Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Wat te doen op Curaçao? De leukste bezienswaardigheden op en rondom het eiland

Wat te doen op Curaçao? De leukste bezienswaardigheden op en rondom het eiland

Swingende strandfeesten, tropische stranden en een indrukwekkende onderwaterwereld. Daarvoor kom je naar Curaçao! Maar dit veelzijdige eiland heeft nog zoveel meer te bieden. Naast de luxe resorts, gezellige restaurantjes en hippe strandtentjes, heb je hier ook prachtige natuur die je kunt bewonderen en een gezellige en kleurrijke stad die je ook zeker niet mag overslaan. Wij nemen je 7808 kilometer mee op reis en geven je alle tips om zelf een zonnige vakantie naar Curaçao te boeken.

Curaçao Willemstad streetart

Waar te verblijven?

Curaçao is niet heel groot: Slechts 444 km² en daarmee ongeveer 2,5 keer zo groot als Texel. Maar ondanks dat het niet heel groot is, zijn er wel degelijk verschillende plekken op het eiland met ieder een eigen sfeer. Waar je het beste kunt verblijven? Dat hangt natuurlijk helemaal af van wat jij graag wilt doen en of je van plan bent een auto te huren (lees verderop in onze blog). Met onderstaande informatie krijg je een beter beeld van de mogelijkheden op het eiland. Verderop in de blog lees je meer over de bezienswaardigheden op Curaçao.

Willemstad

Uiteraard zijn er in Willemstad volop hotels en appartementencomplexen te vinden. Willemstad is onder andere bekend van de gekleurde huisjes, de pontjesburg en de 56,4 meter hoge Koningin Julianaburg, maar het heeft meer te bieden. Er zijn dan verschillende wijken binnen de stad. De St. Annabaai scheidt de wijk Punda met de wijk Otrabanda (letterlijk 'overzijde'), die door de pontjesbrug weer met elkaar verbonden worden. Verder heb je de wijk Scharloo en het hippe Pietermaai met veel restaurants en barretjes. Dit zijn de belangrijkste wijken en daar zijn dan ook de meeste bezienswaardigheden en accommodaties te vinden.

Avila Beach Hotel

Een aanrader in Willemstad is Avila Beach Hotel in de levendige wijk Pietermaai, op loopafstand van diverse restaurants en barretjes. Een authentiek en chique hotel met twee baaien en hagelwitte zandstranden. Hier beleef je je ultieme droomvakantie!

Avila Beach Hotel Blues restaurant

Avila Beach Hotel drone

Avila Beach Hotel baai

Bij de twee schitterende baaien kun je heerlijk genieten van een stranddagje, waarbij je kunt afkoelen in de zee of met een duik in het zwembad. Er zijn verder twee gezellige restaurants in de buitenlucht, één aan het strand en één op de pier, en je kunt bij dit hotel iedere ochtend genieten van een heerlijk ontbijt.

Ik wil meer weten over Avila Beach Hotel >>

Jan Thiel of Mambo Beach

Ook tijdens je verblijf bij Jan Thiel of Mambo Beach zit je net als bij Willemstad in een levendige omgeving. Maar dan meer door de vele strandtentjes en feesten. Deze stranden zijn wat meer toeristisch en bieden daardoor ook veel faciliteiten gericht op vakantiegangers. Bijvoorbeeld supermarkten, restaurantjes en jetski-verhuur. Ook BlueFinn Charters meert op deze stranden aan om je een dagje naar Klein Curaçao te brengen of langs de westkust te varen. Lees hier meer over ons avontuur met BlueFinn Charters. Houd je van drukte en gezelligheid, dan is dit de ideale omgeving om te verblijven.

Morena Eco Resort

Een aanrader in Jan Thiel is Morena Resort, hét eco resort van Curaçao. Hoewel het op loopafstand ligt van het drukke en levendige Jan Thiel Beach merk je daar op het resort weinig van. Hier bevind je je in een heerlijke rustgevende groene omgeving. Kat Buddha heet je welkom in de lobby en de vogeltjes fluiten 's ochtends op je balkon of terras terwijl je geniet van een lekker ontbijtje.

Morena Resort Curaçao drone

Fuego Restaurant Morena Resort Curaçao

Morena Resort villa avond

Een groot voordeel van Morena Resort is dat je hier verblijft in een ruim appartement of villa met riante keuken. Hierdoor kun je eten in diverse restaurantjes op het eiland combineren met zelf koken. Het is niet alleen lekker om op je eigen terras te eten, maar het bespaart je ook nog eens geld!

Ik wil meer weten over Morena Resort >>

Piscadera Baai

Een andere mooie plek om te verblijven is Piscadera Baai. Dit is net even wat rustiger dan de voorgaande gebieden. Er zijn een aantal erg mooie hotels en met een auto ben je zo in Willemstad of op Mambo Beach. Het voordeel van de ligging is dat je wat makkelijker naar de idyllische stranden van Curaçao kunt gaan, zoals Cas Abao, Porto Marie en Playa Lagun.

Curaçao Marriott Beach Resort

Van plan om tijdens je vakantie in Piscadera Baai te vertoeven, dan moet je Curaçao Marriott Beach Resort zeker overwegen! Dit paradijsje is pas gerenoveerd en dat is te zien... Alles klopt hier tot in de puntjes! Van het prachtige privéstrand met een nog mooiere onderwaterwereld tot de moderne kamers, diverse restaurants (waaronder een sushibar) en personeel dat je hier thuis laat voelen. Hier wil je nooit meer weg!

Zwembad Curaçao Marriott Beach Resort

Curaçao Marriott Beach Resort bloemetje

Curaçao Marriott Beach Resort handstand palmboom

Tip: Neem je snorkel mee of leen deze bij de duikschool op het strand, want het koraalrif dat hier voor de deur ligt is écht indrukwekkend!

Ik wil meer weten over Curaçao Marriott Beach Resort >>

Overige plekken

Andere plekken waar je kan verblijven zijn Sint Willibrordus of bij een van de stranden in het westen van Curaçao. Dit zijn de wat kleinschaligere plekken die vaak wat verder van de drukte liggen, maar als je gaat voor rust en pittoreske stranden, dan is dit de place-to-be voor jou!

Bekijk alle vakanties naar Curaçao of ga direct naar een van de categorieën: Hotels aan het strand, luxe hotels, boutique hotels of all-inclusive hotels.

Auto huren op Curaçao

Waar je ook verblijft, een auto op Curaçao is echt een aanrader als je niet alleen maar je hotel wilt zien, maar wat meer van het eiland wilt ontdekken! Wij deden dat stijlvol in een Fiat 500 Cabrio van LivCuraçao Car Rental. De eigenaresse Chantal (en haar man en dochter) zijn ontzettend vriendelijk en alle auto’s die zij verhuren zijn hip en kleurrijk, net als de rest van Curaçao. Elke keer als je terugloopt naar de parkeerplaats, maakt je hart een sprongetje, omdat de meest hippe auto die er staat “jouw” autootje is. Het voegt echt iets toe aan jouw mini roadtrip over het eiland.

LivCuraçao CarRental TravelHunter

Bovendien hebben wij nog nooit eerder wij zulke goede service gehad van een autoverhuurbedrijf! Heel persoonlijk contact en de auto werd afgeleverd en opgehaald bij het hotel (bij Piscadera Baai en Willemstad), ideaal! Verblijf je wat verder op het eiland dan is het verstandig om even te overleggen wat de mogelijkheden zijn, maar over het algemeen zijn zij echt heel flexibel.

Zelf een Fiat 500 of Fiat 500 Cabrio huren tijdens je verblijf op Curaçao? Stuur dan even een mailtje naar Chantal via info@livcuracaocarrental.com en dan krijg je een offerte met heel veel zonnige emoji's in je mail.

Wat te doen op Curaçao?

Roadtrip langs de mooiste stranden

Curaçao heeft ontzettend voor mooie stranden die ook nog eens heel divers zijn. Zo zijn er drukbezochte stranden met hippe barretjes en strandfeesten, maar je vindt er ook pittoreske baaien en stranden waar je je ogen uitkijkt zodra je onderwater komt! Hieronder een selectie van stranden die je écht moet bezoeken.

TravelHunter bij Grote Knip Curaçao

  • Mambo Beach en/of Jan Thiel Beach - Hier heb je diverse strandtentjes waar je overdag een bedje kunt huren én op diverse avonden in de week drukbezochte strandfeesten hebt;
  • Playa Porto Marie - Een gezellig strandje mét twee varkentjes Willy en Woody;
  • Grote Knip (en als je tijd hebt Kleine Knip) - Een van de meest gefotografeerde stranden van Curaçao;
  • Playa Grandi - Hier ga je gegarandeerd schildpadden spotten!
  • Playa Lagun - Schitterende smalle baai tussen twee hoge kliffen en een geweldige snorkelspot;
  • Karakter - Unieke en ontspannen strandervaring met lekkere drankjes en heerlijk eten;
  • Tugboat Beach - Kleinschalig strandje met diverse snorkelspots, waaronder een op de bodem gelegen scheepswrak.

Tip: Lees ook onze blog over de mooiste stranden van Curaçao.

Ontdek de onderwaterwereld van Curaçao

Ga je naar Curaçao, dan moet je ook écht de onderwaterwereld gaan verkennen. Of je dit nu met een georganiseerde duik doet of vanaf de kant met je eigen snorkel, er is zoveel moois te ontdekken! Er is een enorme diversiteit aan leven onderwater. Op veel plekken is prachtig koraal te bewonderen, waarbij ook ontzettend veel vissen te zien zijn, zoals papegaaivissen, trompetvissen en koffervisjes. Maar je kunt hier ook dolfijnen spotten en heel veel schildpadden.

Schildpad Curaçao

Snorkelen Curaçao Playa Lagun

Bij Playa Grandi (ook wel Playa Piscado) in Westpunt is de kans om schildpadden te spotten bijna 100%. Hier maken de vissers hun vis schoon op de pier en het restafval wordt terug in de zee gegooid. En dat heeft een enorme aantrekkingskracht op de schildpadden. Een andere mooie snorkelspot is Playa Lagun en ga ook zeker een middagje naar Tugboat Beach, waar je los van het indrukwekkende koraal, de vele visjes en zee-egels een scheepswrak op de bodem kunt zien liggen.

Een dagje op de boot

Als je op een eiland bent is het altijd leuk om deze ook vanaf het water te bewonderen. Op Curaçao zijn er volop leuke boottrips te boeken. Een van de bekendste is de dagtrip naar Klein Curaçao, waarbij je je een dag lang op de boot en op dit onbewoonde eiland begeeft. Een nieuwe trip die ontzettend leuk is, is de West Coast Beach Trip! Deze boottocht wordt uitgevoerd door BlueFinn Charters en je stapt hierbij op een fantastische catamaran vanaf Mood Beach bij Mambo Boulevard. Je maakt een stop bij Cas Abao Beach en bij Kokomo Beach en bij beide stops kun je snorkelen in kraakhelder water waarbij je gebruik maakt van je eigen snorkel of één die je leent van BlueFinn.

BlueFinn Westcoast trip Curaçao

Deze te gekke boottrip kost 120 dollar per persoon en je bent dan de hele dag op pad inclusief een overheerlijke BBQ lunch (je kunt van tevoren dieetwensen opgeven) en open bar met o.a. frisdrank, Amstel Bright en heerlijke cocktails.

Lees meer over deze boottrip in onze blog: Boottocht langs de westkust van Curaçao.

Christoffelberg beklimmen

In voor wat avontuur? Ga dan naar Christoffelpark Nationaal Park en beklim de hoogste berg van Curaçao. In ongeveer een uur loop, klim en klauter je naar de top van de 372 meter hoge Christoffelberg. Het is zeker geen makkie, maar als je op tijd begint (na 10 uur mag je niet meer naar boven), het rustig aan doet en voldoende water meebrengt, dan is het goed te doen. Het uitzicht wat je bovenaan krijgt, is de klim dubbel en dwars waard!

Christoffelberg Curaçao

Een tip: Let op het einde van de route goed op welke kant je op gaat. Er is namelijk een makkelijke route (links) en een moeilijke route (rechts). Als je daar niet op let (zoals wij...) volg je gewoon de eerste pijl die je ziet en ben je zonder dat je het weet het moeilijke pad aan het beklimmen ;).

De kosten van Christoffel Nationaal Park zijn 25 gulden (ongeveer 12,50 euro) per persoon en voor kinderen ongeveer 4,50 euro.

Shete Boka National Park

Een ander indrukwekkend nationaal park op het eiland is Shete Boka National Park. Alhoewel dit Nationale Park niet ver van de Christoffelberg ligt, raden wij je aan dit niet op één dag te combineren. Na zo’n klim, heb je maar in één ding zin en dat is een lekkere duik nemen en chillen op het strand. Combineer het dus liever met een van de stranden bij Westpunt, bijvoorbeeld met Grote Knip.

Shete Boka betekent in het Papiaments letterlijk "zeven monden" waarmee de zeven natuurlijke inhammen worden bedoeld. Er zijn diverse wandelroutes in het park, maar het is aan te raden om lekker met de auto van de ene naar de andere "boka" te gaan, zodat je voldoende tijd over hebt om nog naar het strand te gaan!

Shete Boka Curaçao

Wil je de leukste plekken meepakken, dan raden we je aan Boka Tabla, Boka Pistol en Boka Wandomi te bekijken. Boka Wandomi is een natuurlijke brug, bij Boka Tabla vind je een grot waar het water krachtig naar binnen stroomt (indrukwekkend!) en bij Boka Pistol slaat het water zo hard tegen de kust dat het meters de lucht in schiet. Daar kun je prachtige foto's van maken!

De toegang voor Shete Boka National Park is 17,50 gulden (ongeveer 8,75 euro) per persoon en ongeveer 1 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar oud.

Bezoek Willemstad

Een bezoek aan Willemstad mag je absoluut niet overslaan! Het is met zo'n 140.000 inwoners de grootste stad van de Kleine Antillen. De stad kenmerkt zich door de vrolijk gekleurde huizen met vele muurschilderingen. Wandel over de bekende pontjesbrug, slenter door de historische wijken (die niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst staan) en ga donderdag aan het einde van de middag/begin van de avond naar de wijk Punda voor de "Punda Vibes" met livemuziek en vuurwerk na afloop. Voor leuke restaurants en lekkere cocktails kun je terecht in de gezellige wijk Pietermaai. Wat ons betreft is Willemstad een van de leukste steden in het Caribisch gebied!

Willemstad Curaçao

Flamingo's en landhuizen

Waar je geen dag voor uit hoeft te trekken, maar wat wel leuk is om mee te pakken als je toch naar het strand rijdt, zijn de flamingo's bij de zoutpannen van Jan Kok in Sint Willibrordus. Je kunt de auto hier parkeren en wat mooie foto's maken. Daarna rijd je een klein stukje door naar een van de oudste landhuizen op Curaçao: Landhuis Jan Kok. Hij was een slavenmeester uit de achttiende eeuw. Gelukkig is hier tegenwoordig geen plantage meer te vinden, de lokale kunstenares Nena Sanchez heeft er inmiddels haar kunstgalarie van gemaakt. Je kunt hier kort een kijkje nemen en dan door naar het strand!

Flamingo's Curaçao

Landhuis Jan Kok & Fiat 500

Strandfeestjes

Curaçao is dé plek om met je voetjes in het zand te genieten van de leukste strandfeesten! Op diverse dagen van de week kun je de gezelligheid opzoeken op de verschillende stranden, vooral bij Jan Thiel en Mambo Beach. Zaterdag is Zanzibar bij Jan Thiel een aanrader, vrijdag en zondag Mambo Beach en op woensdagavond kun je naar Cabana Beach voor livemuziek en een DJ. Zoek je iets leuks in Willemstad? Dan moet je echt een keer op donderdagavond naar Mundo Bizarro. Dit restaurant wordt dan omgetoverd tot een dansvloer, er is live salsamuziek en of je nou wel of niet kan dansen, je kunt hier terecht voor een gezellig Caribisch feestje!

Lekker eten

Ook lekker eten hoort bij vakantie, nietwaar? Op Curaçao kom je wat dat betreft helemaal niets te kort! Er zijn over het hele eiland volop leuke restaurantjes met heerlijk eten en lekkere cocktails en andere drankjes. We konden ze helaas niet allemaal testen (goede reden om nog eens terug te gaan), maar we zetten een aantal aanraders voor je op een rij.

  • Bario Urban Street Food - Dit vrij nieuwe restaurant zit bij Bario Hotel en is heel sfeervol. Het is super voordelig en er zijn veel vegetarische opties.
  • Ginger - Nog zo'n sfeervol restaurant, met een Caribische / Aziatische / Indiase keuken. Gelegen in Pietermaai.
  • The Pen - Dit restaurant hoort bij Avila Beach Hotel en ze hebben hier ruime keuze. Aanrader: De Thai Coco-Curry!
  • Izakaya Sushi Bar - Houd je van sushi? Dan kun je terecht in het Curaçao Marriott Beach Resort.
  • Pirate Bay - Erg gezellig restaurant waar je tafeltjes óp het strand hebt, bij Piscadera Baai!
  • Jaanchie's - Dit hebben wij zelf niet gedaan, maar mocht je leguaan willen proeven, dan kun je hier terecht.
  • Karakter - Sfeervolle plek met een prachtige zonsondergang om je stranddag perfect af te sluiten.

Wij zijn van Curaçao gaan houden! Zelf ook enthousiast geworden? Bekijk hier alle mogelijkheden voor een vakantie naar Curaçao.


Home > Blog > Wat te doen op Curaçao? De leukste bezienswaardigheden op en rondom het eiland