Mykonos

Vakantie Mykonos

Mykonos is een party-eiland en een eiland van de jetset. De geweldige sfeer en mooie hoofdstad zorgt er samen met de stranden voor dat dit een top vakantiebestemming is.

Alles wat je moet weten over Mykonos >

Bekijk hotels op Mykonos >

Boek je pakketreis Mykonos

Hotels op Mykonos

Stel zelf je reis naar Mykonos samen

Vakanties Mykonos

Mykonos behoort tot de Cycladen-eilandengroep en heeft zo'n 10.000 vaste inwoners. Het is een van de eerste Griekse eilanden die zich toeristisch heeft ontwikkeld en dat is niet gek. Vandaag de dag zorgen de hoofdstad Chora, samen met de fijne sfeer die op het eiland hangt, dat veel mensen een aantal dagen per jaar op Mykonos willen spenderen. Het eiland heeft tientallen prachtige zandstranden waarmee jouw zonvakantie helemaal compleet is.

Mykonos Little Venice

Wat te doen op Mykonos?

Mykonos is een zeer geschikt eiland om te eilandhoppen. Je kunt direct naar Mykonos vliegen en vanaf hier zijn de bootverbindingen met omliggende eiland erg goed. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Delos. Dit eiland werd in de oudheden als heilig beschouwd. Ook kun je vanaf Mykonos makkelijk een bezoek brengen aan andere eilanden van de Cycladen zoals Paros, Naxos en Tinos.

Windmolens Mykonos Griekenland

Het hart van het eiland is de hoofdstad Chora. Deze pittoreske stad wordt getypeerd door de witte huisjes en kerken. Onmiskenbaar zijn de 4 witte molens die op een heuvel boven het water uittorenen. De stad kent talloze gezellige steegjes en straatjes waar je kleinschalige restaurantjes en winkeltjes vindt. Mykonos is een nette stad en de inwoners koesteren de typische Cycladische bouwstijl van de stad.

Mykonos is een droog, rotsachtig eiland met weinig groen. Het is dan ook verbazingwekkend hoeveel mooie zandstranden op dit relatief kleine eiland te vinden zijn. Vooral in het zuiden van Mykonos vind je een aantal fijne zandstranden zoals Psarou beach, Ornos, Platis Gialos, Paranga beach, Paradise beach, Super Paradise beach, Kalo Livadi, Agrari en Kalafatis. Bij veel van deze strandjes vind je ook beachclubs, waar al in de middag feestjes en gezelligheid plaatsvinden.

Mykonos Griekenland uitzicht

Hotels en appartementen op Mykonos

Mykonos is een fijne uitvalsbasis voor eilandhoppen tussen de Cycladen. Het is goed te bereiken en de verbindingen met de andere eilanden zijn erg goed. In Chora kun je genieten van de gemoedelijke sfeer, waarna je een duik neemt bij een van de prachtige stranden van het eiland. Er is genoeg keuze uit verschillende soorten accommodaties. De meeste bevinden zich in of rond de hoofdstad of dicht bij een van de strandjes. Kleinschalige boutique hotels en all-inclusive resorts wisselen elkaar af. Zo is er voor ieder wat wils op Mykonos!

Bekijk hotels Mykonos >

Vakantie Mykonos FAQ

Is Mykonos leuk?

Mykonos is erg leuk voor liefhebbers van gezelligheid en mooie stranden. Je kunt in en rond Chora het nachtleven opzoeken bij een van de beachclubs. Het wordt ook wel het Ibiza van Griekenland genoemd. 

Is Mykonos duur?

Mykonos is, zeker in vergelijking tot andere Griekse eiland, relatief duur. Het is een luxe leven op het eiland en daar hangt een prijskaartje aan. 

Waar staat Mykonos bekend om?

Mykonos staat bekend om het leuke uitgaansleven, de mooie stranden en de leuke hoofdstad Chora, wat ook wel klein-Venetië wordt genoemd. 

Wat is de beste reisperiode voor Mykonos?

De beste reisperiode voor Mykonos is net zoals de meeste Griekse bestemmingen tussen mei en oktober. Er is dan een fijne temperatuur en weinig neerslag. 

Home > Griekenland > Mykonos