Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Zonvakanties > Zonvakantie oktober

Zonvakantie oktober

Hoe lekker is het om in oktober nog even ertussenuit te gaan? De meeste mensen zijn al op vakantie geweest en het herfstweer heeft zich in Nederland al aangekondigd. Tijd om nog even naar de zon te gaan! Maar wat zijn geschikte bestemmingen voor een zonvakantie in oktober of een reisje in de herfstvakantie?

Zonvakantie oktober binnen Europa

Waar is het warm in oktober in Europa?

In Europa begint het in oktober, net als in Nederland, helaas alweer langzaam af te koelen. Begin van de maand zijn veel hotels nog open, daarna sluiten op sommige Griekse eilanden bijvoorbeeld zelfs de hotels en de toeristische plekken. Maar geen nood, er zijn nog genoeg bestemmingen om te bezoeken. Zeker begin van oktober kun je nog prima naar Griekenland of Zuid-Spanje, waar het beide dan nog 23 graden is. Ga je einde van de maand of wil je meer warmte, dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld Cyprus (26 graden) of de Canarische Eilanden (25 graden).

Bekijk hier de laatste aanbiedingen in oktober:

Canarische Eilanden VakantieDiscounter

Cyprus TUI

Zonvakantie oktober buiten Europa

Waar is het warm in oktober buiten Europa?

Buiten Europa zijn er tal van opties voor een lekkere zonvakantie in oktober. Ga bijvoorbeeld voordat het de ergste regen hier zal vallen nog naar Bali en geniet hier in de zon met een temperatuur van gemiddeld 31 graden, heerlijk! Of ga naar de westkust van de Verenigde Staten en geniet op de stranden van Californië waar het zo'n 26 graden is. Ook voor Zanzibar is oktober een ideale maand om te reizen. Het is er dan gemiddeld 30 graden met weinig neerslag. Wil je niet te ver vliegen, dan kun je naar Egypte (30 graden) of de Kaapverdische Eilanden (28 graden).

Aanbiedingen buiten Europa in oktober:

Zanzibar TUI

Egypte Corendon

Waar kun je in de zee zwemmen in oktober?

De zee heeft de hele zomer kunnen opwarmen en gelukkig blijft het in het najaar daarom ook nog wat langer warm. Op Cyprus is de zeetemperatuur in oktober bijvoorbeeld nog 24 graden, op de Canarische Eilanden zo'n 23 graden en op veel Griekse eilanden ongeveer 22 graden. Ga je buiten Europa op zonvakantie, dan kun je met gemak het water in rennen, want daar voel je nog zeetemperaturen van 29 graden op bijvoorbeeld Curaçao en 26 graden op Zanzibar en in Egypte.

Hurghada Egypte zonvakantie
Hurghada Egypte zonvakantie
Zanzibar zandbank
Zanzibar zandbank
Kaapverdië Sal vanuit vliegtuig
Kaapverdië Sal vanuit vliegtuig

Home > Zonvakanties > Zonvakantie oktober