Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > 20 van de mooiste tropische eilanden ter wereld!

20 van de mooiste tropische eilanden ter wereld!

Er is iets met tropische eilanden dat ons zo gelukkig maakt. Misschien is het de relaxte sfeer die er hangt, het fijne zeeklimaat, de hagelwitte stranden of het idee dat je echt even ver weg bent van de bewoonde wereld. Wat het ook is, wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Als je op zoek bent naar een fotogeniek paradijs, lees dan snel verder voor onze top 20 tropische eilanden (op willekeurige volgorde) waar je hoe dan ook de heerlijke island vibes zult ervaren!

1. Malediven

Malediven vliegtuig met uitzicht op waterbungalows

We beginnen gelijk goed bij een vakantie naar de Malediven. Dit tropische paradijs in de Indische Oceaan omvat bijna 1200 koraaleilandjes, waarvan iets minder dan 200 bewoond. De Malediven zijn super populair als bestemming voor honeymooners en dat is niet voor niets! Het biedt hagelwitte zandstranden, kristalhelder water en een ontspannen sfeer waardoor je nooit meer weg wilt. Je kunt hier perfect snorkelen of duiken en er zijn vele luxe resorts waarbij veel hotels ook de keuze hebben voor een super-de-luxe en romantische waterbungalow!

Je kunt een vakantie naar de Malediven als pakketreis boeken bij bv. TUI of Prijsvrij, een rondreis boeken in combinatie met Sri Lanka of Zuid-India via bv. 333travel.nl of zelf een reis samenstellen met een los hotel via Booking.com.

2. Bali (Indonesië)

Vakantie Bali schommel

Als je op zoek bent naar een tropische vakantiebestemming die meer dan alleen mooie stranden heeft, dan is Bali the place-to-be! Dit prachtige eiland in Indonesië heeft naast mooie stranden en uitgaansgelegenheden ook weelderige jungles, watervallen, tempels en uitgestrekte rijstvelden. Bali heeft voor elk wat wils. En met zoveel resorts, villa's en kleinschalige verblijven om uit te kiezen, zul je zeker de perfecte plek vinden om je helemaal thuis te voelen!

Ook Bali kun je gemakkelijk als pakketreis boeken bij TUI of Corendon, maar het is ook leuk om losse hotels te boeken via bv. Booking.com en zo op meerdere plekken op het eiland te kunnen verblijven.

3. Gili Eilanden (Indonesië)

Gili Meno Indonesië

De Gili Eilanden liggen vlak voor de kust van Lombok in Indonesië en zijn een populaire bestemming voor toeristen. Ze zijn heel goed te combineren met een vakantie op Bali. De drie eilanden, Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air zijn alle drie klein en autovrij, waardoor ze perfect zijn om te voet of per fiets te verkennen. De Gili's staan bekend om hun witte zandstranden, heldere water en koraalriffen, waar je perfect kunt snorkelen en duiken. Op de eilanden leeft ook een groot aantal zeeschildpadden die je kunt spotten tijdens jouw duik. Er zijn bovendien een aantal mooie hotels op de eilanden, evenals restaurants en bars.

De Gili Eilanden zijn goed te combineren met een vakantie op Bali. Vanuit daar kun je diverse boottochten naar de Gili's maken, maar je kunt ook gelijk deze individuele rondreis naar Bali, Gili en Lombok boeken.

4. Komodo eilanden (Indonesië)

Kelor Island Indonesië - Komodo National Park

Om nog even bij Indonesië te blijven, moeten we ook zeker de Komodo eilanden bij Flores benoemen. Deze eilanden staan op de lijst van 7 wereldwonderen van de natuur. De bekendste bewoners van de Komodo eilanden zijn de Komodovaranen, maar de eilanden hebben ook vele andere indrukwekkende dieren, zowel op het land als onder water. De prachtige uitzichten en mooie stranden maken een plaatje compleet!

Je kunt de Komodo eilanden met de boot vanaf Flores bezoeken. Je kunt dan bijvoorbeeld vanuit Bali of Jakarta eerst naar Flores vliegen.

5. Zanzibar

Zanzibar strand en dhow boot

Zanzibar is een tropisch eiland in de Indische Oceaan en maakt deel uit van Tanzania. Het staat bekend om de prachtige witte zandstranden, kristalhelder water en adembenemende zonsondergangen. Zanzibar herbergt ook een aantal historische plaatsen, waaronder Stone Town, en een verscheidenheid aan specerijen die op het eiland worden verbouwd. Er zijn vele mooie resorts, hotels en restaurants op Zanzibar, waardoor het de perfecte plek is om weer even helemaal op te laden!

Een vakantie naar Zanzibar is heel goed te boeken als pakketreis bij TUI óf je kunt het combineren met een safarireis op het vasteland van Tanzania, bv. met deze rondreis.

6. Seychellen

Seychellen strand

Ook de Seychellen liggen in de Indische Oceaan voor de kust van Oost-Afrika en deze archipel bestaat uit maar liefst 115 eilanden, waarvan Mahé, Praslin, La Digue en Silhouette de bekendste zijn. Net als de Malediven, is dit ook een perfecte honeymoonbestemming door de vele witte bounty stranden, de luxe en romantische resorts en de ideale condities om te snorkelen. De Seychellen zijn ook een perfecte bestemming voor wie op zoek is naar een ontspannen strandvakantie waar wel genoeg te doen is!

Boek een pakketreis naar de Seychellen via bijvoorbeeld TUI of dé VakantieDiscounter, of ga eilandhoppen en boek je hotels los via Booking.com.

7. Isla Holbox (Mexico)

Isla Holbox Mexico hangmatten

Isla Holbox is een klein eiland voor de kust van Mexico en maakt deel uit van het schiereiland Yucatán. Alhoewel er steeds meer over geschreven wordt, is het eiland nog niet heel bekend en dat maakt het des te specialer! Isla Holbox heeft prachtige witte zandstranden, helder turquoise water en is perfect om te snorkelen én te ontspannen. Er heerst een relaxte sfeer en je vindt er vele hangmatten. Een andere reden om hier naartoe te gaan: van juni t/m september kun je hier zwemmen met walvishaaien!

Je kunt vanaf Nederland naar Cancún vliegen en dan een bus of taxi nemen naar Chiquila, vanwaar je de veerboot naar Isla Holbox kunt nemen. Je kunt dit ook combineren met een pakketreis naar Cancún, via bijvoorbeeld TUI.

8. Bora Bora (Frans-Polynesië)

Bora Bora Tahiti

Bora Bora is een van de beroemdste eilanden ter wereld en ligt in Frans-Polynesië. Het eiland wordt gekenmerkt door de schitterende overwater bungalows, witte zandstranden en turquoise wateren. Perfect voor een romantische huwelijksreis! Je kunt hier ook prachtig snorkelen. Let wel, er hangt ook een flink prijskaartje aan deze tropische bestemming...

Je kunt vanuit Nederland niet rechtstreeks naar Bora Bora vliegen, maar je kunt wel bv. via Parijs naar Tahiti vliegen om vanuit daar met een klein vliegtuigje naar Bora Bora te gaan. Je moet er dus wel wat voor over hebben ;).

9. Mauritius

Mauritius tropisch uitzicht bij Cap Malereux

Nog zo'n tropisch eiland die perfect is voor een huwelijksreis, maar ook als je gewoon van bountystranden en mooie natuur houdt. Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan, iets minder dan 900 kilometer ten oosten van Madagaskar. Het eiland staat bekend om de witte zandstranden, perfecte snorkelmogelijkheden én exclusieve resorts. Mauritius is perfect voor een strandvakantie, maar er is ook genoeg te doen op het eiland, zoals thee- en suikerplantages bezoeken of het unieke seven coloured earth bewonderen.

Je kunt een vakantie naar Mauritius het beste boeken als pakketreis via bijvoorbeeld TUI of Prijsvrij.

10. Sardinië

Costa Smeralda Sardinië

Wil je graag een eiland bezoeken met hagelwitte stranden en azuurblauwe zee, dan hoef je niet altijd ver te reizen. Het Italiaanse eiland Sardinië heeft vele fantastische stranden die absoluut niet onderdoen aan die van het Caribisch gebied. Ga bijvoorbeeld naar La Pelosa, Cala Spinosa en Costa Smeralda met diverse mooie stranden om te ontdekken!

Je kun je pakketreis naar Sardinië boeken bij dé VakantieDiscounter, of zelf je reis samenstellen door je hotels apart te boeken via Booking.com.

11. Koh Phi Phi (Thailand)

Ton Sai Bay Phi Phi Thailand

Koh Phi Phi is een van de mooiste eilanden van Thailand en ligt in de overgang van de Phuketzee en de Andamanse Zee. Het zijn eigenlijk 6 eilanden waarvan Koh Phi Phi Don en Koh Phi Phi Leh de meest bezochte. En veel bezocht worden de eilanden zeker. Houd er dus rekening mee dat je hier niet de enige zult zijn. De eilanden zijn vooral bekend vanwege de Maya Bay, waar de film "The Beach" met Leonardo DiCaprio is opgenomen. Koh Phi Phi heeft ook verschillende andere mooie stranden, zoals Monkey Beach, Bamboo Island en Loh Dalum Bay. Daarnaast kun je een boottocht maken om de beroemde Vikinggrot te bekijken.

Je kunt vanuit Bangkok naar Krabi of Phuket vliegen en dan vanuit daar een boot nemen naar Koh Phi Phi. Of je kunt een eilandhopreis naar Thailand boeken via 333travel.

12. Jamaica

River rafting Jamaica

Jamaica is een van die Caribische eilanden met zo'n unieke vibe waardoor je eigenlijk nooit meer weg wilt. Net als alle eilanden op deze lijst heeft Jamaica prachtige witte zandstranden, maar het eiland staat vooral bekend om zijn relaxte sfeer, reggaemuziek, het heerlijke Jamaicaanse eten en de rum. Het eiland heeft bovendien een zeer rijke flora en fauna en er zijn verschillende nationale parken.

Een aanrader is om een pakketreis te boeken via bv. TUI. Dit kan een luxe all-inclusive aan het strand zijn, maar er zijn ook kleinschaligere accommodaties om het meer authentieke Jamaica te verkennen.

13. Barbados

Barbados tropische strandvakantie

Een vakantie naar Barbados, het klinkt alleen al tropisch! Dit eiland ligt in de oostelijke Caribische Zee en heeft vele witte zandstranden, een indrukwekkende onderwaterwereld water, prachtige grotten en koloniale gebouwen. Barbados is perfect voor een ontspannen strandvakantie, maar er is ook genoeg te doen op het eiland, zoals een bezoek aan de hoofdstad Bridgetown, de Harrison's Cave of het maken van een catamarantocht. En wist je dat dit het geboorteland van Rihanna is? Je kunt hier een kijkje nemen bij het huis waar zij is opgegroeid.

Je kunt met KLM naar Barbados vliegen óf een pakketreis boeken in combinatie met deze vluchten via TUI.

14. Whitsundayeilanden (Australië)

Hill Inlet Whitehaven Beach Whitesunday

De Whitsundayeilanden liggen voor de kust van Queensland in het noordoosten van Australië en bestaan uit 74 tropische eilanden, waarvan er slechts enkele bewoond zijn. Het beroemdste eiland is ongetwijfeld Hamilton Island, waar je luxe resorts, restaurants en cafés, en prachtige stranden vindt. Maar ook de andere plekken zijn zeker een bezoek waard, zoals Whitsunday Island met het bekendste strand van de eilandengroep: Whitehaven Beach, of Hill Inlet Lookout voor een prachtig uitzicht over de eilanden.

Om bij de Whitsundays te komen kun je vanaf verschillende Australische steden vliegen naar Hamilton Island. Van daaruit kun je dan een veerboot nemen naar de andere eilanden.

15. St. Lucia

St Lucia

Het eiland St. Lucia ligt in het oosten van de Caribische Zee en is een van de mooiste tropische eilanden. Ga tijdens een vakantie op St. Lucia in ieder geval naar de meest iconische plek: De Pitons. De Pitons zijn twee piramidevormige vulkanen aan de kust die (niet voor niets) op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De twee toppen, Gros Piton en Petit Piton, vormen een indrukwekkend gezicht en je ziet deze dan ook op veel foto's terugkomen. De beste manier om ze te bekijken is vanaf het water, bijvoorbeeld tijdens een boottocht. Het water rond de Pitons is ook heel helder en daarom perfect om te snorkelen of te duiken.

Je kunt vanuit Amsterdam niet rechtstreeks naar St. Lucia vliegen, maar wel met een overstap bv. in Londen. Of je kunt bv. een van deze cruisereizen boeken waarbij je niet alleen in St. Lucia stopt, maar bij nog meer tropische eilanden.

16. Palawan (Filippijnen)

Filipijnen Palawan

Als het gaat om prachtige eilandbestemmingen staat Palawan altijd hoog op de lijst, en vaak zelfs bovenaan. Het azuurblauwe water en de witte zandstranden van dit eiland in de Filipijnen maken het een paradijs voor strandliefhebbers, terwijl de ongerepte jungle avonturiers de kans biedt om deze indrukwekkende natuur te verkennen. En met een verscheidenheid aan accommodaties, van luxe resorts tot afgelegen huisjes aan het strand, is er voor elk type reiziger wat wils. Kortom, Palawan biedt schitterende natuur, ontspanning en avontuur, waardoor het de perfecte vakantiebestemming is.

De makkelijkste manier om op deze droombestemming te komen is door erheen te vliegen. Er zijn drie verschillende luchthavens: In El Nido, Coron en Puerto Princesa. Via Booking.com kun je verschillende soorten accommodaties boeken voor je verblijf op het eiland.

17. Galapagoseilanden (Ecuador)

Galapagos Eilanden zeeleguaan

De Galapagoseilanden zijn een droombestemming voor elke natuurliefhebber. Deze eilanden liggen voor de kust van Ecuador en herbergen een ongelooflijke hoeveelheid wilde dieren. Stel je voor dat je tussen de reuzenschildpadden loopt, zeeleeuwen en zeeleguanen kunt spotten en omringd wordt door sierlijke roze flamingo's, Galapagos pinguïns en lava hagedissen. En dat is nog maar het begin... De lucht daarboven is rijk gevuld met de blauwvoetgent, fregatvogels, waved albatrossen en de roodsnavelkeerkringvogel. Deze unieke soorten van dichtbij meemaken is een ervaring die je niet zult vergeten.

De Galapagoseilanden liggen voor de kust van Ecuador, waardoor ze de perfecte aanvulling zijn op elke rondreis door Ecuador. Een reis naar de Galapagoseilanden is niet goedkoop, maar zeker de moeite waard! Bekijk bv. eens deze rondreizen van Sawadee.

18. Fernando de Noronha (Brazilië)

Fernando de Noronha Brazilië

Fernando de Noronha is een archipel van 21 eilandjes voor de kust van Brazilië. Slechts één van de eilanden is bewoond. Dit plus dat de natuur zeer goed beschermd wordt, maakt het een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Denk aan prachtige witte stranden, een rijke onderwaterwereld, maar ook een schitterend binnenland. Daarnaast zijn er op de eilanden ook enkele interessante bezienswaardigheden te zien, zoals verschillende 17e- en 18e-eeuwse forten, het dorpje Vila dos Remedios en de Atalaia hike met prachtige uitzichten op zee.

Je kunt vanuit verschillende Braziliaanse steden vliegen naar Fernando de Noronha, zoals vanaf Recife, Natal en Fortaleza. Als je eenmaal op het eiland bent, kun je je per bus, per taxi of met een eigen scooter, brommer of buggie verplaatsen.

19. Hawaï

Hawaii strand

Aloha! Hawaï is een vakantiebestemming die bij velen tot de verbeelding spreekt. Maar los van dat het leuk klinkt, is het er ook daadwerkelijk prachtig! Het is een groep vulkanische eilanden in het midden van de Stille Oceaan en behoort tot de Verenigde Staten. Hawaï is een walhalla voor surfers door de gigantisch hoge golven, maar je vind er ook paradijselijke stranden, prachtige regenwouden in de binnenlanden en natuurlijk vulkanen!

Hoe kom je op Hawaï? Helaas niet met een directe vlucht, maar er zijn wel volop mogelijkheden vanuit Amerikaanse luchthavens. Of je kunt een complete rondreis boeken bij bijvoorbeeld Tenzing Travel, Djoser of 333travel.

20. Bahama's

Bahama's van bovenaf

'It's better in the Bahama's', dat is de slogan van de eilandengroep en als we de plaatjes mogen geloven, dan zal daar zeker iets van waar zijn! De Bahama's is een archipel van meer dan 700 eilanden in de Atlantische Oceaan, plus nog een heleboel inimini eilandjes. Waarvoor kom je naar deze eilanden? Voor schitterende hagelwitte stranden, zandbanken, een onderwaterwereld waarbij je elke seconde je ogen uitkijkt en een gezellige sfeer met swingende Goombay muziek.

De Bahama's kun je boeken als pakketreis bij bv. Prijsvrij, maar er zijn niet heel veel opties. Je kunt ook losse tickets en hotels boeken óf je gaat voor een cruise waar je een paar dagen op de Bahama's blijft, bv. een van deze.

Bovenstaande tropische eilanden behoren tot de mooiste ter wereld en bieden voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of een reis vol avontuur, deze eilanden zullen je niet teleurstellen. Maar natuurlijk is dit slechts een selectie en er zijn nog veel meer van zulke tropische eilanden te ontdekken op de wereld, elk met hun eigen unieke charme. Wat is jouw favoriet?


Home > Blog > 20 van de mooiste tropische eilanden ter wereld!