Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > 8x de mooiste stranden van Curaçao

8x de mooiste stranden van Curaçao

Grote stranden met iedere week strandfeesten, idyllische strandjes met hagelwit zand en de perfecte spots om te duiken of snorkelen…. De tropische stranden met een indrukwekkende onderwaterwereld zijn toch wel een van de grootste redenen om een vakantie naar Curaçao te boeken, nietwaar? Ondanks dat het eiland niet erg groot is, zijn er wel ontzettend veel mooie stranden op Curaçao te vinden die stuk voor stuk fantastisch zijn! Eigenlijk verdienen ze allemaal een bezoekje, maar aangezien dat meestal niet lukt tijdens een vakantie van één of twee weken, zetten wij de leukste voor je onder elkaar!

1. Grote Knip

Dit prachtige strand bij Westpunt is een must see tijdens je vakantie! Wat je hier gegarandeerd vindt? Super helder turquoise zeewater (écht helder en écht heel blauw), een hagelwit zandstrand en een leuke mix tussen lokale bezoekers en toeristen. Vanaf de rots kijk je zo op dit paradijselijke strand uit. Het is dan ook niet voor niets een van de meest gefotografeerde strand op Curaçao…

Grote Knip Curaçao

Je kunt hier gratis het strand op, er zijn ligbedjes te huur en je kunt wat te eten of drinken halen, maar je kunt dit ook zelf meenemen. Vergeet hier ook niet een heerlijk verfrissende smoothie te halen bij het kraampje op de parkeerplaats!

2. Playa Grandi (ook wel Playa Piscado)

Dit vissersstrandje is de laatste jaren razend populair geworden onder toeristen en wel hierom: schildpadden! De kans dat je hier schildpadden ziet, is 99,999999%! De vissersboten komen hier aan met hun gevangen vis en deze worden gelijk schoongemaakt. Het restafval wordt weer teruggegooid in de zee en dat trekt heel veel vissen, pelikanen en schildpadden aan. Kleine schildpadden, maar ook ontzettend grote van bijna een meter lang. Zet je snorkel op, blijf lekker drijven en ze komen vanzelf onder je door zwemmen!

Schildpad bij Playa Grandi

Playa Grandi vissersstrandje Curaçao

Let wel op, dit strand wordt al honderden jaren gebruikt door vissers. Laat hen hun werk doen en ga even aan de kant als er een bootje aankomt.

Heb je nog tijd? Dan kun je ook het nabijgelegen strandje Playa Kalki bezoeken of bij Playa Forti van een klif springen!

3. Jan Thiel Beach

Op dit strand zul je zeker niet alleen zijn. Zoek je gezelligheid en leuke strandtentjes, dan ben je hier aan het juiste adres. Om het strand op te komen moet je wel entree betalen. Dat kost 6 gulden (ongeveer 3 euro) per persoon. Bij sommige hotels in de buurt krijg je een kaartje waarmee je tijdens je verblijf gratis het strand op kunt, bijvoorbeeld bij Morena Resort. Op het strand zijn meerdere strandtentjes waar je een ligbedje kunt huren en drankjes kunt bestellen.

Aanrader: Ga op zaterdagavond naar de strandtent Zanzibar. Vanaf 20.00 uur is het voetjes in het zand en genieten maar! Het wordt dan snel druk en er is live muziek en later op de avond een DJ. Je kunt hier een pizza bestellen en deze op een van de strandbedjes opeten. Gegarandeerd een gezellige avond!

Zanzibar Jan Thiel Curaçao

4. Mambo Beach

Ook Mambo Beach staat bekend om de vele strandtentjes en verschillende feesten. Wil je een avondje lekker dansen dan is dit zeker de place-to-be. Op verschillende plekken heb je rond 17.00 happy hour en dan is het ook gelijk al gezellig druk, bijvoorbeeld bij Chill. Later op de avond zijn er DJ’s bij onder andere Madero Ocean Club en Wet & Wild. Vooral op vrijdag- en zondagavond moet je hier zijn!

Curaçao heeft meerdere stranden met een schommel op het strand of in de zee. Je vindt deze onder andere bij Mambo Beach, Kokomo Beach en bij het Corendon Mangrove Beach Resort.

5. Playa Lagun

Dit idyllische strandje moet absoluut op je to-do lijst staan als je op vakantie naar Curaçao gaat! Playa Lagun is een heerlijk rustig en kleinschalig strandje tussen twee hoge rotsen en is een perfecte plek om te snorkelen. Wat is de onderwaterwereld hier indrukwekkend! Prachtig koraal, maar vooral ontelbaar veel visjes die aan alle kanten om je heen zwemmen. Je weet gewoon niet waar je moet kijken! Wij hebben hem niet gezien, maar het schijnt dat hier ook een klein schildpadje woont die zich regelmatig laat zien aan snorkelaars.

Playa Lagun Curaçao

Via de trap naar boven kom je bij Bahia Apartments & Diving, een kleinschalig duikresort waar je kunt lunchen met uitzicht op de baai. Wanneer je beneden een strandbedje huurt voor 7 gulden per bedje (ongeveer 3,50 euro), kun je bovendien een gratis sapje halen bij de bar. Al met al, een aanrader!

6. Playa Porto Marie (ook wel Pig Beach)

Dit leuke strandje is super populair! Playa Porto Marie wordt ook wel Pig Beach genoemd, omdat hier twee varkentjes (of inmiddels beter gezegd: varkens) leven. Ze hebben zelfs een naam: Willy en Woody en zijn dé trekpleister van dit strand. Houd er rekening mee dat deze twee geliefde varkens zich overdag, als het druk is op het strand, vooral schuil houden op de parkeerplaats. Grote kans dat je ze hier spot! Maar de varkens zijn niet de enige reden om dit strand te bezoeken. Het is een gezellig strand met veel ligbedden en een leuk restaurantje waar je voor een betaalbare prijs lekker kunt lunchen. Zet ‘m maar op je lijst!

7. Karakter

Een keer lekker relaxen op een knus strandje waar je bediend wordt, heerlijk kunt lunchen of dineren met zonsondergang en waar ook nog een zwembad is? Dan moet je zeker een dagje naar Karakter! Je kunt hier gratis gebruik maken van de strandbedjes, maar geen eigen eten en drinken nuttigen. Logisch, én geen straf, want er zijn heerlijke hapjes en drankjes te bestellen.

Karakter Curaçao drankjes

Dit pareltje ligt tussen Willemstad en Westpunt in en is vanaf de meeste hotels op Curaçao binnen een half uur tot drie kwartier met de auto te bereiken (zie ook deze blog met o.a. tips over autoverhuur op Curaçao).

8. Tugboat Beach

Een wat minder bekend, maar knus strandje, is Tugboat Beach. Bij aankomst word je welkom geheten door Sandra die je alles uitlegt over de snorkelroutes door middel van een creatieve piraten schatkaart. Zo zijn er zeepaardjes te zien (is ons helaas niet gelukt), is er een prachtig koraalrif met heel veel visjes én kun je een scheepswrak op de bodem van de zee spotten. Je kunt hier voor 5 gulden (ongeveer 2,50 euro) een bedje huren voor de hele dag. Het strandje hangt vol met leuke bordjes, schelpen en koraal, en zoals Sandra al bij aankomst zegt: “Er is hier maar één regel en dat is: Niks moet, alles mag!” Lekker onbezorgd genieten dus!

Tugboat Beach Curaçao

Ook leuk: Resorts met privéstrand

Heb je geen zin om een auto te huren en alle mooie stranden op Curaçao af te lopen, maar hou je wel van een strandvakantie? Of wil je gewoon lekker iedere dag meteen bij het strand zijn? Dan kun je een resort met privéstrand kiezen. Bijvoorbeeld een van onderstaande hotels direct aan het strand.

Of check hier alle hotels aan het strand op Curaçao.


Home > Blog > 8x de mooiste stranden van Curaçao