Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Siam Park op Tenerife: het grootste waterpark van Europa!

Siam Park op Tenerife: het grootste waterpark van Europa!

Waar moet je naartoe gaan als je zin hebt in een tropisch eiland in Europa, jaarrond zon en héél veel waterpret? Naar Siam Park op Tenerife! Het waterpark is heel bijzonder: het is de grootste van Europa en opgezet in de stijl van de klassieke Thaise architectuur. Tenerife is een van de Canarische Eilanden en wordt, heel terecht, ook wel het ‘eiland van de eeuwige lente’ genoemd. Met wuivende palmbomen, jaarlijks zo’n 300 zondagen en azuurblauw zeewater dat nooit kouder is dan 18 graden is het een waar paradijs! Moeten we nog meer vertellen?

Costa Adeje Tenerife

Tenerife

Tenerife heeft niet alleen de ideale omstandigheden voor een heerlijke zonvakantie met een gegarandeerde vitamine D boost, het eiland heeft ook prachtige natuur! Omdat het een vulkanisch eiland is, tref je hier van die bijzondere ‘maanlandschappen’ en zwarte stranden. Verder zijn er grote, toeristische stranden met goudgeel zand en stukken met knusse baaitjes en idyllisch gelegen strandjes. In het binnenland dwaal je door de dichte, groene bossen, beklim je rotsachtige bergen of je gaat hiken in een van de bijzondere natuurparken. Voor cultuur, historie en gezellige horeca ga je naar een van de bruisende steden op Tenerife, zoals Puerto de la Cruz. Dit levendige stadje ligt aan de voet van vulkaan de Teide, aan de noordkust. Je kunt er winkelen, door tuinen wandelen, uit eten gaan en het nachtleven induiken. Of ga naar het kleurrijke stadje La Laguna, waarvan het historische centrum op lijst van werelderfgoed van UNESCO staat. Maar één ding moet zeker op de to do list: het bekende waterpark Siam Park!

Waterpark Siam Park

Bieden die mooie stranden nog niet genoeg waterpret? Dan ga je gewoon een dagje (of meer) naar Siam Park. Het waterpark is ontzettend groot en heeft van alles te bieden: van serene rust tot een pure adrenalineboost! Het park meet zo’n 18,5 hectare en ligt bij de gezellige badplaats Costa Adeje. Als je er rondloopt, heb je het gevoel in een andere wereld te zijn: overal zie je vuurspuwende draken, mysterieuze tempels en paradijselijke Thaise vakantiehuisjes. Het park werd in 2008 dan ook in stijl geopend door de Thaise prinses Maha Chakri Sirindhorn.

Zodra je het park oploopt, voel je die speciale vakantiesfeer: zon, vrijheid en kriebels in je buik over wat er komen gaat. Je komt hier volledig aan je trekken als je behoefte hebt aan spanning en waterpret. Ga surfen op mega grote golven (de hoogste kunstmatige golf ter wereld!), roetsj naar beneden op een van de glijbanen in het kilometer lange netwerk van waterslides en begeef je tussen de haaien. Hou je van die gevaarlijke dieren? Dan spring je van de Tower of Power: je gaat dan van een bijna verticale glijbaan zo’n 28 meter naar beneden die een snelheid van wel 80 kilometer haalt! Aan het eind van de rit gaat de baan dwars door het aquarium met haaien en roggen!

Glijbaan Siam Park Tenerife

Heb je er nog geen genoeg van gekregen? Neem dan samen met je vrienden plaats op een raft en ga een gigantische wildwaterbaan af: garantie voor een flinke adrenalinestoot en buikpijn van het lachen! Bij een soortgelijk vlot glijd je een donkere baan in waarbij je uiteindelijk in de vulkaan ‘stort’ onder begeleiding van een denderende lichtshow. Voor jongere kinderen is Lost City ontzettend leuk. In dit verloren fort zijn bruggetjes, glijbanen en watervallen die voor veel opwinding en pret zorgen. Bijkomen van al die spanning doe je in het restaurant of een van de sfeervolle Thaise huisjes. Wedden dat ‘thuis’ heel ver weg lijkt?

Siam Park Tenerife lazy river

Hotels in de buurt van Siam Park

Wil jij je vakantie vullen met heel veel waterpret bij Siam Park? Boek dan een hotel vlak bij dit te gekke waterpark. Bij sommige pakketreizen kun je zelfs al een onbeperkt toegangsbewijs bijboeken.

Ook leuk: Sterrenkijken op Tenerife


Home > Blog > Siam Park op Tenerife: het grootste waterpark van Europa!