Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > De beste snorkelplekjes van Bonaire

De beste snorkelplekjes van Bonaire

Het mooiste deel van Bonaire is niet op het eiland zelf, maar rondom het eiland. En dan gaat het natuurlijk over de wonderbaarlijke onderwaterwereld van Bonaire. Omdat het koraal hier op allerlei manieren wordt beschermd, is het grootste deel nog intact en dat trekt jaarlijks duizenden bezoekers die hier samen met hun snorkel een duik nemen. In deze blog nemen wij je mee naar de beste snorkelplekjes van Bonaire, zodat jij weet waar je moet zijn.

1000 steps

De naam 1000 steps heeft de naam te danken aan de lange trap die je naar deze snorkelplaats brengt. Omdat dit stuk hoog aan de kust ligt, is het handig om hier met de auto heen te gaan. Vergeet zeker je camera niet mee te nemen, want vanaf het begin van de trap heb je al een prachtig uitzicht op het helderblauwe water.

1000 Steps Bonaire trap
1000 Steps Bonaire trap

Eenmaal bij de trap aangekomen maak je samen met je snorkelspullen een weg naar beneden. Daar spring je van een kleine hoogte af en dan sta je met je voeten op het strand. We raden je wel aan om waterschoentjes aan te doen, omdat er op weg naar de zee veel koraalsteen ligt. Als je deze, en je snorkelspullen, aan hebt gedaan is het tijd om een duik te nemen in de Caribische Zee. Het rif is hier slechts 6 meter diep, waardoor je geweldig zicht hebt op het koraal en de vissen. En wat het extra leuk maakt, is dat 1000 steps een van de favoriete plekjes van schildpadden is. Deze kun je hier het beste in de middag spotten.

Bachelor's Beach

Bachelor’s Beach ligt niet ver van Kralendijk en is daarom makkelijk te bereiken met de auto. Het is een mooie plek voor beginnende snorkelaars, omdat hier weinig toeristen op het strand te vinden zijn. Je komt namelijk op het strand via een kleine trap die aan de rotsen vastzit. Op dit strand kun je je spullen bij de rotsen achterlaten, maar dit is wel onbeheerd. Zorg er daarom voor dat je altijd waardevolle spullen meeneemt tijdens het snorkelen of in je appartement laat liggen.

Eenmaal alles opgeborgen ben je klaar om de zee bij Bachelor’s Beach te ontdekken. Doe je flippers aan, zet je snorkel op en neem een duik in de helderblauwe zee. Omdat het water niet heel erg diep is, zwem je zo tussen het koraal en de verschillende vissen door. Je voelt je hier een echte vis in het water.

Bachelors Beach Bonaire
Bachelors Beach Bonaire

Ben je niet zo’n snorkelfan, maar wil je wel graag vissen spotten? Het water is hier zo helderblauw dat het natuurlijk ook mogelijk is om vanaf de rotsen visjes te spotten. Pak je drankje erbij, ga aan de kant zitten en tel hoeveel verschillende soorten je ziet.

Donkey Beach

Donkey Beach (ook wel Playa Palu di Mangel) is voor zowel de inwoners als toeristen een welbekend strand op Bonaire. De inwoners van het eiland vinden het heerlijk om in het weekend op het strand van Donkey Beach van de zon te genieten onder het genot van een barbecue met het hele gezin.

Laat je als toerist niet afschrikken door de drukte in het weekend. De inwoners van het eiland zijn erg vriendelijk en maken waarschijnlijk zelfs een praatje met je. Ben je toch toe aan wat meer rust? Zorg dan dat je op een doordeweekse dag op tijd naar Donkey Beach gaat.

Bonaire Donkey Beach
Bonaire Donkey Beach

Omdat Donkey Beach een onbeheerd strand is, zijn hier ook geen ligbedjes of parasols te vinden. Er is ook geen toezicht, dus houd waardevolle spullen bij je als je gaat snorkelen of laat ze in je appartement liggen. Om op dit strand niet volop in de zon te zitten, moet je de schaduw van de bomen opzoeken. Als je eenmaal een plekje hebt gevonden kun je achteruit met je flippers aan het water in lopen. Als het water eenmaal diep genoeg is, kun je een duik nemen en kan jouw onderwateravontuur starten.

De Zoutpier

De Zoutpier ligt in het zuidelijke deel van Bonaire. De plek heeft deze naam gekregen, omdat aan de overkant de welbekende roze zoutpannen liggen. Je kunt de zoutpier het best met de auto bereiken. Je kunt deze op de koraalstenen, voor het water, parkeren. Let goed op of er geen boot aan de pier ligt, want dan kun je hier niet snorkelen. Als dit niet het geval is, dan kun je het water in en kun je op zoek naar de mooiste visjes en schildpadden.

Zoutpier Bonaire
Zoutpier Bonaire

Er liggen bij de Zoutpier veel rotsen waar zee-egels op leven. Pas dus goed op en doe alvast je flippers of waterschoentjes aan en loop samen het water in en uit, zodat je niet valt.

De onderwaterwereld bij de Zoutpier is prachtig. Je ziet hier allerlei vissen zwemmen en kunt hier ook een murene tegenkomen. Let wel op dat je altijd genoeg afstand houd en geen vissen aanraakt. Je bevindt je tenslotte wel in hun gebied. Dit plekje is ook een favoriet van de schildpadden. Wij hebben hier zeker vijf schildpadden gespot!

Snorkelen met schildpad bij de Zoutpier op Bonaire
Snorkelen met schildpad bij de Zoutpier op Bonaire

Zwem tussen de pilaren door en kijk je ogen uit. Op de pilaren vind je overal koraal waar vissen graag langs zwemmen en omdat er hier veel schaduw is vinden ze het fijn om hier te schuilen. Dit plekje is een favoriet van barracuda's en tarpons. Schrik dus niet als je ineens een grote vis voorbij ziet zwemmen. Ze zijn alleen nieuwsgierig en tenslotte altijd banger voor jou dan jij voor hen.

Bonaire Zoutpier visjes
Bonaire Zoutpier visjes

Te Amo Beach

Te Amo Beach wordt als een van de mooiste stranden van Bonaire gezien. Dit openbare strand vind je aan de westkust van Bonaire en kun je het beste bereiken met een huurauto. Op dit strand is geen steiger te vinden, je loopt direct het water in om een duik te nemen. Wij raden aan om je flippers aan te doen en achteruit het water in te lopen. Dan heb je de minste kans om te vallen. Let wel op: in het water vind je een natuurlijke opening tussen het rif. Loop hier tussendoor, zodat je het koraal niet beschadigt.

Te Amo Beach Bonaire
Te Amo Beach Bonaire

De bodem zit vol met koraal en daarom vind je er ook allerlei verschillende soorten vissen en als je geluk hebt zelfs schildpadden. Ook zie je hier rotsen waar vissen zich graag onder verstoppen. Schrik dus niet als er een vis onder vandaan schiet! Zorg ervoor dat je niet te veel naar rechts afwijkt, want daar is de ingang van de haven en varen dus meer boten.

Bij Te Amo Beach zul je ook snel grote scholen van kleine visjes spotten. Je kunt hier gemakkelijk tussendoor zwemmen. Vergeet zeker je GoPro niet, want dit levert geweldige filmpjes op! Omdat dit meestal scholen van kleine witte visjes zijn, weerkaatst de zon op hun schubben en dit geeft een prachtig regenboogeffect.

Klein Bonaire

Klein Bonaire: een kleinere versie van Bonaire. Het verschil? Dit eiland is onbewoond en het koraal is hier extra beschermd. Maar de vraag is natuurlijk hoe je hier komt. Als je naar Klein Bonaire gaat met een gehuurde boot mag je deze niet overal boeien, omdat je dan het koraal kunt beschadigen. Je kunt je boot boeien aan een van de oranje boeien en vanaf hier gemakkelijk het water in springen.

We snappen het als je liever droog op het eiland aankomt. Vanaf Karel’s Bar en Eden Beach Resort vertrekt 3 keer per dag een watertaxi die je voor 20 dollar heen en terug brengt. Voor kinderen onder de 12 jaar betaal je slechts 10 dollar.

Klein Bonaire No Name Beach
Klein Bonaire No Name Beach

Als je met deze watertaxi meegaat, kun je kiezen uit twee opties. Bij optie 1 word je netjes bij No Name Beach afgezet, waarna je zelf het water in kunt lopen. Let er wel op dat je alleen het water in gaat op de aangegeven plekken. De andere optie is dat je een stukje meevaart na het droppen van je spullen op No Name Beach. De watertaxi vaart naar de verste boei, waarna je van de boot afspringt en door de stroming wordt meegenomen naar de plek waar je spullen staan. Als je het strand oploopt moet je wel even opletten. Je ziet hier enkele paaltjes staan. Dit zijn aangegeven plekken van de Sea Turtle Conservation. Zij checken op Klein Bonaire hoeveel schildpadeieren er te vinden zijn en schermen deze af.

Wil je graag schildpadden spotten? Kies dan zeker voor de tweede optie. Schildpadden vinden het namelijk ook erg fijn om met de stroom mee te zwemmen.

Wil je liever met een georganiseerde tour snorkelen of duiken, check dan deze excursies.

Hotels op Bonaire waar je kunt snorkelen

Los van de vele stranden van Bonaire, zijn er ook een aantal hotels met privéstrand waar je goed kunt snorkelen. Als je in een van deze hotels verblijft, kun je elke dag van de prachtige onderwaterwereld genieten!

Harbour Village Beach Club

Harbour Village Beach Club is een prachtig hotel als je voor luxe wilt gaan! Dit hotel heeft een privéstrand en je kunt appartementen boeken waarbij je vanuit je kamer zo het strand op loopt. Het strand staat vol palmbomen, ligbedjes en hangmatten. Het is dus een ideale plek om te relaxen, maar ook zeker om te snorkelen of duiken. Je ziet meteen al heel veel visjes én vlak bij de kant zie je prachtig koraal en de bijzondere koraalbomen waar koraal gekweekt wordt. Een bijzonder gezicht! Dit hotel heeft ook een eigen duikschool waar je diverse snorkel- en duikexcursies kunt boeken.

Hangmat Harbour Village Bonaire
Hangmat Harbour Village Bonaire

Van der Valk Plaza Beach Resort

Van der Valk Plaza Beach Resort beschikt over een privéstrand waar je als hotelgast vrijblijvend gebruik kunt maken van de ligbedden en kunt genieten van diverse cocktails. Maar je kunt ook een all-inclusive dagpas kopen. Voor 85 dollar kun je van 10.00 tot 18.00 terecht in het hotel, waarbij je toegang hebt tot het zwembad en het strand. Je kunt daarbij gebruik maken van een zonnebed en strandlaken en drankjes, lunch en twee snacks zijn inbegrepen.

Plof lekker neer op je ligbedje, geniet van de warme zon en neem een verkoelende duik in de zee. Vergeet je flippers en snorkel niet, want vanaf het strand loop je zo de helderblauwe zee in. Langs het water vind je rotsen waar je tegenaan kunt leunen om je flippers aan te doen en terwijl jij je voorbereidt om het water in te gaan, zie je de kleine visjes al om je heen zwemmen.

van-der-valk-plaza-beach-resort-snorkelen.jpg

Doordat het heldere water bij Van der Valk Plaza Beach Resort steeds dieper wordt, heb je tot wel 30 meter zicht. Daar waar het te diep wordt voor snorkelaars is het afgezet, maar als je gaat duiken kun je hier nog meer van het onderwaterleven ontdekken. Als je naar links zwemt, kom je stukken hoog koraal tegen waar je de mooiste vissen uit ziet komen, een waar kleurenspektakel! Ook vind je aan de linkerkant een steiger die niet meer wordt gebruikt, een schaduwplek die vissen juist heerlijk vinden. Je zult versteld staan van de vele visjes die hier naar je toe komen. En wees niet bang, ze zijn banger voor jou dan jij voor hen. Als je je hand uitsteekt, schieten ze meteen weg.

Zeeschildpadden kom je hier niet snel tegen, maar als je goed kijkt en een beetje geluk hebt, zie je een rog op de zandbodem liggen of zelfs langs zwemmen. Roggen verstoppen zich namelijk graag onder het zand.

Eden Beach Resort

Eden Beach Resort Bonaire strand
Eden Beach Resort Bonaire strand

Als je voordelig maar toch luxe wilt overnachten op Bonaire, dan is Eden Beach Resort iets voor jou. Niet alleen heeft dit hotel een privéstrand waar je optimaal kunt relaxen onder de warme zon, je kunt hier ook ongestoord snorkelen. Loop het water in vanaf het strand of ga naar de lange steiger om vanaf daar via het trappetje de zee in de duiken. Want laten we eerlijk zijn: een stukje in het water lopen, is toch best lastig en onhandig met flippers aan.

Koraal vind je hier minder, maar visjes des te meer. Schrik niet als je gelijk al vissen om je heen ziet zwemmen, want veel vissen vinden het fijn om dicht bij de steiger te zwemmen. Vissen die je hier onder andere tegenkomt zijn de Pomacanthus Paru, de Scarus guacamai en de Caranx ruber. Maar daarnaast zijn er nog vele andere gekleurde visjes, en misschien spot je zelfs wel een schildpad!

Al met al: je kijkt je ogen uit in de onderwaterwereld van het prachtige Bonaire! En wil je nog meer zien van deze adembenemende onderwaterwereld, lees dan onze blog Veilig op reis naar het paradijs Bonaire waar we je onder andere tips geven over waar je kunt duiken.

Vakantie boeken naar Bonaire?


Meer Bonaire vakanties

Home > Blog > De beste snorkelplekjes van Bonaire