Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Vakantieparken met subtropisch zwembad

Vakantieparken met subtropisch zwembad

Ben je bezig met het uitzoeken van de volgende vakantie? Sommige mensen kiezen ervoor om het vliegtuig in te stappen en naar een warm land te vertrekken, terwijl anderen juist liever dichter bij huis willen blijven en bijvoorbeeld voor een vakantiepark met subtropisch zwemparadijs gaan. Een subtropisch zwembad geeft je het gevoel alsof je even een dagje in de tropen bent. Lekker warm water, een aangename luchttemperatuur en vaak palmbomen en andere tropische beplanting. Meestal zijn er in het zwembad een hoop leuke glijbanen, een golfslagbad en bijvoorbeeld een wildwaterbaan. Alle elementen zijn aanwezig voor een gezellig verblijf met vrienden of het gezin!

De keuze uit vakantieparken met subtropisch zwembad is tegenwoordig reuze. Ideaal, maar dat maakt het ook lastig om het perfecte vakantiepark te kiezen. Daarom hierbij een compleet overzicht met de mooiste en leukste vakantieparken mét subtropisch zwemparadijs in Nederland, België, Duitsland, Denemarken en Noord-Frankrijk.

Ga direct naar de vakantieparken met subtropisch zwembad in:

Aqua Mundo Center Parcs

Vakantieparken met subtropisch zwembad in Nederland

Center Parcs

De vakantieparken van Center Parcs zijn in Nederland niet meer weg te denken. Je zou bijna kunnen zeggen dat de parken tot het cultureel erfgoed horen. Op de vakantieparken staan de woorden ‘natuur’, ‘rust’ en ‘samen’ centraal. De parken liggen middenin de natuur en hoe druk het er ook is, je vindt er alle rust om heerlijk te genieten van elkaar en de omgeving. De subtropische zwembaden van Center Parcs worden Aqua Mundo genoemd. Zie je dus bij een park staan dat er een Aqua Mundo is, dan weet je dat je hier volop waterpret zult vinden! Ze hebben dit bijna allemaal in Nederland, alleen Parc Sandur in Drenthe niet. Center Parcs De Eemhof in Zeewolde werd in 2020 door de ANWB zelfs verkozen tot mooiste subtropisch zwemparadijs van Nederland. Zeker een bezoekje waard dus!

Center Parcs parken met Aqua Mundo in Nederland

Landal

Naast Center Parcs kunnen we natuurlijk de vakantieparken van Landal niet vergeten. Er zijn echter maar twee Landal vakantieparken met een subtropisch zwembad in Nederland; Landal De Lommerbergen in Reuver en Landal Het Vennenbos in Hapert. Naast het fijne overdekte zwembad zijn er genoeg leuke andere activiteiten te ondernemen voor een onvergetelijke vakantie, zoals de kidsclub, minigolf en bowling. Doe je de groetjes aan Bollo de Beer?

Landal subtropisch zwembad glijbaan

Roompot

Ook Roompot heeft vakantieparken met een subtropisch zwembad. Deze zijn niet zo groot als de Aqua Mundo’s van Center Parcs, maar dat mag de pret niet drukken. Een aanrader hierbij is Roompot Beach Resort en het nieuwe, naastgelegen Water Village. Het zwemparadijs heeft een golfslagbad, een reuzenglijbaan, kinderbad, vernieuwde sauna’s en een buitengedeelte. Maar je kunt ook eens kijken naar de vakantieparken Hof Domburg, Kustpark Texel of Weerterbergen.

Vakantiepark Duinrell in Wassenaar, Zuid-Holland

Duinrell Tikibad glijbanen

Een attractiepark, een vakantiepark én een spetterend zwemparadijs in één: Duinrell heeft alles in zich voor een ultieme vakantie. Overdag beleven we spannende avonturen in wilde achtbanen en toffe attracties. Even een lekker hapje eten en ’s avonds nemen we nog een duik in het Tikibad; het subtropische zwemparadijs van het park. Dit zwembad staat vooral bekend om de hoeveelheid glijbanen. De één is nog sneller en hoger dan de andere! Alle glijbanen samen hebben een totale lengte van 1 kilometer. Je bent dus wel even bezig als je alle glijbanen wilt beleven. En misschien kom je Rick de Kikker ook nog wel tegen! Je kunt er slapen in zogeheten duingalows of lodgetenten. Alle accommodaties zijn vrijstaand, dus je hebt alle ruimte en privacy die je wenst tijdens je vakantie. Kortom; alle ingrediënten zijn aanwezig voor de vakantie van je dromen!

Boek je verblijf bij: Duinrell

Vakantiepark Slagharen in Vechtdal, Overijssel

Nog zo'n complete vakantie vind je bij vakantie- en attractiepark Slagharen. Ga op avontuur in het Wilde Westen en beleef met het hele gezin urenlang waterplezier in Aqua Mexicana; het subtropische zwembad van het park. En wanneer de temperaturen buiten ook tropisch zijn, is er zelfs een heus strand waar je heerlijk kunt vertoeven. Je kunt slapen in verschillende soorten accommodaties, zoals een wigwam, cowboy cottage of stacaravan. Het attractiepark heeft ruim 30 attracties voor iedereen. De echte durfals stappen in de nieuwste achtbaan Gold Rush. Of ga met het hele gezin aan boord op een bootje om het Wilde Westen te ontdekken in de Wild West Adventure.

Boek je verblijf bij: Vakantiepark Slagharen

Vakantiepark de Leistert in Roggel, Limburg

Vakantiepark de Leistert bevindt zich middenin in Limburg, op slechts een kwartiertje rijden van Roermond. Het park is ruim opgezet, waardoor je in alle rust en vrijheid van je welverdiende vakantie kunt genieten. Het park biedt een groot subtropisch zwemparadijs met onder andere een golfslagbad en familieglijbaan; zonder zwemmen is het immers geen vakantie. Maar je kunt er ook een potje hyperbowling spelen, biljartvoetballen of adventure golf spelen. Ook ligt attractiepark Toverland vlakbij en daar zal je als gezin een magische dag beleven! De shopliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Designer Outlet Roermond, waar je met hoge kortingen de mooiste items kunt scoren! Zoals je leest is er naast zwemmen volop te doen op en rondom het park.

Boek je verblijf bij: Vakantiepark de Leistert

Marveld Recreatie in Groenlo, Gelderland

Marveld Recreatie zwembad met glijbanen

Vakantiepark Marveld Recreatie heeft een spectaculair subtropisch zwemparadijs dat echt niet aan dit overzicht mag ontbreken. In 2021 zijn er zelfs nog gave glijbanen en een wildwaterbaan geopend. Het topstuk van het zwembad is de Crazy Cone; een bandenglijbaan met lichteffecten van maar liefst 75 meter lang! Je kunt in vakantiepark Marveld kiezen voor verschillende soorten accommodaties, zoals een bungalow, hotelkamer of slaap gewoon in je eigen tent of camper! Als het weer even tegenzit, is er nog steeds genoeg te ontdekken en te beleven. Ook de omgeving is prachtig en de moeite waard te verkennen. Huur bijvoorbeeld een fiets of E-chopper en ontdek al het moois wat de Achterhoek te bieden heeft. Of ga mee met de Groenlo Vestingsstad Express; een rondrit door Groenlo met gids. In twee uur ontdek je de historie van Groenlo en kom je langs diverse attracties en bezienswaardigheden.

Boek je verblijf bij: Marveld Recreatie

Vakantieparken in België met subtropisch zwembad

Center Parcs

Ook bij onze zuiderburen zijn de vakantieparken van Center Parcs immens populair. Met op ieder park een Aqua Mundo met onder andere een groot golfslagbad, lekkere warme whirlpools en vaak ook een wildwaterbaan en andere glijbanen, is het genieten geblazen. Kinderen hebben er de tijd van hun leven! Papa en mama kunnen rustig even een boekje lezen op de welbekende groene stoelen terwijl de kinderen urenlang waterplezier beleven. Kom tot rust in het mooie zwembad van Center Parcs de Erperheide of ga op ontdekkingstocht bij de Vossemeren. Deze twee parken zijn echte aanraders voor een fijne vakantie in een mooie omgeving.

Ook een aanrader in België: Terhills Resort by Center Parcs met prachtig verwarmd buitenbad!

Terhills Resort by Center Parcs buitenbad

Sunparks Oostduinkerke in Oostduinkerke, West-Vlaanderen

Sunparks is eigenlijk het kleine zusje van Center Parcs, alleen zijn de parken kleinschaliger en zijn er minder faciliteiten. Maar het is er super knus en er is genoeg te doen. Sunparks Oostduinkerke ligt aan de Belgische kust en heeft een groot subtropisch zwemparadijs. Ook is er voor de kids een grote indoor speeltuin en met lekker weer wordt er op de recreatievijver van het park een groot Aquapark gerealiseerd. Dit is een heel platform van luchtkussens dat op het water drijft.

Boek je verblijf bij: Sunpark Oostduinkerke

Sunparks de Kempense Meren in Mol, Limburg

Dit vakantiepark kent dezelfde opzet en faciliteiten als het andere Sunparks vakantiepark. Sunparks de Kempense Meren ligt dicht bij de Nederlandse grens en wordt omringd door twee grote recreatieplassen met stranden. Ook hier vind je weer een groot subtropisch zwemparadijs met een wildwaterbaan, coole glijbaan en ontspannende bubbelbaden. Ook is er een gigantische binnenspeeltuin van maar liefst 70m². Daag je familie uit tijdens een potje lasergamen of ga shoppen bij Maasmechelen Village; een groot outletdorp met hoge kortingen!

Boek je verblijf bij: Sunparks de Kempense Meren

Oostappen Park Hengelhoef in Houthalen-Helchteren, Limburg

Park Hengelhoef: Dit vakantiepark is het enige park van de Oostappen Groep in België met een subtropisch zwemparadijs. Gelukkig is het dan ook een fantastisch paradijs met alles wat je je maar kan wensen. Laat je meevoeren met het wilde water van de wildwaterbaan of deins rustig mee met de golven in het golfslagbad. Glij met volle vaart van de glijbaan of komt tot rust in de whirlpool. Is het buiten ook tropisch? Neem dan je strandspullen mee naar de recreatievijver van het park welke omringd is door een leuk strand. Ook in de buurt is er genoeg te doen; de attractieparken Bobbejaanland en Plopsa Indoor zijn bijvoorbeeld dichtbij.

Boek je verblijf bij: Oostappen Park Hengelhoef

Vakantiepark Molenheide in Houthalen-Helchteren, Limburg

Net over de grens met België ligt Vakantiepark Molenheide. Het is een waar paradijs voor de kinderen. Het park kent een heel groot subtropisch zwembad met vier supertoffe glijbanen en vier verschillende zwembaden. Ook is er een groot indoor speelparadijs met verschillende attracties, veel soorten klimtoestellen en glijbanen. Dit speelparadijs staat garant voor uren klim-, speel- en klauterplezier! Vergeet ook zeker niet om een potje minigolf in de mijnen te spelen of huur een bowlingbaan voor een avondje bowlen. Het park wordt omringd door een mooi natuurgebied waar je lekker de rust van de natuur kunt opzoeken. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes beschikbaar. Het is niet voor niets dat dit park werd uitgeroepen tot “Beste vakantiepark van België”.

Boek je verblijf bij: Vakantiepark Molenheide

Vakantieparken met subtropisch zwembad in Duitsland

Tropical Islands Resort in Krausnick-Groß Wasserburg, Brandenburg

Tropical Islands Resort is waarschijnlijk een van de bekendste en populairste parken in Duitsland en omstreken. Het is vooral een heel uniek park; je treedt namelijk binnen in een gigantische jungle. Het park staat bekend om het grote en spectaculaire zwemparadijs. Kom tot rust onder de palmbomen en deins mee met de golven van het zwembad. Er zijn allerlei verschillende soorten glijbanen en waterattracties voor jong en oud! Ook zijn er diverse verwarmde buitenbaden en is er toegang naar een zandstrand aan de Zuidzee. Naast het zwembad kun je ook terecht in de wellness van het resort, met sauna’s, massages en bubbelbaden. Even genoeg gezwommen? Ga dan op avontuur door de jungle en sta oog in oog met de bewoners, zoals de flamingo’s. Ook is er een kleine winkelboulevard gemaakt en kunnen kinderen zich uitleven in het indoor klimparadijs. Een zeer unieke en tropische ervaring op slechts 60 kilometer vanaf Berlijn.

Boek je verblijf bij: Vakantiepark Molenheide

Tropical Island Resort subptropisch zwembad

Center Parcs

Ook in Duitsland is Center Parcs een waar begrip voor een volledige vakantie. Ieder park heeft een mooi subtropisch zwemparadijs met elk hun eigen toffe glijbanen. Een tip is het nieuwste park in Duitsland; Center Parcs Park Allgäu in Zuid-Duitsland. Ben je liefhebber van de wildwaterbanen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Hier vind je namelijk de langste wildwaterbaan van alle Center Parcs parken.

Boek je verblijf bij: Center Parcs Park Allgäu

Vakantiepark Weissenhäusser Strand in Weissenhäusser Strand, Schleswig-Holstein

Dit vakantiepark ligt direct aan de Baltische zee en is omring door natuur en duinen. Perfect dus voor een wandeling of fietstochtje. Ook op het park zelf is er genoeg te doen. Zo is er een subtropisch zwemparadijs met verschillende soorten glijbanen, een wildwaterbaan en er zijn spannende onderwatergrotten. Kinderen kunnen ook ravotten in Jungleland; het grote indoor speelparadijs van het park. Er zijn verschillende soorten bungalows en appartementen te boeken, dus er zit altijd wel iets voor je bij om er een toffe vakantie van te maken!

Boek je verblijf bij: Vakantiepark Weissenhäusser Strand

Vakantiepark Hambachtal in Hünsruck, Rijnland-Palts

Een heerlijke vakantie in de zomer én winter? Dan moet je bij Vakantiepark Hambachtal zijn! In de winter kun je er in de buurt lekker skiën en schaatsen. In de zomer is er een zomerrodelbaan en kun je zwemmen bij het nabijgelegen Bostalsee; een groot meer middenin de natuur. Maar ook op het park, wat onder Roompot valt, is er genoeg te doen! Zo is er een lekker groot subtropisch zwemparadijs waar het altijd lekker weer is. Het zwembad heeft een wildwaterbaan, een bubbelbad en een andere leuke glijbaan. Een gezellig potje midgetgolf of bowling behoort ook tot de mogelijkheden op het park.

Boek je verblijf bij: Vakantiepark Weissenhäusser Strand

Van der Valk Resort Lintsow in Lintsow, Mecklenburg-Vorpommern

De Van der Valk hotels in Nederland kennen we allemaal wel. Er is zelfs een grote kans dat jij er wel eens hebt geslapen, want ze zitten overal in Nederland. In het Duitse plaatsje Lintsow is er zelfs een heus resort van deze bekende hotelketen: Van der Valk Resort Lintsow. Ideaal voor een langere tijd weg met het hele gezin. Er is een subtropisch zwemparadijs, indoor speelparadijs, grote buitenspeeltuin, een wellness en een miniclub. Je kunt eten in vier verschillende restaurants, een potje minigolf spelen of een wandeling maken door de omgeving. Het resort ligt namelijk in het Mecklenburgische merengebied wat zich perfect leent voor een dagje aan het water of een prachtige fietstocht of wandeling. Ook vind je een zandstrand op slechts 1 kilometer afstand van het resort. Kortom; genoeg te ontdekken tijdens je vakantie!

Boek je verblijf bij: Van der Valk Resort Lintsow

Landal Park Salztal Paradies in Bad Sacha, Harz

Ferienpark Hambachtal Duitsland

Dit Landal park is ook weer zo’n waar paradijs in Duitsland. Het hele jaar door is er volop vertier op en rondom Landal Park Salztal Paradies. Zo is er natuurlijk een subtropisch zwemparadijs met een bandenglijbaan van maar liefst 100 meter lang, een heerlijk golfslagbad, een gave wildwaterbaan en diverse bubbelbaden. In de winter vind je hier ook een schaatsbaan. Daarnaast kunnen kinderen zich helemaal uitleven met alle speeltoestellen binnen én buiten. Ook een leuke tip; bewandel eens het natuurbelevingspad. Dit pad gaat dwars door de schitterende natuur van Harz en is leuk voor de hele familie!

Boek je verblijf bij: Landal Park Salztal Paradies

Vakantiepark Trixi-Park in Großschönau, Saksen

Dit vakantiepark is een eindje rijden vanuit Nederland; het ligt namelijk op het drielandenpunt met Duitsland, Tsjechië en Polen. Tijdens deze vakantie kun je dus drie landen op één dag bezoeken! Ook ligt het park aan de voet van het Zittauer gebergte; een mooi natuurgebied dus. Natuurliefhebbers kunnen hier dan ook hun hart ophalen. Je kunt ook een dagtrip maken naar de populaire stad Praag. Natuurlijk is er een subtropisch zwemparadijs aanwezig met een reuzenglijbaan en stroomversnelling, anders zou het park niet op deze lijst staan. Als het weer het toe laat, kun je ook in de buitenlucht volop van het water genieten. Zo is er een zwemmeer van 8000 m² met ligweide en waterspeeltoestellen. De kinderen beleven echte avonturen in de speelplaats, geheel gethematiseerd in Viking stijl. Waar kun je dan aan denken? Een kampvuurplaats, een water-zand-modder speelplaats en een klimberg. Maar ook binnen is er genoeg speelruimte voor de kinderen.

Boek je verblijf bij: Vakantiepark Trixi-Park

Vakantie Denemarken - Parken met subtropsich zwembad

Lalandia Billund in Billund, Jutland

Lalandia Billund is een populair vakantiepark in het Deense plaatsje Billund. Hier ligt ook het wereldberoemde Legoland. Sterker nog; de twee parken liggen pal naast elkaar! Het vakantiepark is zeer groots opgezet, waarbij we niet overdrijven als we het hebben over een mega subtropisch zwemparadijs. Er is een groot golfslagbad, er zijn drie snelle waterglijbanen, twee grote glijbanen met banden, een gave wildwaterbaan en een lagune waar je met tropische vissen kunt zwemmen. Je verblijft in knusse, typisch Deense houten bungalows die van alle gemakken zijn voorzien. Je kunt heerlijk eten in de diverse restaurants op het park en dat allemaal in mediterrane sferen. In de Park Plaza (vergelijkbaar met het Market Dome van Center Parcs) vind je ook een indoor speeltuin, gamehal, bowlingbaan en minigolfbaan. En met Legoland op loopafstand hoef je je geen minuut te vervelen op dit park! Van Lalandia zijn er in Denemarken nog meer parken te vinden, zoals Lalandia Rødby en Lalandia Søndervig.

Boek je verblijf bij: Lalandia Billund

Lalandia Billund Denemarken zwembad

Landal

Ook in Denemarken vind je verschillende Landal-parken met een subtropisch zwembad. Zo heeft Landal Park Rønbjerg een mooi subtropisch zwemparadijs met alles er op en er aan. Dit geldt ook voor Landal Vakantiepark Seawest. Hier kun je heerlijk zwemmen onder de palmbomen, meedeinen op de golven en even lekker tot rust komen in het mooie Denemarken.

Bekijk Landal parken met subtropisch zwembad in Denemarken

Skallerup Seaside Resort in Hjørring, Jutland

Omringd door het prachtige, Deense landschap vind je vakantiepark Skallerup Seaside Resort. Rust en ruimte staan hier centraal. De accommodaties zijn niet hutjemutje tegen elkaar aan gebouwd, maar geven je echt het Scandinavische gevoel van vrijheid in de natuur. Het park beschikt over een subtropisch zwemparadijs met glijbaan en een super-de-luxe wellness met onder andere stoombaden, thermale baden, een fenomenaal uitzicht vanuit de buitensauna, opgiet sauna’s en een warm water bassin buiten. Hier kom je echt even helemaal tot rust. Verder kun je op het park onder andere minigolfen, bowlen, paardrijden, fietsen huren en de prachtige Deense natuur ontdekken. Voor de kinderen is er een kinderboerderij, diverse speeltuinen een grote indoor speeltuin. Het is zelfs zo dat de meeste bungalows standaard een bubbelbad hebben. Dat is pas op-en-top genieten in luxe!

Boek je verblijf bij: Skallerup Seaside Resort

Noord-Frankrijk vakanties met subtropisch zwemparadijs

Center Parcs

Ook in Noord-Frankrijk zijn de Center Parcs parken van de partij, zoals Center Parcs Le Lac D’Ailette in Chamouille en Villages Nature® Paris. Met name dat laatste park is heel populair, aangezien het vlak bij Disneyland Parijs ligt. Het is een van de nieuwste parken van Center Parcs. Alles wat je gewend bent van Center Parcs, maar dan keer 10! Er is dan ook geen traditionele Aqua Mundo, maar een Aqualagon, met maar liefst 9000 m² aan waterplezier. Er zijn zeven waterglijbanen, een enorm buitenterrein met verschillende baden en een waterspeelplaats. Je zal er je ogen uitkijken! En dat is nog maar het begin; het park staat vol met nieuwe, luxe accommodaties middenin de natuur. Je kunt kiezen voor losstaande cottages of appartementen. Je zou bijna vergeten dat Disneyland Parijs op slechts 10 minuten afstand ligt.

Center Parcs Villages Nature® Paris

Een ander geliefd Center Parcs park is Les Trois Forets, nabij de Ardennen. Dit park heeft de langste glijbaan van alle andere parken, deze is namelijk wel 190 meter lang!

Bekijk alle Center Parcs parken in Frankrijk

Welk vakantiepark met subtropisch zwembad kies jij?

Moeilijk kiezen? Zelfs met bovenstaand overzicht is de keuze waarschijnlijk nog best lastig. Laten we het er maar op houden dat dat een luxeprobleem is. Ga bij je keuze af op de samenstelling en wensen van het reisgezelschap en de afstand tot het park. In geval van nood kun je altijd nog met je ogen dicht een park prikken, want waar je ook naartoe gaat, het wordt gegarandeerd een succes!

Aanbieders voor vakantieparken met een subtropisch zwembad

Meer inspiratie nodig voor jullie weekendje weg vol waterplezier? Bekijk onderstaande aanbieders voor meer parken met subtropisch bad.


Home > Blog > Vakantieparken met subtropisch zwembad