Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Veilig op reis naar het paradijs Bonaire

Veilig op reis naar het paradijs Bonaire

Voor het eerst sinds Covid-19 gingen wij weer op reis en wij nemen jullie graag mee in ons avontuur om te zien hoe reizen in deze tijd gaat. Vorige week (6 augustus 2020) vertrokken wij met TUI naar de Nederlandse gemeente in het Caribisch gebied: Bonaire! Welke voorbereidingen moet je treffen als je naar de ABC-eilanden gaat, hoe gaat het in het vliegtuig, is het te doen om 10 uur met een mondkapje op te zitten en natuurlijk: hoe is het nu op dit prachtige paradijs? Lees snel met ons mee!

TravelHunter op Bonaire
TravelHunter op Bonaire

Voorbereidingen

Of de voorbereidingen nu heel anders zijn dan voorheen? Neehoor, dat valt best mee. Wel moet je een PCR-test doen om aan te kunnen tonen dat je geen Corona hebt en je moet twee extra formulieren invullen, één online en één op papier. Beide moet je meenemen en op verschillende plekken kunnen laten zien. Wij vlogen met TUI Fly en na de boeking krijg je alle benodigde informatie, maar je kunt het ook alvast lezen op deze pagina. Wij vonden de PCR-test best spannend, maar dit viel achteraf echt reuze mee! En wat je ervoor terug krijgt, is magisch!

Tip: Zorg ervoor dat je de PCR-test gelijk doet zodra het kan, zodat je niet de dag voor vertrek nog in de stress zit. De uitslag kan namelijk nog wel eens op het laatste moment pas binnenkomen.

Op Schiphol en in het vliegtuig

Eenmaal op Schiphol aangekomen, zagen wij dat het wel een beetje anders is dan normaal. Iedereen moet rekening houden met de 1,5 meter afstand en het kan daardoor iets langer duren voor je door de controles heen bent. Echter was het, zeker voor in het hoogseizoen, erg rustig op Schiphol en viel ook het wachten heel erg mee. Alles staat goed aangegeven dus je weet precies waar je moet staan en waar een mondkapje verplicht is.

Mondkapje op Schiphol
Mondkapje op Schiphol
TUI vliegtuig op Bonaire
TUI vliegtuig op Bonaire

In het vliegtuig ligt er al een flesje water klaar, zodat het personeel wat minder vaak langs hoeft te komen. Verder moet je gedurende de hele reis een mondkapje op en deze om de 4 uur verwisselen. Dit lijkt vervelend, maar als je een ruim en comfortabel mondkapje hebt, ben je binnen een paar minuten vergeten dat je er één op hebt. Wij hadden deze hippe dierenprint mondkapjes die maar 14,95 euro kosten en dan heb je er gelijk drie.

Hotels op Bonaire

Tijdens ons verblijf op Bonaire sliepen wij in drie verschillende hotels. We startten bij het relaxte Resort Bonaire, vervolgden onze reis naar het gezellige Buddy Dive Resort, om onze reis daarna te eindigen bij het luxe Harbour Village Beach Resort.

Resort Bonaire

Bij het inchecken in Resort Bonaire wordt door middel van stickers op de grond goed aangegeven hoeveel afstand je moet houden en kun je je handen desinfecteren. Het resort zelf heeft een prachtig zwembad met ligbedjes in het zand en een poolbar met heerlijke cocktails en Nederlandse snacks. Bovendien heeft het resort sinds kort een pizzeria met lekkere ovenpizza’s. De penthouses zijn een echte aanrader in dit resort en zijn van alle gemakken voorzien. Zo heb je een ruime slaapkamer met bad en een heerlijk terras waar je aan het einde van de dag kan genieten van een lekker wijntje!

Meer lezen over dit hotel? >> Bekijk Resort Bonaire

resort-bonaire-zonsondergang.jpg

Buddy Dive Resort

Ook bij Buddy Dive Resort wordt er goed rekening gehouden met de Covid-19 regels. Bij het inchecken was er een dispenser met desinfectiemiddel, een scherm bij de receptie en droegen de medewerkers een mondkapje. Wij verbleven in een appartement met het strand als achtertuin. Hier staan comfortabele ligbedjes, kun je een duik nemen in het zwembad en genieten van een mooie zonsondergang samen met de huisleguaan. Zoals de naam al doet vermoeden heeft Buddy Dive Resort een eigen duikschool op het resort. Geniet van het huisrif en de unieke koraalbomen waar koraal gekweekt wordt. Een bijzondere ervaring!

Meer lezen over dit hotel? >> Bekijk Buddy Dive Resort

buddy-dive-resort-bonaire.jpg

Harbour Village Beach Club

Voor een luxe Bonaire ervaring is Harbour Village Beach Club een fijne bestemming. Ook hier wordt goed rekening gehouden met de Covid-19 regels. Geniet hier van rust, romantiek en comfort. Dit hotel is van alle gemakken voorzien. Van een privéstrand met palmbomen en hangmatten tot een restaurant van topkwaliteit. Je kunt zelfs dineren met een tafeltje op het strand terwijl je geniet van een prachtige zonsondergang. De sportievelingen onder ons kunnen vrij gebruikmaken van de kayaks en het supboard. Maar ook hier kun je goed snorkelen, duiken en de unieke koraalbomen bewonderen. De service is hier uitermate goed en je komt hier helemaal tot rust.

Meer lezen over dit hotel? >> Bekijk Harbour Village Beach Club

harbour-village-bonaire-kayak.jpg

Check voor meer opties alle hotels op Bonaire.

Bonaire verkennen met een pick-up

Bonaire is niet zo heel groot, maar toch is een auto aan te raden, zodat je het eiland volop kunt verkennen. Wij kozen ervoor om een auto te huren bij een lokaal autoverhuurbedrijf, waar je ook kunt duiken. Bij AB Car Rental kun je diverse pick-ups huren, de meest verhuurde auto op het eiland vanwege de mogelijkheid om je duikspullen veilig achterin te plaatsen. Bovendien zijn de wegen op Bonaire niet overal even goed, maar met een pick-up is dit prima te doen! Een groot voordeel van AB Car Rental is dat je voor maar 8 dollar per dag all-risk verzekerd bent zonder eigen risico. Zo kun je zorgeloos het eiland rondtouren. Er zijn daarnaast extra maatregelen genomen rondom Covid-19. Zo worden de auto's nog beter schoongemaakt, heb je een snellere check-in en bij de check-out kun je de auto gewoon parkeren op de luchthaven of bij je accommodatie. De medewerkers komen de auto dan later zelf ophalen met de reservesleutel, ideaal!

ab-car-rental-bonaire.jpg

donkey-sanctuary-bonaire-pick-up.jpg

Met de pick-up kun je het eiland ontdekken en kom je talloze flamingo’s, ezels en leguanen tegen. Om de ezels van dichtbij te bekijken en te voeren is Donkey Sanctuary echt een leuke ervaring! Bovendien kun je op Bonaire diverse watersporten beoefenen, zoals windsurfen, kitesurfen of je kunt gaan suppen of kayakken. Vergeet niet een kijkje te nemen bij Washington Slagbaai, het National Park van het eiland. Of neem de taxiboot naar Klein Bonaire. Lees meer over wat je op Bonaire kunt doen in onze blog met bezienswaardigheden op Bonaire.

De onderwaterwereld van Bonaire

Bonaire staat bekend om haar indrukwekkende onderwaterwereld. Tijdens deze reis hebben wij dit meerdere malen mogen meemaken, zowel tijdens het snorkelen als met duiken. Om de onderwaterwereld intact te houden, moet je als duiker of snorkelaar de Stinapa Nature Tag aanschaffen. Deze kost 45 dollar per persoon, maar dit is voor een goed doel en je kunt hiermee ook het Nationaal Park van Bonaire, Washington Slagbaai bezoeken wat ook zeker de moeite waard is.

AB Dive

Aan het begin van de reis hadden wij meteen al een Discover Scuba Dive (DSD) ingepland staan die via AB Dive geregeld was. Na een vriendelijk ontvangst en een duidelijke uitleg van de basistechnieken en van wat wij konden verwachten, werden alle materialen bij elkaar gezocht en werd er extra goed schoongemaakt. Daarna gingen wij op pad naar Chachacha Beach, een klein strandje met weinig golven waardoor het de perfecte plek is om de basistechnieken in een “zwembadomgeving” te oefenen.

Een leuk weetje: Chachacha Beach heet zo, omdat hier vroeger altijd twee mensen elke dag de chachacha kwamen dansen op de pier.

Duiken AB Dive - Pink Beach
Duiken AB Dive - Pink Beach

Nadat wij de basistechnieken onder de knie hadden en zelfverzekerd genoeg waren om voor het echte werk te gaan, gingen wij met de auto door naar Pink Beach. Hier hebben wij de onderwaterwereld van Bonaire mogen beleven. Al snel kwamen we in een magische wereld met een prachtig koraalrif, gekleurde sponzen en heel veel visjes. Onze instructeur Andy hield ons goed in de gaten en zorgde ervoor dat wij ons op ons gemak voelden in deze prachtige onderwaterwereld. Aan het einde van de duik konden wij onszelf echte geluksvogels noemen toen wij het unieke moment van een “bait ball” mochten ervaren, oftewel duizenden visjes die aan alle kanten om ons heen zwommen. Tijdens een eerste DSD mag je helaas niet filmen, iets wat achteraf heel goed te begrijpen is, want je bent met zoveel dingen tegelijk bezig tijdens zo'n eerste duik. Echter waren deze visjes zo dicht bij de kant, dat wij na de duik toch nog een foto hebben kunnen nemen, lucky us!

Bait ball Bonaire
Bait ball Bonaire

Tot slot ontvingen wij nog een certificaat ter herinnering van deze mooie eerste duik! Mocht je op Bonaire een unieke duikervaring willen meemaken, dan is AB Dive echt een aanrader!

Discover Reef Renewal Dive bij Buddy Dive Resort

Aangezien het duiken zo goed was bevallen hebben we tijdens ons verblijf bij Buddy Dive Resort een zogeheten “Repeat Discover Scuba Dive (DSD)” gedaan. Doordat we de basistechnieken al onder de knie hadden, konden wij vrijwel direct het water in. Buddy Dive Resort is sponsor van Reef Renewal Foundation Bonaire, een organisatie die staat voor het herstellen van koraal en hiervoor nieuw koraal kweekt. Een van deze kweekplaatsen konden wij tijdens de duik bewonderen, een bijzonder gezicht!

Koraalbomen Bonaire
Koraalbomen Bonaire

Een van de andere bijzonderheden tijdens deze tweede duik was een vissersbootje dat op de bodem bij Buddy Dive Resort lag en natuurlijk het prachtige huisrif. Aan het einde van de duik werden wij ook nog eens verrast door maar liefst vijf tarpons, wat een grote vissen! Al met al ook zeker een aanrader dus!

Duiken Buddy Dive Resort
Duiken Buddy Dive Resort

Snorkelparadijs

Ook als je ‘gewoon’ wilt snorkelen, is Bonaire een waar paradijs. Eigenlijk overal waar je de zee in loopt zie je gelijk al prachtig koraal en heel veel verschillende visjes. Bovendien zit de zee van Bonaire vol met zeeschildpadden die je tijdens je vakantie echt niet mag missen. Bij de Zoutpier zagen wij bijvoorbeeld veel schildpadden, maar ook het bekende 1000 Steps en Boka Slagbaai in het National Park zijn een bezoekje waard. Voor meer snorkeltips, zie onze blog met de beste snorkelplekjes op Bonaire.

Snorkelen met schildpad bij de Zoutpier
Snorkelen met schildpad bij de Zoutpier

Wil je in alle rust genieten van je welverdiende vakantie in deze rare tijd, dan is Bonaire zeker een aanrader! Zowel in het vliegtuig als op het eiland zelf wordt er goed aan de regels gehouden in verband met Covid-19. Dit geeft een veilig gevoel voor een zorgeloze vakantie! Een vakantie in eigen land, maar dan in de tropische sferen!


Boek je vakantie naar Bonaire

Home > Blog > Veilig op reis naar het paradijs Bonaire