Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Afkoelen in de watervallen van Algar

Afkoelen in de watervallen van Algar

Er zijn volop blogs te vinden over de mooiste watervallen op de wereld met de meest perfecte foto’s, maar ook in Europa zijn er prachtige watervallen te vinden. Zo kun je bij de watervallen van Algar (Les Fonts De L’Algar) in Spanje genieten van het verkoelende en kletterende water.

Les Fonts De L’Algar

In Alicante, een mooie stad aan de Costa Blanca in Spanje, vind je Les Fonts De L’Algar. Deze betoverende watervallen zijn een plaatje om te zien en je kunt hier gemakkelijk een paar uur vertoeven. Neem je waterdichte camera of telefoon mee, want op deze plek maak je prachtige Instagrammable foto's!

Les Font De L'Algar uitzicht
Les Font De L'Algar uitzicht

Begin de dag goed

Een aanrader is om wat vroeger in de ochtend naar de watervallen te gaan, aangezien het in de middag erg druk kan worden met parkeren. Bovendien kun je zo ook echt even genieten van de rustgevende omgeving. Er zijn wel volop parkeerplekken aanwezig. Wat verder van de ingang kun je gratis parkeren en als je dichterbij parkeert, kost dit tussen de 5 en 10 euro. Je krijgt dan wel een bon ter waarde van het parkeerbedrag om daarvan een snack of drankje te halen. In principe is het dus nog niet veel parkeergeld!

Bij de ingang koop je een kaartje voor het natuurpark. Volwassenen betalen 5 euro, 65-plussers 4 euro en voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud is de prijs 2 euro (dit was in zomer 2020 zo en kan uiteraard veranderen dus pin ons er niet op vast).

Les Font De L'Algar Spanje
Les Font De L'Algar Spanje

Neem een verkoelende duik

Het water van de watervallen is het hele jaar door zo'n 18 graden en dat is flink koud. In de zomer wel een goede plek om af te koelen en alhoewel het aan het begin even wennen is, is zwemmen bij deze watervallen wel echt iets wat je gedaan moet hebben als je in deze regio op vakantie bent! Vergeet niet om je waterschoenen mee te nemen aangezien er wel wat rotsen zijn waar je over moet lopen voordat je een duik kunt nemen. Zonder goede waterschoenen is het erg lastig om richting de waterval het water in te gaan.

Verkoelende duik in watervallen van Algar
Verkoelende duik in watervallen van Algar

Verschillende watervallen

Er zijn verschillende watervallen op het natuurreservaat. We beginnen met een grote vlak na de ingang waar je de mooiste foto’s kunt maken en een eerste frisse duik kunt nemen. Hierna vervolg je de route via de grote houten trap omhoog. Bovenaan kom je bij een van de rotsen waar je vanaf kunt springen om in het water te plonzen. Vooral voor kinderen is dit echt een leuk uitje, maar ook veel volwassenen nemen graag deze uitdagende sprong!

Als iedereen is uitgesprongen nemen we een kijkje bij de volgende waterval. Hier is meer ruimte om te zwemmen en ook bij drukte kun je hier gewoon nog prima genieten aangezien de omgeving hier een stuk groter is vergeleken met de andere watervallen. En ook bij deze waterval kun je weer fantastische foto’s maken.

Watervallen van Algar Spanje
Watervallen van Algar Spanje
Relaxen in de watervallen van Algar
Relaxen in de watervallen van Algar

Wanneer je meer op zoek bent naar rust, dan is het beste plekje voor jou bovenaan bij het natuurreservaat. Hier word je omringd door groene natuur en een wat kleinere waterval waar je luistert naar het rustgevende golvende water. Je bevindt je hier in een oase van rust, terwijl je relaxt in of rondom de watervallen.

Al met al zijn de watervallen van Algar dus de perfecte combinatie tussen rust, natuur, foto's maken en zwemmen!

Op vakantie in de buurt van Les Fonts De L’Algar?


Home > Blog > Afkoelen in de watervallen van Algar