Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Onontdekte plekjes op de bekende Griekse eilanden

Onontdekte plekjes op de bekende Griekse eilanden

De Griekse eilanden zijn fantastisch, daar zijn we het allemaal wel over eens. Je zou de rest van je leven elk jaar naar een ander eiland kunnen gaan en nooit uitgekeken raken. Zeker wanneer je, behalve alle prachtige highlights, ook de onbekendere plekjes opzoekt. Wij hebben van de bekendste Griekse eilanden de verborgen parels voor je opgezocht. Ga naar Kreta, Kos, Corfu, Rhodos, Zakynthos en Santorini, maar laat de hotspots voor wat ze zijn en zoek die speciale plekjes op. Zo maak je kennis met het authentieke Griekse eilandleven en beleef je een unieke vakantie!

Kreta

Kreta is voor velen een favoriete vakantiebestemming. Het is dan ook werkelijk een ontzettend mooi eiland. Hoogtepunten zijn natuurlijk de fantastische stranden, de bruisende hoofdstad Heraklion, de onvergetelijk mooie Samariakloof en het imposante paleis van Knossos. Maar er zijn ook talloze minder bekende plekjes te ontdekken!

Bezoek bijvoorbeeld Loutro, een schilderachtig vissersdorpje waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Je kunt er alleen komen met een bootje, want er zijn geen wegen en geen auto’s. Maar je kunt er lekker wandelen, genieten van de Griekse architectuur en chillen op een van de gezellige terrasjes.

Roze strand bij Elafonisi op Kreta

Waar je ook beslist heen moet gaan is het eiland Elafonisi. Je kunt er heen lopen door het water! Het is een beschermd natuurgebied met roze stranden, dit komt door unieke micro-organismen. Het vormt een sprookjesachtig contrast met het azuurblauwe water.

Wil je graag een strand voor jezelf? Bij het plaatsje Palaikastros zijn een aantal verborgen zandstranden en bij Rodakinos zijn ook stranden die door de meeste toeristen nog niet zijn ontdekt. Het zijn kiezelstranden met bomen, waar je heerlijk in de schaduw kunt zitten. In het water is de bodem bedekt met zand.

Chania is natuurlijk een populaire plaats, maar de Venetiaanse haven daar is minder bekend. De haven stamt uit de 14e eeuw en je vindt er tavernes, monumenten en cafeetjes.

Hotels op Kreta

Meer vakanties naar Kreta

Kos

Een van de populairste vakantiebestemmingen in Griekenland is Kos. Een deel van de toeristen die er komen is afkomstig uit Turkije, aangezien het dicht bij de Turkse kust ligt. Door de ligging en de geschiedenis heeft het eiland dan ook veel te bieden wat cultuur en historie betreft. Zo vind je er een aantal mooie moskeeën, kerken, de beroemde tempel van Asklepeion en de burcht van Neratzia. Genoeg te zien dus!

Maar er zijn ook plaatsen, met name in de natuur, waar maar weinig toeristen komen. Als natuurliefhebber ga je bij voorkeur buiten het hoogseizoen naar Kos, dan is het er uiteraard al heel wat rustiger. Ontdek het Psalidimeer, de Aliki wetlands en de berg Dikeos. De berg Dikeos (864 meter) is begroeid met cipressen, dennen en maquis. Rijd via de prachtige autoweg naar het schilderachtig gelegen bergdorp Zia. Vanuit het dorp kun je kortere en langere wandelingen maken en genieten van schitterende vergezichten. Aangezien Kos een vulkanisch eiland is, kom je onderweg regelmatig oude zwavelpoelen tegen. Op de berg ligt ook het dorp Pyli. Van daaruit kun je de 5 kilometer naar het spookdorp Palio Pyli klimmen en klauteren. Je komt dan in een prachtig ruïnedorp met een oude taveerne, een kasteelruïne en een fantastisch uitzicht.

In de Aliki wetlands maak je prachtige wandelingen. Hier geniet je van een schitterende flora en fauna, waaronder heel veel vogelsoorten. Vroeger werd hier zo'n miljoen kilo zout per jaar gewonnen. Tegenwoordig niet meer en het is nu dus een enorm zoutmeer, dat tijdens de zomerperiode helemaal droogvalt. Vanuit het dorp Tigáki is het zo’n 10 minuten lopen naar de zoutvlakte, die schittert in het zonlicht. Tijdens de rest van het jaar staat het gebied onder water en biedt het een fijn thuis aan vele soorten (trek)vogels, waaronder flamingo’s.

Hotels op Kos

Meer vakanties naar Kos

Corfu

Corfu heeft, behalve dat het hele eiland gewoon schitterend is, een aantal populaire bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het imposante, op een klif gelegen Angelokastro kasteel en het klooster Pontikonissi, dat op een klein eilandje ligt.

Kaap Drastis Corfu

Maar er zijn natuurlijk ook plekjes die minder bekend zijn. Zo is het echt een aanrader om naar het noordwesten van het eiland te rijden (tip: huur een scooter!) naar het dorp Peroulades. Vanuit het dorp wandel je naar het nabij gelegen Logas strand. Het bestaat uit een aantal kleine baaitjes aan de voet van prachtige krijtrotsen. Het is werkelijk een uniek stukje op onze aardbol en een plek die je nooit meer zal vergeten. Boven op de rotsen is een eetcafé waar je wat kunt gebruiken terwijl je geniet van het fantastische uitzicht over de zee met de vele, kleine eilandjes. Iets verder weg, op zo’n half uur lopen afstand, ligt nog zo’n verborgen pareltje: kaap Drastis. De wandeling er naartoe, door de mooie natuur en met regelmatig prachtig, wijds uitzicht, is al een genot op zich.

Hotels op Corfu

Meer vakanties naar Corfu

Rhodos

Rhodos is ook een ontzettend populaire vakantiebestemming en ligt dicht bij de Turkse kust. Het eiland is bergachtig, groen en erg veelzijdig. In het oosten liggen prachtige zandstranden en aan de westkant vind je de rustigere kiezelstranden. Natuurlijk is het erg leuk om de hoofdstad Rhodos-stad te bezoeken. De stad heeft een rijke historie en vele bezienswaardigheden, zoals de Acropolis, de oude stad met de stadsmuur, de Ridderstraat en het Paleis van de Magistraat en diverse moskeeën en kerkjes.

In de omgeving van de stad is het erg toeristisch, maar als je meer naar het zuiden gaat, kom je in rustiger, meer authentiek gebied. Daar vind je dan ook de ‘geheime’ plekjes van dit prachtige eiland. Ga bijvoorbeeld naar het zuidelijkste puntje, naar het strand van Prasonisi. Dat bestaat alleen tijdens eb, als het vloed is, ligt het grootste deel dus onder water. Aan de westkant van de punt bestaan de badgasten die je hier tegenkomt uit (kite)surfers, want er staat hier altijd een stevige wind. De oostkant ligt in de luwte en daar zijn ook ligbedden en voorzieningen. Ook het strand aan de voet van de berg Tsambika is uniek. Het ligt in de luwte van een sprookjesachtige mooie baai. Er komen hier maar weinig badgasten omdat er niet veel voorzieningen zijn.

Hotels op Rhodos

Meer vakanties naar Rhodos

Zakynthos

Zakynthos is een pareltje onder de Griekse eilanden. Op dit idyllische eiland duik je in de rijke historie, verken je Zakynthos stad en geniet je van prachtige zandstranden en een kristalheldere zee. Maak een uitstapje naar het Venetiaanse Bohali Kasteel waar je een schitterend panoramisch uitzicht hebt over Zakynthos stad en de omgeving.

Marathonisi / Turtle Island Zakynthos

Maar echt een aanrader is om een bootje te huren. Dit is mogelijk in het dorp Keri of bij Agios Sostis en kan met of zonder kapitein. Het stelt je in staat om alle bekende en onbekende hoekjes van de kustlijn te verkennen. Natuurlijk ga je naar Navagio Beach; een bovennatuurlijk mooie plek met een parelwit strand tussen de hoge kliffen en met het beroemde scheepswrak. Het is alleen te bereiken via het water. Nog zo’n prachtig plekje is Porto Limnionas, aan de westkant van Zakynthos. Het is een schitterende baai met een klein strandje waar je fantastisch kunt snorkelen; op de mooie onderwaterwereld en de grotten raak je niet uitgekeken. Vaar ook eens naar het ‘Bounty eiland’ Marathonissi, ook wel Turtle Island genoemd. Het is niet bewoond en heerlijk rustig; lekker om daar op het strand te gaan liggen!

Een ander pareltje op Zakynthos is Kampi. Hier vind je diverse restaurantjes waar je tijdens een Griekse maaltijd kunt genieten van een adembenemende zonsondergang!

Check ook onze blog: De paradijselijke stranden van Zakynthos

Hotels op Zakynthos

Meer vakanties naar Zakynthos

Santorini

Santorini is een vakantiebestemming die bij velen nog op de bucketlist staat. Het is dan ook een idyllisch mooi eiland; één groot openluchtmuseum! Witte huizen, blauwe koepels, fel roze bougainvilles, azuurblauw water en rode, vulkanische rotsen; er is hier zoveel te zien! Op het eiland heerst een unieke sfeer en lijkt het altijd knisperend schoon door het heldere zeewater, de frisse lucht en de prachtige kleuren. Natuurlijk bezoek je de hoofdstad met de bruisend gezellige haven, slenter je rond in de super gezellig badplaats Oia en trek je naar de zwarte stranden om lekker aan de zee te liggen. In de avond geniet je hier van een prachtige zonsondergang

Oia Santorini zonsondergang

Echt verborgen plekjes zijn er niet zoveel op Santorini. Wil je toch het massatoerisme ontwijken, boek dan een hotelletje in het authentieke dorpje Pyrgos. In het autovrije plaatsje brengen ezelkarretjes de benodigdheden via de weggetjes naar boven. Er is een middeleeuws kasteel, talloze kerkjes en gezellige restaurantjes met magnifiek uitzicht!

Hotels op Santorini

Meer vakanties naar Santorini


Home > Blog > Onontdekte plekjes op de bekende Griekse eilanden