Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Vakantie Italië > Vakantie Puglia

Vakantie Puglia

Puglia

Het heuvelachtige landschap van Puglia staat vol velden met druiven en olijven, die nergens anders in Italië zo goed smaken als in deze zonovergoten regio in de "hak" van Italië. Omringd door zee en rijk aan een enerverende historie maakt Puglia een zeer leuke regio om jouw volgende vakantie te vieren.

Meer info over Puglia

Boek je voordelige pakketreis naar Puglia:

Vind de beste Puglia aanbiedingen

Of je nu op zoek bent naar een last-minute deal naar Puglia of alvast een vakantie wilt boeken om naar uit te kunnen kijken, wij hebben altijd de beste deals. Vergelijk de prijzen van de hotels, resorts & appartementen per aanbieder om je Puglia vakantie voor de laagste prijs te boeken.

Sorteer op:
Aanbevolen|Prijs oplopend
Je hebt alle beschikbare opties bekeken. Pas de filters aan voor meer resultaten.

Stel zelf je reis naar Puglia samen

Vakantie naar Puglia

Deze regio in het zuiden van Italië bevat talloze velden vol olijfbomen en druivenstruiken in een heuvelachtige omgeving. De regio wordt omringd door zee en er is dus altijd wel een strand in de buurt. Door bezetting van Grieken, Romeinen en Spanjaarden in het verleden heeft de regio veel culturele en historische schatten die het bezoeken waard zijn. Ontdek het pure Italië in witte dorpjes aan de kust en proef de heerlijke wijnen zoals de Negroamaro.

Ostuni Puglia

De mooiste plekjes van Puglia

Puglia is door de rijke geschiedenis een erg interessante regio voor cultuursnuivers, geschiedenisliefhebbers, maar ook voor zonaanbidders. Een van de meest bijzondere plekken is het Castel del Monte, het bekendste bouwwerk van Puglia. Dit achthoekige kasteel uit de 13e eeuw bevindt zich op een berg op 550 meter hoogte ver van de bewoonde wereld. De locatie van het gebouw is een groot raadsel, want het ligt ver van de zee en niet in de buurt van steden. Aan het bijzondere Castel del Monte werden vroeger geheime krachten toegekend en steekt met kop en schouder boven de omgeving uit.

Castel del Monte

Lecce is een van de mooiste steden van Puglia en biedt thuis voor veel historische bouwwerken. De smalle straatjes dienden vroeger als schuilplaats in tijden van oorlog, maar leiden je vandaag de dag naar het hart van de stad. Hier vind je Basilica delle Santa Croce en het Romeinse amfitheater, waar vroeger maar liefst 15.000 mensen konden plaatsnemen. Deze stad wordt ook wel het Florence van Puglia genoemd.

In Valle d’Itria vind je 15.000 witte huisjes met kegelvormige daken: de Trulli. Deze werden vroeger zonder cement gebouwd zodat er belasting kon worden ontweken. Men kon de huisjes snel bouwen en weer uit elkaar halen. Alberobello is de hoofdstad van de Trulli.

Alberobello Puglia Italië

Zon- en strandliefhebbers kunnen hun ei kwijt bij de schitterende kustlijn van Torre dell’Orso. Dit is een van de mooiste stranden van Puglia. De witte rotsformaties en het turquoise water zorgen voor een schitterend plaatje, waarbij de bekende Le Due Sorelle op de achtergrond plaatsvinden. Het strand wordt omgeven door pijnbomen en duinen en biedt een heerlijk dagje zon, zee en strand!

Puglia kustlijn

Hotels en appartementen in Puglia

Ondanks dat Puglia veel te bieden heeft voor bezoekers van de regio is het qua toerisme nog vrij rustig. De regio is een favoriet onder Italianen doordat je het echte Italië nog terug kunt vinden. Puglia puilt dan ook niet uit van de grote hotelketens en resorts. Maar als je een vakantie zoekt in het zuiden van Italië waarbij je het land echt leert kennen, ben je op het juiste adres. Er zijn veel kleinschalige accommodaties die zullen zorgen voor een topvakantie!

Bekijk hotels Puglia >
Navigeer terug naar het overzicht met hotels en bekijk de beste deals naar Puglia van vandaag:
Terug naar hotels

Vakantie Puglia FAQ

Is Puglia duur?

Nee, de prijzen liggen in deze regio duidelijk lager dan in drukkere regio's van Italië. 

Wat is de beste reisperiode voor Puglia?

De beste maanden voor een bezoek aan Puglia zijn mei, juni, september en oktober. In deze maanden is de temperatuur erg aangenaam en is er weinig neerslag. 

Vergelijkbare bestemmingen:

ItaliëSiciliëSardiniëGardameerToscane

Home > Vakantie Italië > Vakantie Puglia