Arabische Emiraten een absolute aanrader. Het is er gemiddeld 26 graden in december, dus nog lekker warm ook. Weer eens iets anders dan met een warme winterjas buiten bibberend staan kijken naar het vuurwerk van de buren.

>> Bekijk de laatste Oud & Nieuw deals

Where to go?

Als je besluit om Oud & Nieuw in Abu Dhabi te vieren, dan wil je de vuurwerkshow natuurlijk wel van begin tot eind goed kunnen zien. Waar dit kan, lees je hieronder.

Er zijn diverse plekken waar je vuurwerk kunt kijken in Abu Dhabi. Zo zijn er verschillende hotels en andere locaties waar je met een toegangsticket kunt genieten van een avond met eten, muziek en optredens. Maar er zijn ook openbare plekken waar je gewoon gratis naartoe kan. Corniche Beach is dan de beste plek. Ga er op tijd heen, want het kan druk zijn op de weg ernaar toe. Waar je op het strand moet staan, maakt niet heel veel uit, maar het beste zicht heb je in het midden, bijvoorbeeld bij gate 4.

Op het strand is een relaxte, maar gezellige sfeer met muziek en na het aftellen om 0.00 uur heel veel vuurwerk! En hoe kun je het jaar beter beginnen dan met je voetjes in het zand kijken naar een indrukwekkende vuurwerkshow?

Oudjaarsavond Corniche Beach Abu Dhabi
Oudjaarsavond Corniche Beach Abu Dhabi
Vuurwerk Corniche Beach Abu Dhabi
Vuurwerk Corniche Beach Abu Dhabi

Nieuwjaarsdag in Abu Dhabi

Bang dat er niets te doen is op 1 januari? Maak je niet druk, alle winkels zijn open, je kunt excursies doen of natuurlijk een nieuwjaarsduik doen in de warme Perzische golf op één van de heerlijke stranden van Abu Dhabi.

Bezienswaardigheden Abu Dhabi

Naast een geweldige ervaring met oudejaarsavond, is dit natuurlijk ook de ultieme kans om het indrukwekkende Abu Dhabi te ontdekken. Ga naar de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten, de Sheikh Zayed Mosque. Wat een indrukwekkend gebouw is dat! En bezoek daarnaast de prachtige winkelcentra, en als je formule 1 fan bent, ga dan zeker naar het Yas Marina Circuit. Meer van het land zien, dan kun je een tour naar de woestijn doen waar je vele excursies kunt doen, zoals een ritje op een kameel, BBQ-en of voor de sportievelingen onder ons: sandboarden!

Uitje naar Dubai

Natuurlijk kun je je reis ook combineren met een uitje naar Dubai. Je kunt hier met de bus of taxi naartoe en duurt ongeveer 2 uur. Hier bezoek je natuurlijk de torenhoge Burj Khalifa, Palm Island of het bekende waterpark Atlantis Aquaventure.

>>> 5 redenen om Dubai niet over te slaan

Zou jij met Oud & Nieuw naar de Verenigde Arabische Emiraten willen gaan?


Stedentrips met Oud en Nieuw

Home > Blog > Oud & Nieuw in Abu Dhabi, where to go?