Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > De leukste vakantieparken aan het water

De leukste vakantieparken aan het water

We hebben in Nederland veel waterrijke gebieden en tijdens een vakantie in eigen land is het dan ook leuk om aan het water te verblijven. Dit kan bij de zee zijn, maar het kan ook een vakantiepark aan een recreatiemeer zijn of een andere waterrijke omgeving. Er zijn huisjes te huur op bungalowparken met veel water of die een ligging nabij de zee of een meer hebben, maar in sommige parken kun je zelfs een waterbungalow of strandhuisje boeken.

Eén ding is zeker: waar water is, is vaak ook veel te doen. Natuurlijk kun je er zwemmen, maar je kunt meestal ook verschillende watersporten doen. Denk aan kanoën, suppen, windsurfen of misschien 'gewoon' een ontspannend rondje varen met een sloep. De leukste vakantieparken en huisjes aan het water zetten wij hieronder voor je op een rij. Lees je mee?

Watersteate Ossenzijl - Luxe villa's met sloep

Waterstaete Ossenzijl watervilla's

Bij Waterstaete Ossenzijl in het gelijknamige plaatsje Ossenzijl (provincie Overijssel) kun je verschillende villa's aan het water boeken. Het leuke van dit luxe vakantiepark is dat je van 1 maart tot 1 november over een eigen sloep beschikt! Ben je uitgevaren, dan kun je de sloep bij je eigen steiger aanleggen en stap je zo je villa weer in om met een drankje op het terras na te genieten...

Er zijn watervilla's voor 4 personen, 6 personen en 8 personen te boeken en als je de kosten met zijn allen deelt vallen de prijzen héél erg mee, soms zelfs onder de 100 euro per persoon voor een midweek!

Meer informatie en boeken: Watervilla's met sloep

Waterpark Belterwiede

Waterpark Belterwiede Nederland

Bij Waterpark Belterwiede in Wanneperveen (Overijssel) liggen alle vakantievilla's aan het water. Deze 'woonboerderijen' beschikken allen over een eigen aanlegsteiger waar je een eigen boot of gehuurde boot kunt aanleggen. En zijn hier volop mogelijkheden voor watersportliefhebbers én het schilderachtige Giethoorn ligt om de hoek. Genoeg te doen dus!

Meer informatie en boeken: Watervilla's Overijssel

Vakantiepark Giethoorn - Lodges met elektrische sloep

Vakantiepark Giethoorn sloep

Wil je nog dichter bij Giethoorn verblijven, dan is dit vakantiepark wat voor jou. Net als bij Waterstaete Ossenzijl heb je bij Vakantiepark Giethoorn van 1 maart tot 1 november een eigen sloep bij je huisje. Je verblijft in een comfortabele lodge voor 4 personen, 6 personen of 12 personen. Er is ook een 2-persoonslodge, maar hierbij heb je geen sloep.

De accommodaties met sloep hebben een eigen steiger mét elektrische sloep waar je onbeperkt gebruik van kunt maken. Ontdek Giethoorn per boot en beleef een gezellige vakantie op het water!

Meer informatie en boeken: Lodges met sloep

Resort Waterrijk Oesterdam

Resort Waterrijk Oesterdam Cabanastrand

Een ander luxe resort aan het Grevelingenmeer is Resort Waterrijk Oesterdam. Dit duurzame resort heeft een groot aanbod aan luxe villa's en hotelsuites. Of je nu met 2 personen komt of 16 personen, voor iedereen is er een geschikte villa. Bovendien zijn sommige villa's voorzien van wellness faciliteiten, zoals een sauna, bruisbad en/of sunshower!

Bij de Marina Beachclub kun je een hapje komen eten of een drankje doen op het cabanastrand. Je zou bijna vergeten dat je in Nederland op vakantie bent...

Meer informatie en boeken: Resort aan het Grevelingenmeer

TIP: Bekijk ook Qurios ECO Grevelingenstrand

EuroParcs Resort Limburg

EuroParcs Resort Limburg recreatieplas

Een voordelig vakantiepark in Limburg is EuroParcs Resort Limburg. Ook hier zul je genoeg waterpret beleven, mede door het binnenzwembad én de recreatievijver. De recreatievijver is er niet zomaar één, je kunt hier namelijk op het strandje zandkastelen bouwen of gewoon lekker relaxen én er zijn verschillende waterglijbanen voor jong en oud!

Meer informatie en boeken: EuroParcs aan het water

Andere bungalowparken van EuroParcs aan het water:

Vakantiepark aan het water - Landal Esonstad

Landal Esonstad waterfiets

Wil je in een Landal GreenParks vakantiepark aan het water verblijven? Dan is Landal Esonstad in het Friese Anjum iets voor jou. Dit park ligt aan het Nationaal Park Lauwersmeer en er zijn volop activiteiten op het water, zoals waterfietsen, kanoën, zeilen of andere boottochten.

Meer informatie en boeken: Landal Esonstad

Landal Waterpark Terherne

Landal Waterpark Terherne bootje

Landal Waterpark Terherne is, zoals de naam ook al aangeeft, een ander Landal park aan het water. Dit waterpark ligt in het Friese Terherne en ligt aan de Terhernster Poelen. Van april t/m oktober zijn er boten te huur, maar je kunt ook gaan suppen en voor de kinderen zijn er vrolijk gekleurde roeiboten.

Meer informatie en boeken: Landal Waterpark Terherne

Andere Landal parken aan het water:

Waterpark Terkaple in Friesland

Waterpark Terkaple Friesland

Een ander vakantiepark in Friesland dat aan het water ligt is Waterpark Terkaple. Dit park ligt aan een meer dat deel uitmaakt maakt van het Sneekermeergebied en geeft daardoor genoeg mogelijkheden voor watersportliefhebbers. Je huurt hier een watercottage voor 4 personen of een watervilla voor 6 personen. Bij alle verblijven heb je een overdekte veranda met comfortabele loungeset en kun je een bootje aanleggen.

Meer informatie en boeken: Watercottage boeken

Villapark De Weerribben

Villapark de Weerribben Nederland

Ook leuk: Villapark De Weerribben in het Overijsselse Paasloo. Hier verblijf je in een vrijstaande villa met rieten dak vlak bij Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit bestaat onder andere uit het pittoreske Giethoorn, maar biedt nog veel meer bijzondere landschappen, charmante dorpjes en mooie natuur.

Meer informatie en boeken: Villapark de Weerribben

Center Parcs De Huttenheugte

Center Parcs De Huttenheugte aquapark

Ook bij Center Parcs De Huttenheugte in Drenthe is er volop waterpret! Dit park ligt in een bosrijke omgeving aan een meer waar verschillende watersporten te beoefenen zijn. Zo zijn er GoGo elektrische boten, kano's, waterfietsen en is er van mei tot september zelfs een aquapark met 40 hindernissen op het meer. Verder is er een subtropisch zwembad met diverse glijbanen, een golfslagbad, een buitenbad, bubbelbaden en je kunt er zelfs een introductieduik maken!

Meer informatie en boeken: Center Parcs Het Heijderbos

Andere Center Parcs parken aan het water:

Of check de leukste aquaparken in Nederland

Noordzee Résidence De Banjaard

Noordzee Résidence De Banjaard

Noordzee Résidence De Banjaard ligt in een waterrijke omgeving: direct aan de kust van de Noordzee, vlak bij de Oosterschelde én het Veerse Meer. Los van deze natuurwateren, heeft het vakantiepark een overdekt zwembad voor als het weer het niet toelaat om een duik in de zee te nemen. Verblijf hier in een luxe gerestylde villa waarvan sommigen over een sauna beschikken.

Meer informatie en boeken: Luxe gerestylde villa's

Vakantiepark Hunzedal

Vakantiepark Hunzedal Drenthe

Vakantiepark Hunzedal is een leuk bungalowpark in het Drentse Borger, ook wel bekend om haar hunebedden. Het heeft een perfecte ligging aan een groot recreatiemeer waar je kunt zonnen en waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Maar dat niet alleen, dit vakantiepark heeft naast het natuurbad ook een buitenzwembad én een binnenzwembad met glijbanen.

Meer informatie en boeken: Vakantiepark Hunzedal

Harbour Village

LARGO Harbour Village watervilla

Dit luxe en kleinschalige vakantiepark ligt in Zeeland aan het Veerse Meer. De premium watervilla's van Harbour Village hebben allen een eigen aanlegsteiger waardoor sail-in sail-out mogelijk is. Afhankelijk van de villa die je kiest, kun je hier met 6, 8 of 10 personen verblijven. En alhoewel je op een vakantiepark overnacht, kun je hier rekenen op exclusieve hotelservice.

Meer informatie en boeken: Premium watervilla's

Summio Waterpark Zwartkruis - Luxe watervilla's in Friesland

Waterpark Zwartkruis Friesland watervilla's

Summio Waterpark Zwartkruis ligt in Friesland en biedt verschillende luxe watervilla's aan. Sommige van deze vrijstaande bungalows beschikken over leuke extra's, zoals een privé sauna of jacuzzi in de tuin. Vanaf de vlonder kun je hier heerlijk zonnen, een drankje doen en boten kijken. Maar natuurlijk kun je ook zelf een boot huren en het Bergumermeer op varen!

Meer informatie en boeken: Wellness watervilla's

Vakantiepark Schaijk in Noord-Brabant

Vakantiepark Schaijk Noord-Brabant

Een vakantie in Nederland in een bosrijke omgeving aan het water? Kies dan voor Vakantiepark Schaijk in Noord-Brabant. Hier verblijf je in een lodge of patio voor 4 personen, een lodge voor 6 personen óf in een waterlodge voor 4 of 6 personen! Alle lodges hebben een uniek en modern design en zijn van alle benodigde faciliteiten voorzien.

Meer informatie en boeken: Waterlodge huren

Waterpark Langelille

Waterpark Langelille bootje

Ben je op zoek naar een ruim opgezet park aan open vaarwater? Kijk dan eens naar Waterpark Langelille op de grens van Friesland en Overijssel. Hier kun je in een waterbungalow óf strandlodge verblijven en kun je úren doorbrengen op het water. Vanwege de gunstige ligging kun je vanuit hier ook gemakkelijk naar Nationaal Park Weerribben-Wieden en kun je in de directe omgeving heerlijk wandelen of fietsen door de natuur.

Meer informatie en boeken: Waterbungalows & strandlodges

Marinapark Volendam

Marinapark Volendam bovenaf

Wat niet mag missen in een lijstje met bestemmingen aan het water, is natuurlijk Volendam. Je kunt hier verblijven in Marinapark Volendam. Ervaar een oer-Hollandse vakantie in een waterrijke omgeving. Het vakantiepark is in typische Volendamse stijl gebouwd en als je wilt, kun je een vakantiewoning kiezen waarbij je uitkijkt op het IJsselmeer.

Meer informatie en boeken: Marinapark Volendam

Cape Helius

Cape Helius

Cape Helius is een gezellig vakantiepark omringd door natuur en water. Er is een jachthaven, een zandstrand en als je wilt kun je gratis gebruikmaken van het subtropische zwemparadijs bij Roompot Beach Resort. De vrolijke huisjes zien er zowel van buiten als van binnen leuk uit en hebben alles wat je nodig hebt voor een fijne vakantie. Extra luxe? Kies dan voor een van de bungalows met privé sauna of uitzicht op het water.

Meer informatie en boeken: Bekijk deze vrolijke huisjes

Recreatiepark Tusken de Marren

Recreatiepark Tusken de Marren zonsondergang

Recreatiepark Tusken de Marren is een typisch Fries vakantiepark met diverse betaalbare vakantiehuisjes aan het water voor 2 tot 8 personen. Veel van deze vrijstaande vakantiewoningen hebben een prachtige ligging aan het water. Op het park kun je een boot huren waarmee je urenlang kunt varen en die je aan kunt leggen aan de privésteiger bij je huisje.

De ligging is perfect voor waterliefhebbers: aan het water van de Meine Slaet, wat tussen het Sneekermeer en het Pikmeer ligt. Wil je na het varen lekker tot rust komen, boek dan een huisje met sauna, jacuzzi en/of sunshower!

Meer informatie en boeken: Wellness watervilla's

Water Village - Eco-vriendelijk vakantiepark in Zeeland

Water Village Zeeland bovenaf

Water Village is een eco-vriendelijk vakantiepark aan de Oosterschelde in Zeeland. Hier geniet je van een vakantie in eigen land aan de Zeeuwse kust. Het park is autovrij waardoor je helemaal tot rust kan komen vanuit jouw luxe vakantiewoning. Er is een strand op loopafstand en het Banjaardstrand (met Blauwe Vlag) bereik je in enkele minuten met de auto.

De bungalow of lodge waarin je verblijft is vrijstaand en is modern ingericht. Wil je je vakantie compleet maken, dan kun je kiezen voor een bungalow direct aan het water.

Meer informatie en boeken: Water Village

Aanbieders van parken en huisjes aan het water


Home > Blog > De leukste vakantieparken aan het water