Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Goedkope vakantie Portugal > Goedkope vakantie Madeira

Goedkope vakantie Madeira

Vakantie Madeira

Het altijd zonnige Madeira is een paradijs voor wandelaars, rustzoekers en natuurliefhebbers. Dit spectaculaire bloeiende vulkaaneiland in de Atlantische Oceaan is een van de mooiste plekjes van Europa.

Meer info over Madeira

Boek je voordelige pakketreis naar Madeira:

Vind de beste Madeira aanbiedingen

Of je nu op zoek bent naar een last-minute vakantie naar Madeira of alvast een reis wilt boeken om naar uit te kunnen kijken, wij hebben altijd de beste deals. Vergelijk de prijzen van de hotels, resorts & appartementen per aanbieder om je Madeira vakantie voor de laagste prijs te boeken.

Sorteer op:
Aanbevolen|Prijs oplopend

Stel zelf je reis naar Madeira samen

Vakantie naar Madeira

Via de oeroude vegetatie in eeuwenoude laurierbossen, de helderblauwe oceaan die het eiland omringt en het spectaculaire vulkanische berglandschap wordt je mee genomen op een avontuur over het bloemeneiland Madeira. Ontdek levendige stadjes als Funchal, die nog dagelijks wordt beïnvloed door Britse en mediterrane accenten en wordt betoverd door rustige bergdorpjes die een uitvalsbasis vormen voor wandeltochten door de bijzondere natuur.

Funchal Madeira zonsondergang

Oeroude laurierbossen

Sinds 1999 is het eeuwenoude laurierbos van Ribeiro Frio uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. Je vindt dit soort bossen op slechts enkele plekken op de wereld en Madeira is daar een van. Via het bord "Miradouro dos Balcõas" beland je in een diepgroene wereld van laurierbossen in het hart van het eiland. Langs deze 3 kilometer lange weg kun je verschillende wilde dieren spotten. Op het panorama uitzichtpunt heb je een schitterend uitzicht over de hoogste toppen van het eiland.

Tip voor een alternatieve, spannende route door de laurierbossen: volg de 10 kilometer lange route naar Paso da Portela die een irrigatiekanaal door het bos volgt.

Madeira laurierbossen

Hoge bergtoppen en zwemmen in een ketelmeer

Een van de meest spectaculaire wandeltochten van de wereld vind je tussen de drie hoogste toppen van Madeira. Een ongeveer 5 uur durende tocht brengt je vanaf Pico do Arieiro naar de Pico Ruivo. Tijdens deze tocht wandel je via een tunnel onder de Pico das Torres door. Je zult over onverharde wegen, ezelsporen en soms zelfs met een touw gezekerd deze route afleggen. Een echte uitdaging en alleen weggelegd voor sportieve waaghalzen die niet bang zijn voor hoogtes. Aan de top wordt je beloond met een van de mooiste uitzichten die je je kunt voorstellen.

Madeira Pico do Arieiro

Een iets toegankelijkere wandelroute, is die naar het groene ketelmeer: Caldeirão Verde. De wandelroute begint in Queimadas in het noordoosten van Madeira. De rododendronstruiken veranderen in het voorjaar een klein park in een prachtige bloementuin. Vanaf het park wandel je langs een irrigatiekanaal door het dichte oeroude bos richting het meer. Het brede pad wordt steeds smaller en de bossen worden vervangen door heides. Je wandelt onder een waterval en komt door meerdere tunnels totdat na twee uur het doel is bereikt. Vanaf de hoge rotswanden vloeit het koude water in het kleine meer, waar je een duik kunt nemen voordat je de weg terug volgt.

Spectaculaire kustlijn

Vanaf de voet van de steile kust in het ruige westen van het eiland vind je Fajã Quebrada Nova, een spectaculaire kustlijn. Door het steeds smaller wordende dal wandel je via talloze trappetjes naar een klein paradijs aan de voet van de berg. Je bevindt je tussen de mooie tuinen en wijnhellingen en tegen de zee aan. Binnen 5 minuten via de kabelbaan bevind je je weer op de top van de berg, waarvandaan je een waanzinnig uitzicht over de Atlantische Oceaan hebt.

Bij "Calheta", de kleine baai, vind je een zeldzaam zandstrand, een van de weinige op Madeira.

Madeira kustlijn

Hotels en appartementen op Madeira

Net als de andere Portugese eilandengroep Azoren, is Madeira thuis voor een aantal van de mooiste wandelroutes van Europa en is hiermee erg populair onder wandelaars en natuurliefhebbers. Samen met de gezellige dorpjes en levendige stadjes zorgen de mooie natuurparken er voor dat het eiland een ideale vakantiebestemming is. Er zijn een aantal schitterende hotels te vinden op het Portugese eiland, die ervoor zorgen dat je niks te kort komt tijdens jouw vakantie!

Bekijk hotels Madeira >
Navigeer terug naar het overzicht met hotels en bekijk de beste deals naar Madeira van vandaag:
Terug naar hotels

Vakantie Madeira FAQ

Wat is de beste reisperiode voor Madeira?

Vooral in het voorjaar is Madeira erg mooi. Door de bloei van veel planten en bloemen wordt het eiland ook wel het bloemeneiland genoemd. 

Hoelang is het vliegen naar Madeira?

Vanaf Amsterdam naar Madeira is het zo'n 4 uur en 10 minuten vliegen. 

Waar staat Madeira bekend om?

Madeira staat bekend om het spectaculaire landschap en de gastvrijheid van de bewoners van het eiland.

Home > Goedkope vakantie Portugal > Goedkope vakantie Madeira