Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Meest bizarre stranden ter wereld

Meest bizarre stranden ter wereld

Meest bizarre stranden ter wereld

Zon, zee, strand, wie houdt er niet van? Maar na het zien van déze stranden, zal je bucketlist in één klap weer een stuk langer zijn... Deze stranden zijn niet eens te vergelijken met de stranden van Scheveningen of Bloemendaal...

1. Benagil Sea Cave in Portugal

Benagil Gave in Portugal

Wauw wat een prachtige zeegrot en helemaal niet zo ver hier vandaan! Benagil is een van de grotten langs de zuidkust van Portugal. Zoals de naam al verklapt, ligt deze zeegrot bij het strand in het stadje Benagil. Als je er op het goede moment naartoe gaat, schijnt de zon precies door het gat aan de bovenkant. Je kunt de zeegrot bezoeken vanuit bijvoorbeeld Albufeira, Lagos of Faro. Bekijk hier voordelige vakanties naar Portugal.

2. Seagaia Ocean Dome in Japan

Jammer dat de bezoekersaantallen tegenvielen... Sinds 2007 werd het grootste overdekte waterpark ter wereld in de Japanse stad Miyazaki gesloten... Het had een aangelegd strand met zee waar echte golven gecreëerd konden worden. De 'zee' was langer dan 140 meter en de gecreëerde golven konden wel tot acht meter hoog worden. Hierdoor was het ook mogelijk om er te surfen. Zonde, zonde...

3. Seychellen

Strandvakantie Seychellen

Seychellen klinkt al tropisch, maar na het zien van de foto's ben je waarschijnlijk helemaal verkocht! Het lijkt bijna nep met al die stenen in het water en langs de kust, maar dat is het zeker niet! De mooiste stranden vind je op het eilandje La Digue. Op het strand Anse Source d’Argent zijn veel films en commercials opgenomen en is meerdere malen vernoemd tot mooiste strand ter wereld.

4. Glass Beach in Californië

Glass Beach in Californië

Glass Beach is een strand in Fort Bragg in Californië. Wegens jarenlang storten van afval bestaat het strand vooral uit strandglas. Dit wordt door verzamelaars vaak meegenomen en verwerkt in sieraden.

5. Maho Beach op Sint Maarten

Strand Sint Maarten

Vliegtuigen vliegen zo laag over in Sint Maarten dat je ze bijna kunt aanraken... Erg leuke ervaring en natuurlijk leuk voor de foto's! Wil je naar goedkoop naar Sint Maarten? TravelHunter zoekt iedere dag naar de laagste prijs van het moment.

6. Shell Beach in Australië

Een strand met alleen maar schelpen (hier moet je zeker niet op je blote voeten lopen...)!

7. Red Beach in China

Rood strand in China

Een rood strand kun je bekijken bij Panijn in het noordoosten van China. De rode kleur komt door het rode zeegras dat er groeit.

8. Lichtgevende zee op de Malediven

Lichtgevende zee Malediven(Foto: Will Ho)

Deze zee heeft een prachtige kleur door de lichtgevende plankton die aanspoelt. Vooral als het water in beweging is, licht het op. Dit is om vissen en roofdieren af te schrikken. Wil je zelf deze prachtige zee bewonderen? Bekijk de pagina met de goedkoopste vakanties naar de Malediven.

Check ook onze blog met strandhuisjes in Nederland!


Home > Blog > Meest bizarre stranden ter wereld