Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Wat te doen in Gambia?

Wat te doen in Gambia?

Gambia is een tropische zonbestemming met brede door palmbomen omringde zandstranden op slechts 6 uur vliegen van Nederland. De voertaal is Engels. De sfeer is gezellig en de bevolking is vriendelijk. Het dragen van zomerkleding en het drinken van alcohol is hier geen enkel probleem. Eigenlijk wordt elke gelegenheid aangegrepen om een feestje te bouwen.

Kololi beach: strand en reggae

Kololi beach en het naastgelegen Kotu zijn de plaatsen die het meest op toeristen zijn ingesteld. Er is een breed zandstrand met talloze barretjes waar je vers vruchtensap kunt drinken. Met een beetje geluk kom je Doctor Juice tegen. In zijn witte doktersjas met stethoscoop houdt hij de strandgasten gezond door het serveren van sap en vers fruit. Op de Senegambia strip vind je restaurants, barretjes en een supermarkt. Reggae is de muziek van de avond. Er spelen regelmatig live bandjes.

Gambia Kutu Beach

Monkey business in Bijilo Forest Park

Aan de rand van Kololi beach op loopafstand, of 5 minuten met de taxi, vind je Bijilo Forest Park. In het park wonen zeer veel apen waaronder de Franjeaap, de Geel-groene meerkat en de Campbell Meerkat. Deze apen zijn uniek voor de regio. Het park heeft een wandelpad van 4 á 5 kilometer. Het is ook mogelijk om bij de entree een gids te boeken. Goede foto’s maak je door de aapjes nootjes te voeren die je koopt bij de ingang van het park.

Natuur en cultuur in de heilige jungle van Makasutu

Afrika staat bekend om zijn prachtige natuur. Gambia is daar geen uitzondering op. Twee Engelsen, John en Lawrence, startte in 1992 met het beschermen van de jungle. Het Makasutu Culture Forest, dat heilig bos betekent, is hiervan het resultaat. Je kunt in het bos diverse trips maken met de boot of te voet door de verschillende ecosystemen waaronder: jungle, mangrove, savanne en wetlands. Je spot hier bijzondere vogels, een kolonie bavianen, zeldzame apen en nog veel meer. Maak een dagtrip of blijf in het park logeren in één van de jungle lodges. Er is een zwembad dat voor verkoeling zorgt. Het park biedt daarnaast een uitstekende Gambiaanse lunch in buffetvorm. Tijdens de lunch kun je genieten van live Afrikaanse muziek. De bavianen willen de lunch wel eens verstoren wat zorgt voor grappige fotomomenten en de mogelijkheid om de baby aapjes die om de nek van de moeder hangen te bekijken ;). Het park besteedt overigens ook veel aandacht aan cultuur. Zo vind je er oude ambachten, een medicijnman en kun je er traditionele palmwijn Zum-Zum drinken.

Wat heeft Gambia nog meer te bieden?

Je kunt daarnaast een trip maken naar het binnenland waar je het Gambiaanse leven ervaart in de traditionele compounds. Bezoek een lokale school, maak kennis met de lokale bevolking en zie hoe mensen leven op het platteland. Of maak een trip per boot over de rivier de Gambia naar Kunta Kinteh island. Onderweg spot je krokodillen en op het eiland dat behoort tot het Unesco Wereld Erfgoed leer je meer over de historie van de slavernij. Wanneer je nog geen genoeg hebt van de natuur, bezoek dan één van de natuurparken voor een vogelsafari. De vogels zijn het beste te spotten in de hele vroege morgen.

Er valt meer dan genoeg te ontdekken in het gastvrije Gambia!


Aanbiedingen Gambia

Home > Blog > Wat te doen in Gambia?