Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Zo maak je de beste foto's bij de Taj Mahal

Zo maak je de beste foto's bij de Taj Mahal

De Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen en onderdeel van de Golden Triangle, is absoluut zo indrukwekkend als op de foto's. Maar je bent helaas niet de enige dit dit bijzondere gebouw wil bewonderen. Instagram staat vol met prachtige professionele plaatjes, maar hoe maak je nou een mooie foto zonder dat je tussen honderden mensen staat? Wij geven je tips.

Tip 1: Ga met zonsopgang

Ga je met zonsopgang naar de Taj Mahal dan heb je met een beetje geluk een prachtig gekleurde lucht én weinig mensen. Maar ook hier ben je niet de enige die dit wil. De poorten openen rond 6 uur 's ochtends, maar al een half uur daarvoor staat er een rij. Wil je als eerste naar binnen, moet je er dus écht vroeg bij zijn. En ook dan zul je niet alleen zijn. Het is dus de vraag hoeveel je een foto zonder mensen waard vindt ;).

Ga je wel vroeg, zorg er dan voor dat je niet te veel meeneemt, want dan duurt het langer voordat je door de beveiliging heen bent. Ben je met zijn tweeën, splits dan op. De één gaat in de rij staan bij East Gate, de ander gaat de tickets halen. De tickets halen kan namelijk al snel een half uur duren en dan sta daarna achteraan de rij. En let op: de South Gate gaat pas om 8 uur open.

Tip 2: Stop niet bij de eerste gate

Een tip die je op elk deel van de dag kunt gebruiken, is om meteen door te lopen naar de zijkanten van de Taj Mahal. Iedereen begint meteen als ze de Taj Mahal zien foto's te maken. Het resultaat zie je hieronder.

Foto met heel veel mensen...
Foto met heel veel mensen...

Aan de zijkanten is het een stuk rustiger, en ook hier heb je een prachtige gate waar je foto's doorheen kunt maken. Afhankelijk van waar de zon staat en hoe je de foto wil hebben, kun je naar de linker en rechterzijde gaan.

Taj Mahal zijkant
Taj Mahal zijkant

Tip 3: Gebruik een groothoeklens

Heb je een camera met groothoeklens of een iPhone 11 pro, maak hier dan gebruik van. Je kunt dan de volledige poort op de foto krijgen en super mooie foto's maken.

Taj Mahal poort
Taj Mahal poort

Natuurlijk zie je hier ook wel mensen, maar hé, het is al een stuk minder storend als op de eerste foto en als je echt alleen wil zijn, zul je óf vroeg op moeten staan óf je photoshop skills inzetten.

Tip 4: Ga naar de overkant van rivier

Kun je geen genoeg krijgen van de Taj Mahal, dan kun je ook nog naar de overkant van de rivier om de Taj vanaf daar te bewonderen. Kijk hier bijvoorbeeld naar de zonsondergang en maak hier de meest romatische foto van jullie samen! ❤️


Home > Blog > Zo maak je de beste foto's bij de Taj Mahal