Corendon

Populaire accommodaties van Corendon

Corendon aanbiedingen

Bekijk alle Corendon aanbiedingen
>> Alle reisorganisaties

Corendon vakanties

Corendon is een expert op het gebied van reizen naar Turkije, maar wordt ook steeds populairder in Nederland vanwege een veel uitgebreider aanbod in zonvakanties naar zowel bestemmingen in Europa als daarbuiten.

Waar komt de naam Corendon vandaan?

Alhoewel veel mensen vanwege de bekende reclames denken dat de naam van "Cor en Don" komt, is dit slechts een slimme marketinguiting. De echte oorsprong van de bedrijfsnaam komt voort uit een bordeauxrood robijn genaamd Korund. Deze edelsteen is bijna net zo sterk als een diamant, maar is een stuk minder duur. Dit is ook iets waar Corendon voor wilt staan: Goede kwaliteit voor een scherpe prijs!

Welke bestemmingen biedt Corendon aan?

Alhoewel het reisbedrijf zich in de beginjaren vooral richtte op Turkije, biedt Corendon inmiddels ook vakanties naar verschillende andere landen aan. Zo hebben zij veel verschillende hotels en appartementen in Griekenland in hun aanbod, maar er zijn ook veel aanbiedingen naar Spanje, Portugal en Bulgarije te boeken. Daarnaast richt het bedrijf zich op de Italiaanse eilanden Sardinië en Sicilië en hebben zij tegenwoordig ook diverse bestemmingen buiten Europa in het aanbod. Zo kun je vakanties naar Gambia boeken, kun je met Corendon naar het populaire Indonesische eiland Bali gaan en kun je pakketreizen naar de tropische eilanden Bonaire en Curaçao boeken.

Sinds 2020 biedt Corendon in samenwerking met EuroParcs ook vakantieparken in Nederland aan.

Eigen hotels Corendon

Corendon is daarnaast bezig met het openen van steeds meer eigen hotels. Zo hebben zij al een aantal eigen hotels in Nederland, zoals Corendon Village Hotel Amsterdam, ook wel de "Costa Holanda", Corendon City Hotel Amsterdam en The College Amsterdam. Maar ook in het buitenland koopt de touroperator steeds meer eigen hotels. Zo zijn zij eigenaar van de hotels Grand Park Lara en Grand Park Kemer in Turkije, Marble Stalla Maris op Ibiza en twee hotels op Curaçao: Livingstone Jan Thiel Resort en het in 2020 geopende Corendon Mangrove Beach Resort.

Home > Reisorganisaties > Corendon