Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Deze bezienswaardigheden op Kreta mag je niet missen

Deze bezienswaardigheden op Kreta mag je niet missen

Kreta staat ook wel bekend als het grootste en meest bekende eiland van Griekenland. Veel mensen denken bij Kreta aan Chersonissos en zien dit meteen als een feestvakantie, maar niets is minder waar. Kreta heeft namelijk veel meer schoonheden te bieden dan alleen drank en feestjes. Wij nemen je mee op reis door de schoonheden die Kreta te bieden heeft.

De Samariakloof

De Samariakloof is zo’n 14 miljoen jaar geleden ontstaan en is door erosie steeds dieper geworden. Op de smalste punten van deze kloof liggen de wanden slechts 4 meter uit elkaar. Vanaf april tot september is deze kloof geopend voor wandelaars. Je loopt dan over de opgedroogde stukken van de rivieren die daar in de winter hebben gestroomd. Kom je toch nog een stuk water tegen? Daar kun je met de geplaatste houten plankjes zo overheen lopen! Goede wandelschoenen en een volle fles water zijn voor deze route wel een echte must, want je legt tijdens deze wandeltocht namelijk maar liefst 16 kilometer af. Maar met het adembenemende uitzicht over het landschap en de frisse berglucht die je inademt, is deze tocht voor je het weet alweer voorbij!

Samaria Kloof Kreta wandelen
Samaria Kloof Kreta wandelen
Samaria Kloof Kreta
Samaria Kloof Kreta

Het Arkadi klooster

Het Arkadi klooster is één van de belangrijkste bezienswaardigheden op Kreta. Dit 1600 jaar oude klooster is de oudste van Griekenland. Dit klooster heeft een hele belangrijke rol gespeeld in de onafhankelijkheid van de Kretenzers. Het bewijs van deze veldslag is nog goed terug te zien in het klooster, maar dit maakt hem niet minder mooi. Op deze manier kun je nog meer terug zien van de rijke geschiedenis van Kreta. De openingstijden van het Arkadi klooster zijn in april, mei, september en oktober van 09:00 uur tot 19:00 uur. De rest van het jaar is het klooster van 09:00 uur tot 16:00 uur geopend. Genoeg tijd om dit pareltje te bezoeken dus!

Kerk bij Arkadi Klooster Kreta
Kerk bij Arkadi Klooster Kreta

De baai van Balos

De baai van Balos is een bijzondere plek waarvan je alleen de schoonheid kunt zien als je er zelf bent geweest. Er zijn veel foto’s van deze plek te vinden, maar deze doen niet waar aan het beeld dat je krijgt op de plaats van bestemming. Op de baai van Balos komen de Egeïsche Zee, de Middellandse Zee en de Ionische Zee samen. Om op deze plek te komen kun je het best een auto huren. Onderweg in de auto zie je veel van de natuur die Kreta te bieden heeft. Als je eenmaal de bestemming hebt bereikt kijk je uit op een kleurenpalet van water, dus vergeet zeker je camera niet.

Baai van Balos Kreta
Baai van Balos Kreta

Waterfietsen op het Kournasmeer

Het Kournasmeer ligt in het Lefka Ori gebergte en is zo’n 1,5 kilometer breed. Omdat het water in dit meer zoet is, kun je hier gewoon een duik nemen en een stuk zwemmen. Maar deze plek staat vooral bekend om het waterfietsen. Je kunt hier samen een waterfiets huren en het meer verkennen, hoe cool! Geniet op het water, terwijl je de vogels langs de kant hoort tjirpen. Wil je het Kournasmeer liever vanaf de kant bewonderen? Neem plaats in een taverna langs het meer en geniet van het prachtige uitzicht onder het genot van een Griekse lunch.

Kournas meer Kreta waterfietsen
Kournas meer Kreta waterfietsen

Bijzondere stranden van Kreta

Elafonisi, Kreta

Wat je zeker gedaan moet hebben is een bezoekje aan het roze strand van Kreta brengen. Ja je leest het goed: een roze strand! Op het eilandje Elafonisi vind je vele roze stranden. En je kunt het je vast wel voorstellen: een roze strand met een helderblauwe ondiepe zee en uitzicht op de bergen is de perfecte combinatie voor een onvergetelijke stranddag. Elafonisi ligt ten zuidwesten van Chania en is een beschermd natuurreservaat. En hoe het zand zo roze is gekleurd? Dat komt door de unieke micro-organismen in het zand. Op deze manier zet je je voeten niet in het ‘parelwitte’ zand, maar in het roze zand en dat maakt het natuurlijk extra speciaal om een bezoekje aan deze plek te brengen.

Roze strand: Elafonisi Beach Kreta
Roze strand: Elafonisi Beach Kreta

Vai Beach, Kreta

Dit pareltje van een strand ligt in het noordoosten van Kreta. Het strand heeft een palmenbos dat onder een beschermd natuurgebied valt en er dus nog even prachtig uitziet als vroeger. Met je voeten in het zand kijk je uit op een prachtige helderblauwe zee en achter je hoor je het geluid van de palmbladeren die heen en weer gaan door de wind. Op Vai is er de mogelijkheid om te jetskiën, wakeboarden of heen en weer geslingerd te worden op de bananenboot. Omdat het water zo helderblauw is, wordt deze plek veel gebruikt om te snorkelen. Ga jij de onderwaterwereld van Kreta hier ontdekken?

Palmbomen Vai Beach Kreta
Palmbomen Vai Beach Kreta

Op vakantie naar Kreta?


Vakantie naar Kreta boeken

Home > Blog > Deze bezienswaardigheden op Kreta mag je niet missen