Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Wat te doen op Bonaire? De leukste bezienswaardigheden op een rij

Wat te doen op Bonaire? De leukste bezienswaardigheden op een rij

Voor een tropische zonvakantie zijn de ABC-eilanden altijd een goed idee. Curaçao wordt al vaak bezocht door Nederlanders, maar wat dacht je ervan om een keer naar het wat rustigere Bonaire te gaan met haar prachtige natuur en onderwaterwereld? Dit Caribische eiland heeft zoveel te bieden! De leukste bezienswaardigheden en activiteiten hebben wij voor jou op een rij gezet.

Spot de diverse dieren op het eiland

Op Bonaire zijn veel mooie dieren te zien, zowel op het land als onder water. Zo zijn er veel gekleurde vissen, schildpadden, maar ook ezels, flamingo's, papegaaien en leguanen te zien. Je hoeft op dit eiland weinig moeite te doen om deze dieren te spotten, ze zijn overal!

Breng een bezoek aan de vrolijke ezels

Ezels kom je overal op het eiland tegen, maar als je zeker wilt zijn van veel vrolijke ezels, dan is Donkey Sanctuary een echte aanrader. Dit is 20 jaar geleden opgericht door de Nederlandse Marina en haar man. Zij staan dag in dag uit, samen met de vele vrijwilligers, klaar voor de ezels. En als toerist ben je van harte welkom om een bezoekje te brengen aan deze lieve en grappige ezels te brengen.

Donkey Sanctuary pick-up (AB Car Rental)
Donkey Sanctuary pick-up (AB Car Rental)

Voor een bezoekje aan het park betaal je als volwassene 9 dollar per persoon. Voor kinderen betaal je de helft van de prijs. Dit geld gaat direct naar de zorg van de ezels, waardoor jij, naast dat je een leuke dag hebt, ook nog eens het goede doel steunt.

Je kunt ervoor kiezen om met de auto, scooter, fiets of al wandelend het park te ontdekken, in alle gevallen zullen de ezels naar je toe komen. Ze checken namelijk maar al te graag of je iets lekkers voor ze hebt meegenomen. Bij het winkeltje kun je voor 3 dollar een bak met grasbrokken kopen om aan de ezels te voeren. En vergeet je telefoon niet mee te nemen, want je kunt hier super leuke foto's van maken!

Donkey Sanctuary
Donkey Sanctuary
Ezels Bonaire
Ezels

Spot flamingo’s

Deze prachtige dieren zijn niet te missen op Bonaire: knalroze flamingo’s. Als je er graag meerdere tegelijk wil spotten en misschien een paar foto’s wilt schieten, dan zijn er op het eiland genoeg plekjes waar je terecht kunt.

Flamingo's bij Pekelmeer
Flamingo's bij Pekelmeer

Je kunt de flamingo's in het zuiden bij de Flamingo Sanctuary spotten, maar ook bij Washington Slagbaai National Park zul je ze op diverse plekken tegenkomen. Dit is een gebied van 6000 hectare groot, dus neem zeker een halve tot hele dag de tijd om dit stuk natuur te ontdekken. Aan te raden is om met een pick-up (bijvoorbeeld van AB Car Rental) het park te betreden. Bij de start kies je uit een van de twee verschillende routes die aangegeven zijn door middel van bordjes. De eerste route staat ook wel bekend als de korte route. Deze is 24 kilometer lang en kost je ongeveer 1,5 uur. De langere route telt 34 kilometer en kost je zo'n 2,5 uur, afhankelijk van hoe vaak je stopt. Er zijn namelijk ook diverse plekken waar je kunt snorkelen en die de moeite waard zijn voor een wat langere stop.

Snorkelen Washington Slagbaai
Snorkelen Washington Slagbaai

In Washington Slagbaai kom je overigens meer dieren tegen dan alleen flamingo's. Je ziet er ook papegaaien en andere gekleurde vogels vliegen, er zijn een hoop hagedissen en er lopen ezels en geiten rond. Genoeg te zien dus voor de dierenliefhebbers onder ons. En je rijdt ook nog eens door een prachtig natuurgebied met heel veel hoge cactussen!

Vakantie boeken naar Bonaire?

Meer vakanties naar Bonaire

Bewonder de onderwaterwereld

Bonaire staat bekend om haar bijzondere onderwaterwereld. Zo heb je veel plekken op het eiland waar je heel goed kunt snorkelen of kunt gaan duiken. Neem je eigen snorkelset mee, zodat je overal een kijkje onder water kunt nemen.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan 1000 Steps, waar je via een lange trap het prachtige zandstrand op loopt. Je kunt hier schildpadden spotten en je komt er verschillende soorten koraal tegen. En niet alleen onder water, maar ook boven water is het hier prachtig. Vanuit het water kijk je namelijk tegen een prachtige rotswand aan. Wat een plaatje...

Snorkelen bij 1000 Steps
Snorkelen bij 1000 Steps

Een ander pareltje dat niet vergeten mag worden is Klein Bonaire, het onbewoonde eiland dat op ongeveer 10 minuten varen van het hoofdeiland Bonaire ligt. Je kunt ervoor kiezen om vanaf het strand zelf op een aangegeven plek het water in te lopen om daar aan je snorkelavontuur te beginnen, maar je kunt er ook voor kiezen om door de watertaxi bij de oranje boei gedropt te worden. Je springt het water in en wordt door de stroming zo meegenomen naar het strand No Name Beach.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie plekjes om de onderwaterwereld snorkelend of al duikend te ontdekken. Check voor meer tips onze blog met de beste snorkelplekjes op Bonaire.

Watersporten

Tijdens een relaxte vakantie ben je misschien ook op zoek naar een beetje meer avontuur. Op Bonaire kun je, naast snorkelen en duiken, ook verschillende watersporten beoefenen. Veel professionele windsurfers oefenen bij Lac Bay voor hun wedstrijden, omdat een groot stuk zee hier erg ondiep is en je hier geen dood koraal of kiezelstenen treft, maar alleen fijn poederzand. Maar ook de onervaren windsurfers zijn hier natuurlijk welkom!

Een hippe plek bij Lac Bay is Jibe City. Dit is the place to be voor windsurfers en je kunt er hier voor kiezen om alleen materiaal te huren of je kunt een lesje nemen. Maar ook om gewoon lekker te relaxen ben je hier aan het juiste adres. Onder het genot van een drankje op een van de loungebedden heb je uitzicht over tientallen windsurfers die over het water razen (of erin vallen).

Jibe City
Jibe City

Aan de oostkust bij Kite Beach kom je veel kitesurfers tegen, ook een leuke plek om een kijkje te nemen of zelf het water op te gaan. En wil je wat makkelijkers, dan kun je ook gaan kajakken door de mangrove of op het privéstrand bij Harbour Village Beach Club. Als je hier verblijft, kun je overigens ook gebruikmaken van het supboard. Niet makkelijk op de zee, maar zeker leuk om een keer te doen!

Suppen bij Harbour Village Beach Club
Suppen bij Harbour Village Beach Club

Bijzonder: roze water

Bonaire heeft in het zuiden van het eiland diverse aangelegde zoutpannen, waar zout wordt gewonnen. Je kunt op twee verschillende manieren zout maken: door het uit ondergrondse zoutmijnen te hakken of door het verdampen van zeewater. De tweede methode wordt op het eiland ingezet. De Bonairianen laten het water van de zee in de ondiepe zoutpannen stromen, waarna het water verdampt door de zon en er uiteindelijk alleen zout over blijft. Maar het verdampingsproces geeft ook nog eens een mooi gezicht. Door de algen wordt het water namelijk knalroze. Dat levert mooie foto’s op en vooral ook een prachtig uitzicht!

Zoutpannen
Zoutpannen

Ben jij gek op roze? Check dan ook deze roze stranden.

Kralendijk

Natuurlijk mag je tijdens een bezoek aan Bonaire de hoofdstad niet vergeten. Kralendijk is dan misschien niet zo groot als onze eigen hoofdstad, het heeft wel veel vrolijke gekleurde huisjes, een aantal leuke souvenirshops en volop gezellige restaurantjes. Zo kun je op de pier eten bij Karel's Beach Bar, in Cubaanse sfeer eten bij Cuba Compagnie of bij de knusse BREWERY. En vergeet niet een lekker ijsje te halen bij Gio's Gelateria & Caffe.

Gekleurde huisjes in Kralendijk
Gekleurde huisjes in Kralendijk

Kortom, genoeg te doen op dit kleine, maar o-zo-fijne Caribische eiland. Wij zijn fan van Bonaire en gaan zeker nog eens terug!


Bonaire vakantie boeken

Home > Blog > Wat te doen op Bonaire? De leukste bezienswaardigheden op een rij