Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners

Zonvakantie juni

In juni op zonvakantie? Nog net even voor de zomervakantie weg, maar wel in een maand dat het op veel plekken heerlijk warm is, zowel binnen als buiten Europa. Heerlijk toch? Wij helpen jou met een vinden van een zonzekere bestemming in juni.

Zonvakantie juni binnen Europa

Waar is het warm in juni in Europa?

Binnen Europa is het in juni eigenlijk op heel veel plekken al erg warm. Op veel Griekse eilanden is het al gemiddeld 28 à 29 graden, op de Spaanse eilanden Mallorca en Ibiza gemiddeld 25 à 26 graden, op Malta 27 graden en op Cyprus zelfs 29 graden. Maar ook op veel plekken in Italië en Frankrijk kun je al heerlijk zomers weer verwachten. Genoeg keuze dus!

Bekijk hier de laatste aanbiedingen in juni:

Spaanse eilanden VakantieDiscounter

Griekenland Prijsvrij

Zonvakantie juni buiten Europa

Waar is het warm in juni buiten Europa?

Wil je buiten Europa op zonvakantie, houd er dan rekening mee dat het op sommige plekken in juni regenseizoen is. Thailand heeft in deze maand bijvoorbeeld meer kans op neerslag, maar ook op veel Caribische eilanden, zoals Cuba of de Dominicaanse Republiek bestaat de kans op een bui. Dit betekent niet dat je er helemaal niet naartoe kan, het is er vaak overdag alsnog grotendeels zonnig, maar het is wel iets om rekening mee te houden. De ABC-eilanden hebben overigens geen regenseizoen, alleen een iets nattere periode van oktober t/m december. En voor bijvoorbeeld Bali is juni juist een ideale maand op te gaan, het is er dan rond de 30 graden en er is weinig kans op neerslag.

Aanbiedingen buiten Europa in juni:

Bali Corendon

Curaçao TUI

Waar kun je in de zee zwemmen in juni?

Niet alleen de buitentemperatuur, ook de zeetemperatuur is in juni op veel plekken in Europa al een stuk aangenamer. Verwacht niet zo'n warme zee zoals in augustus of september, maar wel warm genoeg om een duik te nemen. In Griekenland is het op veel plekken 22 graden, in Spanje rond de 20 graden, of op de meeste eilanden 21 graden. Buiten Europa is de zee op de meeste plekken een stuk warmer, op de ABC-eilanden bijvoorbeeld zo'n 28 graden. En wie weet kom je daar ook nog eens een schildpad tegen!

Rhodos (Lindos) zonvakantie
Rhodos (Lindos) zonvakantie
Mallorca zonvakantie
Mallorca zonvakantie
Curaçao schildpad
Curaçao schildpad

Home > Zonvakanties > Zonvakantie juni