Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > 8x wat te doen in Gambia?

8x wat te doen in Gambia?

Tijd om Gambia te ontdekken! Dit smalle, maar levendige land in West-Afrika is een ideale zonbestemming (vooral ook in de winter!). Met zijn gastvrije inwoners, adembenemende natuur en rijke cultuur biedt Gambia een unieke ervaring. En hoewel er vele brede zandstranden vol palmbomen zijn, heeft dit fascinerende land zoveel meer te bieden! Lees je mee?

1. Kajakken door de mangrove bij zonsopgang

Kajakken zonsopgang Gambia

Kajakken Gambia vogel

Een absolute must-do, de bird watching kayak! Je kunt kiezen voor zelf peddelen of meer ontspannen in een kano. Wij kozen voor de laatste optie, waardoor we volop konden genieten van de omgeving en foto's konden maken. Voor 50 euro krijg je een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen. Je wordt beloond met een schitterende zonsopgang, omringd door talloze vogels in een rustgevende omgeving en een uniek ontbijt midden in de mangrove. Magisch! Wij zagen zelfs nog een varaan uit het water klimmen. Dit was veruit onze favoriete excursie in Gambia!

2. Oriëntatietour naar Banjul en Serrekunda

Albert Market Banjul Gambia

Tijdens de oriëntatietour die je kunt boeken bij je hotel, krijg je wat meer te zien van het leven in Gambia. In Serrekunda bezoek je een batik-atelier waar ze allerlei patronen maken op stoffen met natuurlijke verf en kaarsvet en daarna is het tijd voor de levendige en kleurrijke Albert Market in Banjul. Hier doen de locals hun boodschappen en kun je zelf ook nog een souvenir scoren. Daarna leer je nog wat over de geschiedenis van Gambia in het National Museum.

Hoteltips in Gambia

3. Aapjes spotten in Bijilo Forest Park

Bijilo Monkey Forest chillaap

Aapje Bijilo Forest Park Gambia

Bijilo Forest Park is een groen bos met vele speelse aapjes en dit uitje is een leuk contrast met de drukkere steden en stranden. Wandel door de schaduwrijke paden en spot zonder moeite talloze aapjes, inclusief schattige babyaapjes. Hoewel je er pinda's kunt kopen, raden we aan dit niet te doen; de aapjes krijgen al genoeg. Gelukkig zijn deze aapjes niet zo brutaal als in andere landen; je spullen zijn veilig!

4. Safari in Senegal

Fathala safari Senegal

Een vroeg begin, maar elke minuut waard. De reis naar Senegal is een avontuur op zich. De ferrytocht over de Gambia rivier is een unieke ervaring, waarbij je je tussen zowel lokale bewoners als toeristen bevindt. Eenmaal in Senegal bezoek je het Fathala Reserve, waar je in een 4x4 truck door de wildernis rijdt. Spot de enige neushoorn van het reservaat, zebra's, giraffen en meer. Een onvergetelijke dag!

5. Eten op de Senegambia Strip in Kololi

Restaurant Scala Gambia

De Senegambia Strip is het hart van Kololi en tegelijkertijd een van de meest populaire plekken onder toeristen. Deze straat zit vol met restaurants die lokale en internationale gerechten aanbieden. Ga bijvoorbeeld naar het gezellige terras van Scala of kies voor de authentieke Mexicaanse smaken bij El Sol. Nom nom nom!

6. Krokodillen spotten bij Calypso Bar & Restaurant in Bakau

Zitje bij Calypso Bar & Restaurant

Krokodil bij Calypso Bar & Restaurant

Voor een relaxte middag ga je naar Calypso Bar & Restaurant in Bakau. Alhoewel de meeste mensen naar Bakau komen voor de Kachikally Crocodile Pool, vonden wij het een diervriendelijke idee om naar Calypso te gaan. En wij hadden geluk... Terwijl wij genoten van een koud drankje op het terras, zagen we zelfs nog een krokodil! Een leuk alternatief voor de drukkere toeristische plekken.

7. Poco Loco Beach Bar

Poco Loco Gambia droneshot

Met een Nederlandse eigenaar trekt deze bar zowel toeristen als locals. Geniet van een culturele avond met buffet of sip aan cocktails met je voeten in het zand tijdens zonsondergang.

8. Chillen bij het zwembad of op het strand

Kalimba Beach Resort Gambia zwembad

Gambia is een fantastische winterzonbestemming. Zoek je een goed hotel? Dan raden wij het Kalimba Beach Resort aan. Wat kun je verwachten? Adults only, all-inclusive, een schitterend zwembad met leuke zitjes, zeer vriendelijk personeel én een prachtig zandstrand vol palmbomen. Naast het hotel vind je de hippe strandtent Playa del Sol, de perfecte plek om te ontspannen in een hangmat!

Goed om te weten

Gambia is en blijft een Afrikaans land. Verwacht geen Westerse luxe en wees niet verrast als de stroom of water tijdelijk uitvalt (heeft ook wel weer zijn charme ;)). Met een minimumloon van slechts 50 euro per maand, wordt elke gift, van kleding tot schoolspullen, enorm gewaardeerd door de lokale bevolking. Wellicht kun je wat spullen van thuis meenemen.

Gambia wacht op je! Met deze tips ben je klaar om dit unieke West-Afrikaanse land te ontdekken en onvergetelijke herinneringen te maken.


Meer over Gambia

Home > Blog > 8x wat te doen in Gambia?