Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Roadtrip door Nederland, super avontuurlijk én coronaproof!

Roadtrip door Nederland, super avontuurlijk én coronaproof!

Heb je zin in een avontuurlijke vakantie? Waarom zou je ons eigen kikkerlandje niet eens gaan verkennen? Nederland is een prachtig en veelzijdig land en heeft ontzettend veel te bieden. Wij hebben een fantastische route voor je uitgestippeld, van de ene uithoek van het land naar de andere. Natuurlijk kun je zelf beginnen waar je wilt, of tijdens de route nog andere ‘uitstapjes’ maken. Dat is het leuke van een roadtrip: vrijheid!

Wil jij een roadtrip door Nederland doen, maar heb je geen zin om alles uit te zoeken? Neem dan zeker even een kijkje bij de Fletcher’s Roadtrips met verschillende thema's!

Startpunt

We beginnen in Zeeland. Hier kun je genieten van de zee, het strand, de duinen en de frisse lucht. Maar je kunt ook een stedentripje maken in Vlissingen of Middelburg, ons startpunt. Deze stad staat boordevol historische gebouwen. Je moet hier beslist even rondwandelen om ze te bewonderen en wat foto's te maken. Vanuit Middelburg neem je de N57 naar het noorden. Deze weg leidt je naar de Deltawerken en het bezoekerscentrum Neeltje Jans. Daar moet je zeker een stop maken. Deze gigantische sluizen zijn echt ontzettend indrukwekkend om te zien. Het is ook een mooie locatie om wat plaatjes te schieten, te midden van het donderend geraas van het water en de verfrissende zeewind. In het restaurant van het bezoekerscentrum kun je natuurlijk terecht voor een heerlijk pannetje verse mosselen. Aan de binnenkant van de zeewering kun je aan boord gaan voor een rondvaart over de Oosterschelde.

Duinen en strand in Zeeland
Duinen en strand in Zeeland

Rotterdam

Als je genoeg bent uitgewaaid, rijd je door over de N57 naar het noorden. We zijn nu onderweg naar een van de bekendste ‘landmarks’ van ons land: de Erasmusbrug in Rotterdam. Daar moet je toch een keer overheen gereden hebben nietwaar? Je kunt daarvoor verschillende routes volgen. De kortste weg is gewoon de Rijksweg 57 blijven volgen. Je gaat dan over het eiland Goeree Overflakkee, over nog een dijk en uiteindelijk kom je uit op de A15. Daar neem je uiteraard de afslag richting Rotterdam. Volg de weg en houd daarbij Rotterdam Zuid aan en vervolgens neem je de afslag naar de Vaanweg richting Rotterdam-Zuidplein. Hier zijn nog diverse afslagen, dus is het slim om je navigatie even aan te zetten. Heb je de brug bereikt, zoek dan een parkeerplekje in de buurt en wandel over deze bijzondere brug, ook wel ‘de zwaan’ genoemd. Geniet van het magnifieke uitzicht over de rivier en de skyline van de Maasstad. Natuurlijk kun je ook van de gelegenheid gebruik maken om een paar uurtjes lekker te gaan shoppen, de Foodhallen te bezoeken of een rondvaart door de haven te maken.

Erasmusbrug Rotterdam
Erasmusbrug Rotterdam

Gouda & Naarden

Na Rotterdam rijden we door naar Gouda, dit is een ritje van ongeveer een half uur over de A20. In Gouda ga je natuurlijk naar het iconische stadhuis. In de compacte, historische binnenstad barst het van de bezienswaardigheden, smalle, middeleeuwse straatjes, knusse winkeltjes, grachten, hofjes en doorkijkjes. Voor nog meer historische gezelligheid gaat je roadtrip verder naar Naarden (snelste route via de snelweg A12 en A27), een van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. De stad is beroemd om haar stervorm, ontstaan door de zes bastions en het dubbele stelsel van wallen en grachten.

Naarden vestingstad Nederland
Naarden vestingstad Nederland

Twee zeeën

Na deze twee historische plaatsen rijden we helemaal naar het noordelijkste puntje van de Kop van Noord-Holland. Onderweg kun je natuurlijk nog meer mooie plaatsjes aandoen, zoals Monnikendam en Edam. Of je maakt eerst een uitstapje via de Uitdammerdijk - een schitterende route - naar het uniek gelegen Marken. Welke route je ook kiest, de bestemming is Vuurtoren Lange Jaap. Je komt er door vanuit Den Helder de Huisduinerweg te volgen. Deze rijd je helemaal rechtdoor (hij gaat over in de Badhuizerweg) en dan ga je rechtsaf naar de Zeeweg. Bij de vuurtoren heb je een schitterend uitzicht en bij helder weer zie je Texel en het onbewoonde eiland Noorderhaaks liggen. Noorderhaaks wordt ook wel ‘de Razende Bol’ genoemd. Vanuit Den Helder kun je er een boottocht naartoe maken en wie weet spot je onderweg wel een paar zeehonden! Kijk je vanaf de vuurtoren naar het oosten, dan zie je de Waddenzee en kijk je naar het westen dan heb je uitzicht op de Noordzee. Kortom, een uniek punt waar je, vooral tijdens zonsondergang schitterende foto’s kunt maken!

Afsluitdijk

Als je uitgekeken bent, rijd je naar De Kooy, waar je de N99 richting Den Oever neemt om naar de Afsluitdijk te gaan. Natuurlijk moet je daar ook echt een keer overheen gereden hebben. Halverwege de Afsluitdijk is een stopplek met een loopbrug. Als je die oversteekt kun je de Waddenzee zien. Maar je kunt ook aan de kant van het IJsselmeer blijven. Dit is een mooi stuk waar je vogels en kitesurfers kunt bewonderen. Een stuk verder op de dijk is Kornwerderzand, waar je ook kunt stoppen. Hier zijn de Lorentzsluizen, het Kazemattenmuseum (oorlogsmuseum) en de expositieruimte Afsluitdijk Wadden Center. Eigenlijk kun je van de Afsluitdijk dus een compleet dagje uit maken!

Afsluitdijk Nederland
Afsluitdijk Nederland

Friesland

Na de Afsluitdijk kom je direct uit op de Friese vlakten. Je kunt hier een stinsenroute (langs fraaie Friese landhuizen) uitstippelen, of linea recta (via de A31) doorrijden naar Leeuwarden waar je weer even kan opgaan in het bruisende stadsleven. Wij raden je echter aan om onderweg even af te slaan bij Franeker om het wereldberoemde en unieke planetarium Eise Esinga te bezoeken. Eisinga bouwde het planetarium tussen 1774 en 1781 gewoon in zijn huis. Of zijn vrouw daar ook blij mee was vragen wij ons af...

Leeuwarden Friesland
Leeuwarden Friesland

Er zijn ook veel mooie vakantieparken in Friesland, vaak omringd door veel water en daardoor zijn er volop mogelijkheden om te varen of andere watersporten te beoefenen. Ook leuk dus om daar één of meerdere nachten te verblijven!

Westerbork

De roadtrip gaat nu weer in zuidelijke richting (via de N31 en de N381) en onderweg kun je een stop maken bij Kamp Westerbork. Dit was tijdens de Tweede Wereldoorlog een doorgangskamp, waarvandaan ruim 102.000 Joden en 245 Roma per trein werden afgevoerd naar concentratie- en vernietigingskampen in Duitsland, Tsjechië en Polen. Het is echt indrukwekkend om dit te zien. Misschien niet het meest opwekkende uitstapje, maar wel iets wat aan je algehele ‘opvoeding’ eigenlijk niet mag ontbreken.

Hoge Veluwe

Van daaruit koersen we naar de Hoge Veluwe (via de N374, A28 en A50), een uniek natuurgebied. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden en genieten van de natuur. Misschien kom je er wel oog in oog te staan met een paar wilde zwijnen, vossen of zelfs herten. Verder kun je er onder meer de ‘must-sees’ Paleis het Loo en het Kröller-Müller Museum bezoeken.

Hoge Veluwe hert
Hoge Veluwe hert

Limburg

Via Arnhem, de A325 richting Nijmegen en A73 naar Venlo, waar je overigens ook leuke tussenstops kunt maken, rijden we door naar Roermond (nog steeds op A73). Deze historische stad is bijzonder door de invloed van de Roermondse Pierre Cuypers, grootmeester van de neogotiek en Rijksbouwmeester uit het eind van de 19e eeuw. Je kunt hem, in brons, zien op ‘zijn’ Munsterplein. Het is erg leuk om deel te nemen aan een stadswandeling, waarbij je langs de monumenten wandelt, oude handelshuizen bekijkt en tussendoor even uitrust op een terrasje op het Munsterplein. Winkelen kun je in Roermond ook heel goed. Niet alleen in de binnenstad, maar ook in het bekende Roermond Shopping Outlet, met ruim 180 designerwinkels.

Roermond tijdens roadtrip Nederland
Roermond tijdens roadtrip Nederland

Drielandenpunt

Na een klein uur rijden vanaf Roermond (via de A2 en de A76) komen we bij het eindpunt van onze roadtrip: het Drielandenpunt bij Vaals. Het ligt op de Vaalserberg, is het hoogste punt van Nederland en de plaats waar de grenzen tussen Nederland, België en Duitsland samenkomen. Natuurlijk maak je een foto op deze uniek plek. Maar er is nog meer te doen hier. Zo kun je mooi wandelen in de omgeving, de uitweg van het groene Labyrint vinden en lekker eten bij het restaurant. Een mooie afsluiting van een prachtige reis.

Wij dagen je uit om nog meer mooie plekken in Nederland te vinden. Bedenk vooraf goed wat je allemaal écht wil zien en wat je mee wil nemen aan bagage. Verder is het natuurlijk ook belangrijk dat je auto in goede staat is. Geef deze dus eerst een grote beurt én vergeet niet je auto te verzekeren. Zo heb je er alles aan gedaan om te zorgen dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan en mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan kun je terugvallen op een betrouwbare verzekering. Hit the road Jack (of Jackie natuurlijk)!


Home > Blog > Roadtrip door Nederland, super avontuurlijk én coronaproof!