Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > The Golden Triangle van India: Delhi, Agra en Jaipur

The Golden Triangle van India: Delhi, Agra en Jaipur

You love it or you hate it, dat wordt vaak over India gezegd en dat is niet voor niets. Het is er gigantisch druk, er is veel armoede en het is er niet altijd even schoon, máár daarentegen zijn er echt prachtige gebouwen, tempels, forten een adembenemende theevelden. Bereid je je mentaal voor op de drukte en viezigheid, dan ga je zeker ook de schoonheid van het land zien! Ga je voor het eerst naar India, dan is de bekende Golden Triangle een absolute aanrader. Dit houdt in: Een bezoek aan Delhi, Agra en Jaipur.

Delhi - De eerste kennismaking met India

De meeste toeristen komen als eerste aan in Delhi als ze naar India reizen. Hier begint dan ook voor de meesten de rondreis. Delhi is een stad met 19 miljoen inwoners, en dat is op de meeste plekken ook te merken. Het is er erg druk, maar een bijzondere ervaring is het zeker. Traditionele Rickshaws, honderden tuktuks, koeien die op straat lopen en aapjes die op het dak een gestolen zak chips zitten te eten... Er is altijd wel iets bijzonders te zien!

Er zijn diverse bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar de Akshardham Temple, de Humayun's Tomb, de India Gate of naar Red Fort. Ook zijn er veel marktjes die leuk zijn om te bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar INA market of in de avond naar Dilli Haat, wat dan met gezellige lampjes is verlicht. Bij Connaught Place vind je wat moderne winkels zoals H&M en Levi's. Wil je op een dag meerdere plekken bezoeken, dan kun je ervoor kiezen een taxichauffeur voor de hele dag te nemen. Dit kost rond de 15 tot maximaal 20 euro (wel even onderhandelen!). De chauffeur wacht dan op je en haalt je weer op zodra je belt. Dit is ook handig voor als je 's avonds uiteten gaat en kost dan vaak niet veel meer dan twee losse taxi's.

Dilli Haat markt
Dilli Haat markt

Wil je echte Indiase drukte zien, ga dan naar Chandni Chowk in Old Delhi, en proef van de lokale lekkernijen. Een aanrader is om hiervoor een tour te boeken, anders heb je geen idee waar je heen moet en waar je het eten wel of niet kunt vertrouwen. Doe bijvoorbeeld deze Street Food Tour.

Oh, en wil je zelf Indiaas leren koken, dan zijn er ook veel mogelijkheden voor kookworkshops. Dit is vaak bij iemand thuis georganiseerd en is erg leuk om te doen!

Hoteltip in Delhi: The Metropolitan Hotel and Spa New Delhi

Agra - De indrukwekkende Taj Mahal

Zeg je Agra, dan vraagt iedereen wat?! Maar zeg je Taj Mahal, dan weet iedereen waar je het over hebt, namelijk één van zeven wereldwonderen. De indrukwekkende Taj Mahal ligt in de Indiase stad Agra, op ongeveer 215 kilometer afstand van Delhi.

Vervoer Delhi - Agra

Je kunt kiezen voor een taxichauffeur vanuit Delhi, een organiseerde tour of de trein. De goedkoopste optie is de trein. Bereid dit thuis alvast voor, en maak een account op https://www.irctc.co.in/. Dit is niet gemakkelijk, ze vragen veel informatie en in eerste instantie ook een Indiaas telefoonnummer, maar ook met een internationaal nummer is het uiteindelijk gelukt. Wij kozen voor de Bhopal Shatabdi (12002), een snelle trein, die in de ochtend vroeg vertrekt. Dit kostte nog geen 6 euro per persoon. De treinen zien er uit zoals in Nederland, alleen dan iets ouder. In de AC Chair Car (CC) class zul je zowel als Indiërs als toeristen zien.

Trein India
Trein India

Binnen 2 uur sta je in Agra, vanaf het treinstation kun je een prepaid taxi naar je hotel nemen en dan heb je nog de hele dag in Agra. Op de stations is het erg druk met (héél veel) mensen die je koffer willen tillen of een taxi willen aanbieden, maar als je eenmaal bij je hotel bent valt het allemaal erg mee.

Tip: Ben je van plan met een taxi te reizen, haal dan van te voren al de kaart binnen op je telefoon en pin je hotel en de bezienswaardigheden. Zo kun je volgen of de taxi goed rijdt.

Bezienswaardigheden in Agra

Uiteraard moet je in Agra de magische Taj Mahal gezien hebben. Trek hier zeker een halve dag voor uit, zodat je het op je gemak kunt bekijken, foto's kunt maken en er ook echt van kunt genieten. De weg naar de Taj Mahal is verboden voor auto's en tuktuks. Laat je niet overhalen om een riksja te nemen voor dit laatste stukje. Het is niet heel ver en hartstikke mooi om even te lopen, je zult er veel aapjes zien, eekhoorns en wellicht zelfs een koe.

De Taj Mahal staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is ook niet voor niets één van de zeven wereldwonderen. Het is een mausoleum dat in 1631 is gebouwd door keizer Shah Jahan voor zijn overleden vrouw, Mumtaz Mahal. Van de binnenkant moet je niet te veel verwachten, maar van buiten is een prachtig gebouw waar jaarlijks miljoenen toeristen en Indiërs op af komen. Het is erg bijzonder om dit gebouw een keer in het echt te zien, nadat je het altijd op foto's voorbij hebt zien komen. Wil je weten hoe je de beste foto's kunt maken bij de Taj Mahal, lees dan onze blog "Zo maak je de beste foto's bij de Taj Mahal".

Taj Mahal - Agra, India
Taj Mahal - Agra, India

Heb je nog tijd over, dan is een andere belangrijke bezienswaardigheid het Agra Fort. Dit gigantische roodkleurige fort staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is de moeite waard om te bewonderen.

Let op: De Taj Mahal is op vrijdag niet open voor publiek! Houd hier dus rekening mee in je planning.

Hoteltip in Agra: Courtyard by Marriot Agra

Jaipur - De roze stad van India

Jaipur, de hoofdstad van de Indiase deelstaat Rajasthan, is ook zeker een bezoekje waard. Er zijn hier veel Instagram waardige bezienswaardigheden waar je te gekke foto's kunt maken.

hawa-mahal-jaipur-india.jpg

Vervoer Agra - Jaipur

Ook hier kun je weer kiezen voor een taxi, georganiseerde tour of de goedkoopste optie, de trein. Je kunt hier bijvoorbeeld kiezen voor de AF AII SUPERFAST (22988) die binnen 4 uur in Jaipur aankomt (ongeveer net zo lang als met de taxi). Ook dit kost nog geen 6 euro per persoon.

Bezienswaardigheden in Jaipur

Waar je in Agra genoeg hebt aan één dag, is het in Jaipur aan te raden om minimaal 2 dagen te verblijven. Er is zoveel moois te zien! Jaipur wordt ook wel de Pink City genoemd, omdat heel veel gebouwen in de stad een beetje roze/oranje kleurig zijn. Eén van de bezienswaardigheden in Jaipur is de Hawa Mahal, een gevel waar de vrouwen van de koning jaarlijks naar de parade konden kijken zonder dat zij vanaf de straat gezien konden worden. Wat leuk is om te doen, is om aan de overkant van de straat naar boven te gaan en een drankje te doen bij één van de rooftop bars met uitzicht op de Hawa Mahal, bijvoorbeeld bij Wind View Café.

Verder kun je in Jaipur naar het kleurrijke Patrika Gate, City Palace, Jal Mahal (water paleis), de Panna Meena ka Kund trappen, Albert Hall Museum en natuurlijk naar Amer Fort, een prachtig fort waar je wel een paar uur rond kunt lopen. Los van het prachtige fort en het geweldige uitzicht, zul je hier ook vele aapjes zien rondrennen en klimmen, erg leuk om te zien!

Amer Fort Jaipur
Amer Fort Jaipur

Loop je aan de overkant van Amer Fort via de trap naar boven, dan kom je op onderstaand prachtige plekje met geweldig uitzicht over de stad. Een absolute aanrader om dit met zonsondergang te doen. Houd er wel rekening mee dat het een flinke klim is, dus begin op tijd!

Overkant bij Amer Fort Jaipur
Overkant bij Amer Fort Jaipur

Hoteltip in Jaipur: Golden Tulip Jaipur

In een andere volgorde kan natuurlijk ook, maar beginnen in Delhi is wel een aanrader, dan valt de drukte in Agra en Jaipur ineens heel erg mee ;). Na Jaipur kun je ervoor kiezen om weer terug te keren naar Delhi, maar kan je geen genoeg krijgen van de prachtige forten, dan kun je ook doorreizen naar Udaiphur. Of misschien wel een binnenlandse vlucht naar Mumbai, Goa of Kochi...

En, wil jij India zelf bezoeken?


Home > Blog > The Golden Triangle van India: Delhi, Agra en Jaipur