Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Egypte: de mooiste badplaatsen aan de Rode Zee

Egypte: de mooiste badplaatsen aan de Rode Zee

De Egyptische kust aan de Rode Zee is ongelooflijk mooi én voordelig! Wat amper een eeuw geleden nog pittoreske kleine vissersdorpjes waren, is nu uitgegroeid tot een reeks schitterende badplaatsen met alle luxe die je je maar wensen kunt. Voor een klein prijsje zit je al in een paradijslijk resort waar je in de watten wordt gelegd en waar je kunt genieten van zon, zee, strand en een oogverblindend mooie onderwaterwereld. Deze badplaatsen zijn gezellig druk, maar tegelijkertijd zijn ze knus en hebben hun oorspronkelijke charme niet verloren. De bekendste plaatsen zijn (van zuidwest naar noordoost) Marsa Alam, Hurghada, El Gouna en Sharm el Sheikh. Verder zijn er ook minder bekende pareltjes, zoals El Quseir, Taba, en Dahab. Hieronder hebben we een handig overzicht voor je opgesteld!

Tip >> De leukste hotels in Egypte

Marsa Alam

Sinds het een eigen vliegveld heeft, is Marsa Alam in populariteit enorm gestegen. Het is dan ook een prachtige plek. Op het strand Abu Dabbab is het heerlijk toeven en het is een ideaal vertrekpunt voor duik- en snorkeltochten. Vanaf de jachthaven Port Ghalib worden ook heel mooie onderwaterexcursies georganiseerd en je kunt er heerlijk eten. Ten zuiden van het stadje ligt Wadi El Gemal, een beschermd natuurpark en echt een must see!

 • Vliegveld
 • Mooie excursies op zee
 • Ideale uitvalsbasis voor een excursie naar Zuid Egypte

Marsa Alam Egypte snorkelen

Hotels in Marsa Alam

Alle vakanties naar Marsa Alam

El Quseir

Tussen Marsa Alam en Hurghada ligt de vrij onbekende badplaats El Quseir. De stad is zo’n 5000 jaar oud en is een samensmelting van oud en nieuw. De moderne, luxe hotels bieden alle comfort en voorzieningen die je nodig hebt, terwijl je er ook nog kunt genieten van bouwwerken en andere bezienswaardigheden uit het verleden. Denk bijvoorbeeld aan het fort van El Quseir, de oude havenstad Myos Hermos en de rotstekeningen in de rotsvallei Wadi Hammamet.

 • Kleinschalig, met alle luxe en faciliteiten
 • Historische bezienswaardigheden

Hurghada

Voor duikers is Hurghada ‘the place to be’. Maak een boottocht naar een eilandje om daar te snorkelen of duiken in het glasheldere water en oog in oog te komen met kleurrijke vissen en koralen. Toch is er meer te beleven dan alleen zee en strand. Hurghada ligt centraal en heeft goede aansluitingen met de rest van Egypte. Het is dan ook een goede uitvalsbasis voor excursies, bijvoorbeeld naar de piramides van Gizeh, nabij Caïro (een stad die je eigenlijk ook wel even moet meemaken) of naar de tempels van Luxor.

 • Walhalla voor duikers
 • Populairste badplaats
 • Groter en veel winkels, restaurants, uitgaansmogelijkheden
 • Vliegveld

Hurghada Egypte haven

Hotels in Hurghada

Alle vakanties naar Hurghada

El Gouna

El Gouna wordt ook wel het Venetië van Egypte genoemd. De kleine eilandjes met bruggetjes en de huisjes in Nubische stijl liggen tegen de rode bergen, uitkijkend op kristalhelder, blauw zeewater. Als je graag wat rustiger zit, maar toch ook een grotere stad in de buurt wilt hebben, is El Gouna de perfecte bestemming, aangezien het slechts 25 kilometer ten noorden van Hurghada ligt. Hét strand van El Gouna, Zeytuna Beach, is idyllisch gelegen in een lagune.

 • Klein, charmant stadje
 • Veel mogelijkheden voor watersporten en excursies en de ‘grote stad’ Hurghada is dichtbij

Hotels in El Gouna

Alle vakanties naar El Gouna

Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh ligt op het zuidelijkste puntje van de Sinaï woestijn. Behalve het hoge ‘zon-zee-strand-gehalte’, een bruisend uitgaansleven en resorts waar je de ultieme pampering kunt verwachten, zijn hier ook veel mogelijkheden voor excursies. Bezoek het eeuwenoude Sint-Catharinaklooster, gelegen tegen de helling van het Sinaïgebergte, maak spannende tochten in de woestijn of ga duiken/snorkelen om de ruim 220 soorten koraal in National Parc Ras Mohammed én het scheepswrak SS Thistlegorm uit 1941 te zien.

 • Vliegveld
 • Luxe
 • Veel excursiemogelijkheden

Hotels in Sharm el Sheikh

Alle vakanties naar Sharm el Sheikh

Dahab

Dahab is vooral populair bij surfers en duikers. Er is altijd perfecte wind en goede golven, én er liggen prachtige riffen voor de kust.

 • Hippiesfeertje
 • Klein maar heel mooi

Taba

Taba ligt bij de grens met Israël, helemaal in het noordelijke uiteinde van de Golf van Aqaba. Het is er rustig, maar er zijn hele mooie hotels én low budget accommodaties, all-inclusive resorts, winkels en casino’s. Kortom, een ideale plek voor een heerlijk, decadente vakantie!

 • Rustige luxe
 • Veel excursiemogelijkheden en activiteiten

Waar gaat jouw volgende vakantie naar Egypte naartoe?


Home > Blog > Egypte: de mooiste badplaatsen aan de Rode Zee