Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Uniek: overnachten in een kasteel of op een landgoed

Uniek: overnachten in een kasteel of op een landgoed

Ben je op zoek naar een bijzondere plek om te overnachten? Wat dacht je van een nachtje slapen in een historisch kasteel of op een betoverend landgoed? Tegenwoordig zijn veel van deze unieke bezienswaardigheden (deels) omgetoverd tot hotel waar jij een kamer voor één of meerdere nachten kunt boeken. Een bijzondere ervaring en bovendien leuk voor een origineel en romantisch cadeau! Wij zetten een aantal van deze kastelen en landgoederen met hotel voor je op een rij.

Hotel Kasteel Geulzicht

Als je de foto's ziet, geloof je bijna niet dat dit prachtige kasteel in Nederland staat, maar alhoewel het vlak bij België en Duitsland gelegen is, ligt dit pareltje toch echt in het Nederlandse Limburg. Het is een unieke ervaring om in dit kasteel in Limburg te overnachten met keuze uit diverse kasteelkamers en luxueuze torenkamers. En aan één nacht heb je bijna niet genoeg aangezien Hotel Kasteel Geulzicht een ideale centrale ligging tussen Maastricht en Valkenburg in heeft.

Bekijk Hotel Kasteel Geulzicht

Hotel Kasteel Geulzicht
Hotel Kasteel Geulzicht

Hotel Resort Landgoed Westerlee

Wauw! Op een landgoed verblijven én in een kamer met jacuzzi slapen, dat is de perfecte combinatie voor een romantisch weekendje weg! Het hotel heeft 16 kamers waarvan maar liefst 14 luxe kamers met tweepersoons jacuzzi, 1 met een ligbad en 1 bruidssuite, ook met jacuzzi. Dat wordt dus lekker bubbelen op dit romantische landgoed vlak bij Groningen! Het landgoed ligt in een monumentale herenboerderij en in restaurant 'De Parelvisser' kun je dan ook heerlijke maaltijden bestellen gemaakt van verse biologische streekproducten. Dat wordt smullen!

Bekijk Hotel Resort Landgoed Westerlee

Hotel Resort Landgoed Westerlee jacuzzi
Hotel Resort Landgoed Westerlee jacuzzi

Hotel Heerlickheijd van Ermelo

Ook Hotel Heerlickheijd van Ermelo is een goede optie voor een bijzonder weekendje weg. Niet alleen overnacht je hier op een landgoed met een prachtige tuin, je maakt hier ook gebruik van diverse zwem- en wellnessfaciliteiten. Kom helemaal tot rust bij het overdekte zwembad of trek je terug in de Finse sauna en het Turks stoomboot. Wil je helemaal herboren terugkomen, dan kun je zelfs voor diverse behandelingen bij het beautycenter terecht.

Bekijk Hotel Heerlickheijd van Ermelo

Hotel Heerlickheijd Ermelo
Hotel Heerlickheijd Ermelo

Kasteel de Vanenburg

Een romantisch verblijf vind je bij Kasteel de Vanenburg dat aan de rand van de Veluwe ligt. Dit 4-sterren kasteelhotel beschikt over 52 luxe kamers verspreid over vier hofjes, allen met uitzicht op de prachtige grote tuin. Niet alleen is dit een charmante bestemming voor een romantisch nachtje weg, het wordt ook gebruikt als prachtige trouwlocatie. Bovendien is dit een prima uitgangspunt om de omgeving al wandelend of met de fiets te ontdekken. Spot wilde dieren op de Veluwe of geniet van het uitzicht vanaf de 40 meter hoge toren "De Bostoren".

Bekijk Kasteel de Vanenburg

Kasteel de Vanenburg
Kasteel de Vanenburg

Kasteel Aldenghoor

Naast het 15e-eeuwse Kasteel Aldenghoor ligt een kleinschalig Bed & Breakfast waar je kunt overnachten. Dit is gelegen in het historische bijgebouw met 7 hotelkamers en 1 appartement, ieder met een link naar de historie van het kasteel en de adellijke bewoners.

Geniet van de prachtige locatie, het eeuwenoude kasteel én het bourgondische Limburg, want ook dat krijg je mee in dit kasteelhotel. Haal een lekkere Limburgse vlaai in de brasserie of proost samen op een gezellig weekend op de binnenplaats van het kasteel. Word het een speciaalbiertje of een lekker glaasje wijn?

Bekijk Kasteel Aldenghoor

Kasteel Aldenghoor
Kasteel Aldenghoor

H Design Hotel Kasteel Coevorden

And last but not least, het H Design Hotel Kasteel Coevorden waar je verblijft in een voormalig graanpakhuis in het hartje van de vestingstad Coevorden. Waan je in historische sferen bij het kasteel uit de 11e eeuw en in het Pakhuis de Vlijt waarin het hotel gevestigd is. Dit pakhuis komt uit 1912 heeft prachtige hotelkamers waarbij je uitkijkt over de oude stadsgracht.

In het kasteel zelf kun je genieten van een sprookjesachtig diner in het châteaurestaurant waar je culinaire maaltijden met regionale producten kunt nuttigen. Voor een lekker drankje kun je terecht bij het Citadelterras waar je overigens ook een proeverij kunt doen in de bijbehorende wijn- en bierkelder. En wil je er even op uit, dan kun je bijvoorbeeld naar de bekende hunebedden in Drenthe. H Design Hotel Kasteel Coevorden biedt je een compleet weekendje weg!

Bekijk H Design Hotel Kasteel Coevorden

H Design Hotel Kasteel Coevorden
H Design Hotel Kasteel Coevorden

Genoeg opties dus voor een bijzondere overnachting. De meesten hebben ook de mogelijkheid om een arrangement met ontbijt en/of diner te boeken. In welke van de kastelen of landgoederen zou jij wel eens willen slapen?


Meer kasteelhotels

Home > Blog > Uniek: overnachten in een kasteel of op een landgoed