Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > 5 redenen waarom je naar Dubai moet gaan!

5 redenen waarom je naar Dubai moet gaan!

5 redenen waarom je zeker een keer naar Dubai moet gaan!

Dubai is de laatste jaren een ontzettend populaire stad geworden, maar waarom is Dubai nou zo leuk en wat is er te doen? Wij zetten de 5 belangrijkste redenen om een stedentrip naar Dubai te boeken op een rijtje.

1. Alles is groot, groter, grootst, je kijkt je ogen uit!

Als je een bijzondere stedentrip zoekt, ben je bij Dubai wel aan het juiste adres. Ze doen er alles aan om toerisme aan te trekken en bouwen de meeste bizarre dingen. Zo heb je er het hoogste gebouw ter wereld, Burj Khalifa (828 meter hoog). Zeker een aanrader om naar binnen te gaan. Binnen 2 minuten met de lift, sta je op verdieping 123! Verder heb je in Dubai het enige 7-sterrenhotel ter wereld, de grootste fontein ter wereld en het grootste winkelcentrum ter wereld, Dubai Mall. En wat dacht je van de eigen gemaakte eilanden(groepen), 'Palm Island' en 'The World'...

Burj Khalifa Dubai
Burj Khalifa Dubai

2. Het een Walhalla voor shopliefhebbers

Als je van shoppen houdt, moet je zeker een bezoek brengen aan de luxe stad midden in de woestijn. De bekendste en grootste winkelcentra zijn Dubai Mall en The Mall of Emirates. Dubai Mall heeft meer dan 1200 winkels, The Mall of Emirates iets minder. Maar wat je in Dubai Mall niet hebt en in The Mall of Emirates wel, is een skipiste! Heel bizar, skieën midden in de woestijn... Shoppen is tegenwoordig helaas niet meer veel goedkoper dan in Europa. Je vindt er voornamelijk dure merken, dus als je voor een paar tientjes met tassen vol terug wilt komen, gaat dat helaas niet lukken...Maar je komt zeker terug met een hele mooie ervaring!

Dubai skien
Dubai skien

3. Je kunt door een bad met haaien glijden!

Wow, heb jij het lef om van deze glijbaan te gaan? De glijbaan begint met een bijna verticale daling van 30 meter en vervolgens ga je door een tunnel in een tank met... jawel... HAAIEN! Je kunt dit doen in Aquaventure waterpark op Palm Island. Als je slim bent ga je in de week van je verjaardag, je krijgt dan namelijk een gratis dagkaart voor Aquaventure! Je mag bovendien twee vrienden meenemen die beide 20% korting krijgen.

4. Combineer je stedentrip met een strandvakantie

Ben je een zonaanbidder? Als je naar Dubai gaat, kun je prima een stedentrip combineren met een strandvakantie, want Dubai heeft heerlijke stranden en helder zeewater. Jumeirah Beach is een mooi strand met uitzicht op het 7-sterrenhotel. Houd er wel rekening mee dat het in de zomermaanden bloedheet kan zijn (rond de 40 graden). Gelukkig is het wel een stuk beter uit te houden dan in Nederland waar het altijd gelijk benauwd wordt als het warmer is dan 25 graden.

Jumeirah Beach Dubai
Jumeirah Beach Dubai

5. Diverse wijken en overal wat te beleven

Als je denkt dat je op één plek alles kunt bezoeken heb je het mis. Er zijn diverse delen van de stad en overal is wat te beleven. Zo heb je Bur Dubai, Downtown Dubai, Dubai Marina, Jumeirah en het oude authentieke deel Deira met de vele souks (Arabische markten). Met het openbaar vervoer kun je gemakkelijk naar de verschillende bezienswaardigheden reizen. Je koopt de zogeheten NOL Tickets en reist voor slechts enkele euro's.

Oftewel, Dubai moet je een keer gezien hebben! Wij houden de beste aanbiedingen voor je in de gaten, zodat je voordelig een vakantie naar Dubai kunt boeken. En wat ook leuk is, is dat als je over een aantal jaar terugkomt, je weer een totaal andere stedentrip zult beleven. Er wordt namelijk nog continue gebouwd.


Home > Blog > 5 redenen waarom je naar Dubai moet gaan!