Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Wat te doen op het Caribische paradijs Barbados?

Wat te doen op het Caribische paradijs Barbados?

Barbados is een tot nu toe nog onontdekt paradijs onder de Nederlanders. Met prachtige stranden, adembenemende natuur en overal gezellige reggaemuziek zit je binnen no-time in de Caribische sfeer! Je zult met een glimlach verwelkomd worden door de zeer vriendelijke lokale bevolking en dat maakt dat je je snel thuis voelt op dit fantastische eiland. In deze blog kom je te weten wat je allemaal kunt doen als je op Barbados bent. Lees je mee?

Schitterende stranden, de één nog mooier dan de ander!

Als je toe bent aan een strandvakantie zit je op Barbados goed! Er zijn ontzettend veel mooie stranden met ieder weer een eigen sfeer. Wat ons opviel bij veel stranden, is dat het zand vaak een bijzondere roze gloed geeft, dat maakt de stranden nog unieker!

1. Dover Beach

We beginnen met een van de mooiste stranden van het eiland: Dover Beach! Dit is het strand waaraan wij verbleven tijdens ons verblijf bij Divi Southwinds Beach Resort. Een schitterend breed zandstrand met een adembenemende zonsopgang én zonsondergang. Divi Southwinds is een ideaal verblijf waar je elke ochtend kunt starten bij Pure Ocean, het restaurant áán Dover Beach. Er zijn voldoende ligbedjes en parasols, er is een fijn zwembad met uitzicht op zee en twee keer per week is er livemuziek bij het restaurant. Beter kan niet!

Divi Southwinds Beach Resort drone

Het voordeel van verblijven in een resort aan Dover Beach, is dat je én elke dag start aan een van de mooiste stranden van Barbados én dat andere mooie stranden vanaf hier ook heel gemakkelijk te bereiken zijn!

2. Worthing Beach

Een van die stranden die vanuit Divi Southwinds Beach Resort gemakkelijk te bereiken is, is Worthing Beach. Pak de bus bij de bushalte voor het resort die bijna elke minuut wel langskomt of ga er zelfs lopend heen!

Worthing Beach Barbados

Kun je geen genoeg krijgen van mooie stranden? Dan kun je vanuit hier ook doorlopen naar Rockley Beach, ook wel Accra Beach genoemd met een gezellige Tiki Bar en een mooie wandelpromenade.

3. Bottom Bay

Eigenlijk is het bijna onmogelijk om te kiezen wat nou ons favoriete strand op Barbados is, maar Bottom Bay is zeker één van de kandidaten... Een idyllisch strand met vele hoge palmbomen. Bij aankomst zie je gelijk al meerdere wuivende palmbomen. Dat nodigt uit om snel verder te kijken! Wanneer je het strand verder oploopt, kom je zelfs nog een grot tegen waar je in kunt staan met uitzicht op zee én ook daar weer een palmboom!

4. Mullins Beach

Mullins Beach is een gemoedelijk strand met een relaxte vibe en gezellige restaurantjes aan het strand. Er zijn hier voldoende ligbedden om je dag door te brengen en je kunt hier ook terecht voor diverse watersporten.

Kun je een geheimpje bewaren? Als je vanaf de weg naar Mullins Beach kijkt en je loopt een stukje door naar rechts vind je dit pittoreske strandje waar je geen andere toeristen tegenkomt. Just you, the beach and a swing!

5. Bathseba Beach

Weer een heel ander soort strand, is het helemaal oostelijk gelegen Bathseba Beach, ook wel Soup Bowl. Het vissersdorpje staat bekend als populaire surfspot voor de wat meer ervaren surfers. Maar ook als je niet gaat surfen is het leuk om een kijkje te nemen aan deze wat ruigere kust. Je kunt dit mooi combineren met bijvoorbeeld Hunte's Garden of Coco Hill Forest, of als tussenstop als je naar het noorden van het eiland rijdt.

6. Carlisle Bay

Net onder Bridgetown vind je Carlisle Bay, een van de meest populaire baaien van het eiland met onder andere Pebbles Beach. Prachtig kristalhelder water en een breed zandstrand met veel bedjes maken dit de ideale plek om een dag te relaxen. Je kunt bijvoorbeeld naar het levendige The Boatyard of naar Harbour Lights. Bij Harbour Lights kun je een pakket boeken met een ligbedje, parasol en een boottochtje met twee snorkelstops voor 35 US dollar. Je stopt eerst bij een scheepswrak op de bodem van de zee en daarna heb je een snorkelstop waar de kans op het spotten van schildpadden groot is. Wij zagen hier verschillende schildpadden, een tarpon en zelfs diverse pijlstaartroggen!

Ook leuk is om in de avond naar Harbour Lights te gaan. Er zijn hier regelmatig feestjes en elke woensdag en donderdag vanaf 19.30 is hier een uitbundige dinner show!

Tip: Vermijd deze plek op woensdag overdag, dan is het hier erg druk door de cruiseschepen die hier vlakbij aankomen. In de avond is het wel weer rustiger.

Andere mooie stranden op Barbados zijn Paynes Bay Beach, Silver Sands, Crane Beach en Miami Beach.

Watersporten op Barbados

Aan stranden geen tekort op Barbados... Een dagje relaxen is hier dus niet zo moeilijk. Maar wat ook erg leuk is, is dat er op heel veel stranden watersporten worden aangeboden. Zo kun je los van snorkelen en duiken, ook op veel plekken op een jetski stappen, een surfles nemen, of meegaan op een catamaran tour.

Carlisle Bay jetski

Plaatsen op Barbados

Barbados heeft diverse plaatsjes op het eiland met ieder een eigen sfeer. Wij namen een kijkje op deze 3 plekken: Bridgetown, Holetown en Oistins.

Bridgetown

Bridgetown is de hoofdstad van het eiland, dus daar moet je zeker een bezoekje aan brengen. Het is geen hele grote stad, dus aan een middagje heb je in principe genoeg. Je vindt hier kleurrijke gebouwen en Britse architectuur en je kunt een bezoekje aan Bridgetown ook combineren met een halve dag naar Carlisle Bay of een rumproeverij.

Rihanna

De bekendste Barbadaan is toch wel Rihanna. Haar muziek zal je zeker meerdere keren horen als je op het eiland bent. Als je naar Bridgetown gaat is het leuk om een kijkje te nemen in de naar haar vernoemde straat Rihanna Drive. Dit is de straat waar Rihanna is opgegroeid en waar je ook het huis kunt zien waar zij vroeger woonde. Heel bijzonder om te zien en om haar persoonlijke woorden te lezen helemaal aan het begin van de straat.

Wil je zien waar zij tegenwoordig verblijft als ze naar haar thuisland komt, dan moet je naar Paynes Bay Beach. Hier bezit zij nu een gigantisch appartement in One Sandy Lane.

Holetown

Wil je een souvenir scoren? Dan moet je naar het kleurrijke Chattel Village, een schattig outdoor winkelcentrumpje met allerlei souvenirs in verschillende traditionele houten huizen. Óf loop hier het strand op en koop daar een kleurrijk souvenir.

Oistins

Reserveer je vrijdagavond voor Oistins Fish Fry... Dan is het groot feest in Oistins met een leuke mix aan locals en toeristen. Met veel gezellige picknicktafels en tentjes waar je eten en een drankje kunt halen en een groot podium met diverse DJ's is dit een ervaring die je niet mag missen! Het is de meest aangeraden bezienswaardigheid van de locals. Ons werd aangeraden om hier rond 5 uur te zijn, zodat je genoeg plek hebt om te zitten, maar als je een wat authentiekere sfeer tussen de locals wilt, dan kun je beter wat later komen. Vaak gaat het door tot een uur of 1 's nachts.

Banks: Lokaal bier Barbados in Oistins

Een prachtig groen eiland!

We hebben het al even gehad over de fantastische stranden die Barbados bezit, maar het eiland heeft nog veel meer mooie natuur! Een must-see is de Animal Flower Cave in het noordelijkste puntje van het eiland, een schitterend natuurverschijnsel waar je mooie plaatjes kunt schieten en waar je buiten de grot ook goed de ruige kust kunt zien.

Je kunt ook een bezoekje brengen aan Harrison's Cave, een grot met vele stalagmieten en stalactieten, meer in het midden van het eiland.

Verder zijn er diverse wandelroutes, maar ook genoeg mooie uitzichtpunten waar je met de auto kan komen, zoals Cherry Tree Hill. Meer natuur zien? Wandel dan door Coco Hill Forest of ga naar Hunte's Garden.

Lokale rum proeven

Barbados staat onder andere bekend om de rum, dus dat moet natuurlijk wel geproefd worden tijdens een vakantie op dit Caribische eiland! Er zijn verschillende rum distilleerderijen waar je een tour kunt boeken en waarbij het proeven van rum natuurlijk een van de onderdelen is. Ga bijvoorbeeld naar Mount Gay Rum Visitor Centre óf bezoek St. Nicholas Abbey in het noorden van het eiland waar je niet alleen de St. Nicholas Abbey rum kunt proeven, maar ook een kijkje kunt nemen bij het voormalige plantagehuis en 90 hectare aan suikerrietplantages.

Heb je niet zo veel zin in een rondleiding, maar wil je de rum wel proeven, bestel dan een heerlijke kokosnoot mét rum! Wij gingen hiervoor naar de hippe strandtent La Cabane aan de westkust van Barbados, maar je kunt deze op meerdere plekken bestellen. Aanrader!

Er bestaat geen twijfel over dat Barbados een heerlijk Caribisch paradijs is waar je écht een keer heen moet. Van schitterende stranden tot heerlijke rum, prachtige natuur en gezellige reggaemuziek. Waar wacht je nog op? Boek vandaag nog je vakantie naar Barbados en ervaar alles wat dit prachtige eiland te bieden heeft!


Home > Blog > Wat te doen op het Caribische paradijs Barbados?