Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Bucketlist: 5x roze stranden!

Bucketlist: 5x roze stranden!

Ben jij gek op alles wat roze is en kun je geen genoeg krijgen van strandvakanties? Die twee kun je heel goed combineren door naar deze roze(!) stranden te gaan! Bereid je maar alvast voor op heel veel Instagram likes...

Elafonisi Beach - Kreta

Voor een roze strand hoef je niet eens zo ver te reizen... Het rozegekleurde Elafonisi Beach ligt namelijk op het Griekse eiland Kreta. Hoe het zand zo roze kan zijn? Dat komt vooral door het gruis van de roze scherpen, aangevuld door kleine rode organismen.

Houd er rekening mee dat het zand niet het hele jaar even roze is, velen zeggen dat het strand in het voorjaar en het begin van de zomer het meeste roze kleurt.

Roze strand - Elafonsisi Kreta
Roze strand - Elafonsisi Kreta

Zelf naar Kreta?

Horseshoe Bay - Bermuda

Een stuk verder vliegen, maar zeker de moeite waard is Horseshoe Bay op het hoofdeiland van Bermuda. Roze zand en turquoise water zijn de perfecte combinatie voor een bijzondere stranddag! Vergeet je camera niet voor de foto's, maar vergeet ook zeker je snorkel niet, want je gaat hier prachtige visjes spotten...

Roze strand - Horseshoe Bay, Bermuda
Roze strand - Horseshoe Bay, Bermuda

Elbow Beach - Bermuda

Als je dan toch al op Bermuda bent, dan kun je dit strandje net zo goed ook even bezoeken. Elbow Beach ligt ook op het hoofdeiland van Bermuda, maar is een stuk rustiger dan het bekende Horseshoe Beach. Zo kun je in alle rust genieten van een dagje relaxen op het koraalkleurige zand en kun je genoeg foto's maken zonder dat er nog 100 andere toeristen op de achtergrond staan.

Roze strand - Elbow Beach, Bermuda
Roze strand - Elbow Beach, Bermuda

Spiaggia Rosa - Budelli, Sardinië

Kun jij je reisgenoot niet overhalen om helemaal naar Bermuda te gaan, of laat je portemonnee het simpelweg even niet toe? Niet getreurd, we hebben nog een hele mooie optie in Europa! Wat dacht je van het roze Spiaggia Rosa op het Italiaanse eiland Budelli, boven het hoofdeiland van Sardinië?

Omdat je helaas niet de enige bent die dit koraalkleurige strand wilt bezoeken, heeft de Italiaanse overheid het strand afgesloten voor bezoekers. Er waren mensen die zelfs zakken vol met het roze zand meenamen... Helaas, helaas, je kunt het strand dus niet meer op, máár er gaan wel boottochten naartoe en je kunt het roze strand bewonderen vanaf het nabijgelegen Spiagga del Cavaliere.

Roze strand - Spiaggia Rosa, Sardinië
Roze strand - Spiaggia Rosa, Sardinië

Zelf naar Sardinië?

Pink Beach - Komodo Island (Indonesië)

And last but not least... Pink Beach op Komodo Island in Indonesië, vlak bij het grotere Flores Island. Vermaak je een hele dag op dit prachtige roze strand en neem ook zeker een duik in de zee. Vergeet je snorkelset niet, want door het heldere water kom je hier heel veel mooie visjes tegen.

En wist je dat je op dit eiland ook de unieke Komodovaraan kunt spotten? Dit is één van de bekendste hagedissen met een bizarre lengte tot wel 3 meter! Kom niet te dichtbij, want deze unieke varanen zijn niet alleen voor de dieren op het eiland gevaarlijk zijn, maar ook voor de mens.

Roze strand - Komodo Island, Indonesië
Roze strand - Komodo Island, Indonesië

Aanbiedingen Indonesië

Home > Blog > Bucketlist: 5x roze stranden!